Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#MetGala2021 American independence

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται συνήθως την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, ακυρώθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αναβλήθηκε εκ νέου φέτος για τον ίδιο λόγο. 
Πλήθος διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter εκτός και απαιτούμενο εμβόλιο εντός, το πολυαναμενόμενο Met Gala πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. 
Το Met Gala είχε θέμα «American independence» (Αμερικανική Ανεξαρτησία) και οικοδεσπότες τον ηθοποιό Timothée Chalamet, την τραγουδίστρια Billie Eilish, την πρωταθλήτρια του τένις Naomi Osaka και την ποιήτρια Amanda Gorman- όλοι αγαπημένοι της Gen Z.
Η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση για το Costume Institute Gala στο Metropolitan Museum of Fine Arts έχει γίνει κάτι σαν Όσκαρ και Ολυμπιακοί Αγώνες για τη μόδα. Επιπλέον σηματοδοτεί τα εγκαίνια μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του ινστιτούτου- το «In America: A Lexicon of Fashion», που φέτος έχει πιο έντονη πολιτική χροιά από άλλες χρονιές. 
Εστιάζοντας σε μια γκάμα σχεδιαστών συχνά στο περιθώριο, ο επιμελητής Andrew Bolton σημείωσε ότι η έκθεση «προήλθε σε μεγάλο βαθμό από το κίνημα Black Lives Matter». Η πολιτική ήταν επίσης παρούσα στο κόκκινο χαλί, με εμφανίσεις που μιλούσαν για το εισόδημα και την ανισότητα των φύλων- προτείνοντας ακόμη και λύσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια