Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Athens Flying Week 2021 – Tanagra Air BAse

4-5 Σεπτεμβρίου 2021
Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ένα πολεμικό αεροσκάφος Rafale το οποίο απογειώθηκε από τη Γαλλία δυόμισι ώρες νωρίτερα και έφθασε στη χώρα μας χωρίς στάση για ανεφοδιασμό. Δεν πρόκειται όμως για αεροσκάφος που θα ενταθεί στο ελληνικό «οπλοστάσιο», καθώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν το τέλος του έτους, αλλά για ένα μαχητικό που θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας Athens Flying Week 2021 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.
Οι δύο «πρεσβευτές της Γαλλίας», ήτοι το ακροβατικό σμήνος «Patrouille de France» και η Rafale Solo Display team θα δείξουν όχι μόνο τις επιχειρησιακές και πτητικές ικανότητες του νέου πολεμικού το οποίο θα αποκτήσει σύντομα η χώρα μας αλλά παράλληλα οι Γάλλοι πιλότοι θα ανεβάσουν στον ελληνικό ουρανό τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας και της Γαλλίας ενώ θα αποτίσουν φόρο τιμής στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πετώντας πάνω από την Ακρόπολη.
Το αεροσκάφος Rafale θα παρουσιάσει όλες τις ιδιαιτερότητές τους που το καθιστούν ως ένα από τα ικανότερα πολεμικά αεροσκάφη. Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην Τανάγρα ο κυβερνήτης τους Rafale, σμηναγός Ζερόμ Τουλ, τόνισε ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος πολλαπλών δυνατοτήτων καθώς στις επιχειρησιακές ασκήσεις του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως μαχητικό «first in, last out».
Κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week 2021 το γαλλικό μαχητικό 4ης γενιάς, ένα από τα ικανότερα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου στον κόσμο, θα παρουσιάσει όλες του τις δυνατότητες, όπως ταχύτητες που ξεκινούν από 100 κόμβους και φθάνουν τα 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Σε κάθε περίπτωση την πρώτη ημέρα του Athens Flying Week 2021 το γαλλικό ακροβατικό σμήνος «Patrouille de France» εντυπωσίασε με τις ικανότητές του, ενώ παράλληλα στην Τανάγρα έκαναν επιδείξεις και αεροσκάφη από τη Σαουδική Αραβία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια