Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια στο σινεμά

Η ζωή θέλει χιούμορ, χαμόγελα αλλά και φαντασία για να μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί αλλά και να περνά ο χρόνος μας πιο ευχάριστα. Φανταστείτε λοιπόν ότι είστε παρατηρητής στην αίθουσα του σινεμά και το «έργο» σας είναι να μαντέψετε τα ζώδια των υπόλοιπων θεατών που βλέπουν την ταινία. Πώς θα τα πηγαίνατε;
Θα καταφέρνατε να μαντέψετε ποιο είναι το ζώδιο των υπόλοιπων παρευρισκόμενων της αίθουσας; Είμαι εδώ για εσάς για να σας βοηθήσω λοιπόν….

Σε γρήγορους, φασαριόζικους ρυθμούς μπουκάρει ο Κριός στην αίθουσα όπου λόγω απροσεξίας τρώει έναν σάλτο στα σκαλοπάτια καθώς κατεβαίνει να βρει τη θέση του … Ρίχνει έναν καβγά με έναν κύριο που έχει απλωθεί στο κάθισμά του και δεν τον αφήνει να περάσει και στη συνέχεια προσπαθεί δίχως επιτυχία να βολευτεί στη θέση του (μάταια όμως)…

Έτσι όπως προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο του μέχρι να ξεκινήσει η ταινία, αρχίζει και φλερτάρει με μία Ζυγό …η οποία μπαίνει στην αίθουσα με καρφωμένο το χαμόγελο στα χείλη και είναι αναποφάσιστη σε ποια θέση να κάτσει με τις φίλες της. Μαζί της έχει την φίλη της την Λέαινα η οποία έχει πάρει το ύφος πρωταγωνίστριας και σπρώχνει διακριτικά μεν αλλά με έπαρση δε, τον Υδροχόο όπου της κάνει κομπλιμέντο και της πιάνει αμέσως κουβεντούλα για το έργο!

Ο Σκορπιός μπαίνει στην αίθουσα με ύφος μυστήριο, σου κόβει λίγο την ανάσα και σκέφτεσαι «Ταινία κατασκοπίας ήρθα να δω, ο κατάσκοπος μπουκάρισε πριν την έναρξη στην αίθουσα, λες να έχει μαζί του και το περίστροφο»; Σαφώς ο «κατάσκοπος» Σκορπιός κάθεται στην τελευταία σειρά στη γωνία, για να μην δίνει στόχο, αλλά και για να μπορεί να παρατηρεί τα πάντα στην αίθουσα!

Στο φουαγιέ είναι ακόμα ο Ταύρος με τον Καρκίνο, οι οποίοι και τσακώνονται για την τελευταία παρτίδα nachos με τυρί. Στο τέλος τα βρίσκουν και με γεμάτα τα χέρια μπαίνουν στην αίθουσα ….

Ο Καρκίνος, αρχίζει να δίνει οδηγίες στα παιδιά του να μην κλωτσάνε τα μπροστινά καθίσματα, ενώ ο Ταύρος με το ένα χέρι τσιμπά ποπ κορν και με το άλλο χέρι χαϊδεύει με νόημα τη σύντροφό του!

Η ταινία ξεκινά … και ενώ ακούγεται η προσφώνηση ότι όλοι πρέπει να χαμηλώσουν τον ήχο του κινητού τους, τσουππππ αμέσως αρχίζει να χτυπά σαν τρελαμένο το κινητό του Διδύμου, ο οποίος έχει και το θράσος να το σηκώσει και με βροντερή φωνή να δώσει πλήρη αναφορά στο φιλαράκι του για το ποια ταινία βλέπει, ποιος είναι ο σκηνοθέτης και ποιοι οι πρωταγωνιστές…

Ο Παρθένος θυμώνει και με ύφος δασκάλου του απευθύνει το λόγο «Κύριε εδώ δεν ήρθαμε για να σας ακούμε να μιλάτε στο τηλέφωνό σας, βγείτε έξω παρακαλώ»!

Ο Τοξότης σκάει στα γέλια και απαντά : «Ρε φίλε αν ήθελες τόση ησυχία ας κατέβαζες την ταινία να την δεις μόνος στο σπίτι σου»….

Και τώρα ήρθε η σειρά του Αιγόκερου, ο οποίος φυσικά δεν γινόταν να μην επιβάλει την τάξη: «Απαιτώ να σταματήσετε τις φωνές εδώ και τώρα, αλλιώς να μου επιστρέψετε τα χρήματά μου! 8 ευρώ το άτομο κόστισε η είσοδος, πλήρωσα δηλαδή 16 ευρώ μαζί με την γυναίκα μου, 10 ευρώ τα αναψυκτικά και τα πατατάκια γιατί τόση ώρα ξεροσφήρι δεν την βγάζεις, αν βάλω και την βενζίνη μου μέχρι εδώ, συνολικά το 30άρι έχει φύγει… Τελειώνετε λοιπόν, γιατί θα φωνάξω τον υπεύθυνο»!

Η ταινία ξεκινά και από την πρώτη σκηνή , ακούγεται στην αίθουσα ένας αναστεναγμός, μαζί με ρούφηγμα μύτης. εκεί σκέφτομαι : «Μπα ιδέα μου θα είναι» …. και εκεί έτσι όπως αρχίζει να ξετυλίγεται η πλοκή στο έργο, να ένας ξαφνικός λυγμός από την κυρία που κάθετα παραδίπλα…. Δεν άντεξα, την ρώτησα: «Τι Ζώδιο είστε»; …… «Ιχθύς κοπέλα μου, μήπως έχετε ένα χαρτομάντιλο»

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια