Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ράλλυ Ακρόπολις - Rally Akropolis

Οι χάρτες, οι ειδικές και το ωράριο

Η "καρδιά" του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 θα "χτυπά" από την Πέμπτη 9/9 ως την Κυριακή 12/9, και από το Λουτράκι και το Σύνταγμα μέχρι την Ιτέα και τη Λαμία. Δείτε τους χάρτες, τα ωράρια και τις διαδρομές των αυτοκινήτων του WRC, για να παρακολουθήσετε από κοντά την επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 έχει μια σημαντική διαφοροποίηση από την πλειονότητα των αγώνων του WRC: ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σε καθεμία από τις αμιγώς αγωνιστικές ημέρες του, από ένα πρωινό και ένα απογευματινό loop των τριών ίδιων -επαναλαμβανόμενων- Ειδικών Διαδρομών, στην Ελλάδα οι αγωνιζόμενοι του WRC έχουν μπροστά τους μια διαφορετική πρόκληση.
Παρότι υπάρχουν επαναλαμβανόμενες Ειδικές, η πρώτη πλήρης αγωνιστική μέρα (Παρασκευή 9/9) τους οδηγεί από την Αθήνα στο Λουτράκι και έπειτα στη Λαμία: ξεκινά με τρεις ΕΔ στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι, και έπειτα τα πληρώματα θα κινηθούν βόρεια, για άλλες δύο δοκιμασίες στη Θήβα και στην Ελάτεια - πριν εισέλθουν για τη διανυκτέρευση το Σέρβις Παρκ, στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας.
Οι επόμενες δύο ημέρες επικεντρώνονται γύρω από την πόλη της Φθιώτιδας, σε περισσότερες κλασσικές και θρυλικές Ειδικές του παρελθόντος. Το Σάββατο 11/9 υπόσχεται την επιστροφή στη Γραβιά, στους Βωξίτες, στο Ελευθεροχώρι και στην Παύλιανη. Όμως, παρότι οι δύο τελευταίες είναι επαναλαμβανόμενες, δεν υπάρχουν δύο πανομοιότυπα loops, το πρωί και το απόγευμα, αλλά τρία ζευγάρια Ειδικών.
Η τρίτη μέρα, Κυριακή 12/9, υπόσχεται την επιστροφή στη μυθική Ειδική "Ταρζάν", βορειοδυτικά της Λαμίας και της Μακρακώμης, η οποία εντάσσεται στον αγώνα μετά από 19 χρόνια. Αρχικά κατηφορική σε πυκνό δάσος, μετά βελτιώνεται και έπειτα συναντά το γνωστό λιθόστρωτο του "Ταρζάν", πριν τερματίσει λίγο πριν το χωριό Παλαιά Γιαννιτσού.
Η ΕΔ "Ταρζάν" θα διεξαχθεί το πρωί, θα ακολουθήσει ένα πέρασμα από την ΕΔ Πύργος, νοτιότερα, και έπειτα τα πληρώματα θα γυρίσουν στην πρώτη για τη διεξαγωγή της Power Stage - που βραβεύει τους πέντε πρώτους οδηγούς με 5-4-3-2-1 βαθμούς, αντίστοιχα. Για την τελευταία Power Stage οι αγωνιζόμενοι θα εκκινήσουν από διαφορετικό σημείο, καθώς στην επανάληψή της η ΕΔ Ταρζάν θα περιοριστεί στα 12,68 χιλιόμετρα. Στο τέλος της, στο γήπεδο της Παλαιάς Γαννιτσούς θα γίνει η απονομή, πριν τα αυτοκίνητα επιστρέψουν στη Λαμία για τον τερματισμό.
Την Παρασκευή 10/9 θα υπάρξει ζώνη ελαστικών στην Ιτέα και το Σάββατο 11/9, επίσης στην Ιτέα, όπου μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, πριν επιστρέψουν στη Λαμία, για το μεσημβρινό σέρβις του Σαββάτου και τις διανυκτερεύσεις.
Σημειώστε ότι στον χώρο του Σέρβις, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης. Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών πρέπει να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών. Στους ανήλικους έως και 12 ετών, επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Όσο για την Υπερειδική του Συντάγματος, που θα ανοίξει τον αγώνα το απόγευμα της Πέμπτης 9/9, η πλατεία θα εκκενωθεί στις 13:30 και θα ανοίξει ξανά για το κοινό μετά την ολοκλήρωση της Υπερειδικής, περίπου στις 20:30. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν σταθμευμένα στην πλατεία μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα ξεκινήσουν τον ουσιώδη αγώνα στα βουνά.
Θυμηθείτε ότι κάθε Ειδική Διαδρομή θα κλείνει για τα αυτοκίνητα των θεατών τρεις ώρες πριν από την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου. Τριάντα λεπτά πριν την εκκίνηση, πρέπει να παύει κάθε μετακίνηση θεατών μέσα στην ΕΔ. Δείτε παρακάτω, συνοπτικά, το ωράριο των Ειδικών Διαδρομών, των εισόδων στο Σέρβις Παρκ και των Ζωνών Ελαστικών:

ΕΙΔΙΚΗ ΜΗΚΟΣ (km) ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟΥΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια