Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ξεκλειδώσετε την πόρτα του υποσυνείδητου



Το υποσυνείδητό μας, εξουσιάζει τόσο πολύ τις ζωές μας, στο παρασκήνιο. Από τη στιγμή που το σπέρμα συναντάει το ωάριο και ξεκινάει η διαδικασία της ζωής, κυριαρχείστε από το υποσυνείδητο – το δικό σας και της μητέρας σας-. Το υποσυνείδητο είναι η δύναμη που λέει στην καρδιά σας πως να χτυπήσει, πότε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας και πότε να νιώσετε πεινασμένοι.
Όλες οι φυσιολογικές λειτουργίες είναι η δουλειά του βαθύτερου νου σας. Έχει επίσης μια τεράστια επίδραση στο πώς μπορούμε να αντιληφθούμε τον κόσμο. Το υποσυνείδητο δουλεύει πολύ γρήγορα, αναλύει τον κόσμο γύρω σας όλη την ώρα, βρίσκει τα μοτίβα και κάνει υποθέσεις που καταλαβαίνετε συνειδητά. Με μεταφυσικούς όρους, το υποσυνείδητο είναι η δύναμη που μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τις δημιουργικές και πνευματικές διαδικασίες. Με πολλούς τρόπους το υποσυνείδητο είναι μια πραγματική αντανάκλαση της ψυχής σας. Είναι το θεμέλιο κάτω από το οποίο το Εγώ και ο συνειδητός νους λειτουργούν. Γι’ αυτό, πως καταφέρνουμε να το ακούσουμε;
Αυτή δεν είναι μια εύκολη απάντηση. Δεν υπάρχει μια μέθοδος που θα κάνει το υποσυνείδητό μας να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες για να προσαρμοστεί σε μια νέα δομή που ευχόμαστε να εγκαταστήσουμε συνειδητά. Αποφάσισα να εξερευνήσω τις μεθόδους που είναι οι πιο δημοφιλείς ή οι πιο αποτελεσματικές για μένα προσωπικά, που δεν βλέπω ότι εξερευνήθηκαν τόσο πολύ όσο πιστεύω ότι θα έπρεπε. Δοκιμάστε τις, πειραματιστείτε και ερευνήστε και θα βρείτε κάτι που δουλεύει για εσάς, όσο διατηρείτε το μυαλό σας ανοικτό.
Διαλογισμός και δημιουργία νοερών εικόνων
Έχουμε ακούσει για τα πολλά οφέλη του διαλογισμού για αυτό δε θα αναφερθώ σε αυτά. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι ότι όταν διαλογίζεστε θολώνετε τα όρια του συνειδητού και του υποσυνείδητου και ξεκινάτε ένα είδος διαδικασίας ολοκλήρωσης.
Ο λόγος που εστιάζουμε τόσο πολύ στην αναπνοή μας όταν διαλογιζόμαστε είναι ότι είναι μία από τις ενέργειες που μπορούν να ελεγχθούν και από το συνειδητό μέρος του νου μας και από το υποσυνείδητο.
Καθώς χαλαρώνουμε πιο βαθιά γινόμαστε ένα μείγμα συνειδητού και υποσυνείδητου μέχρι που τελικά αυτά τα δύο ενωθούν και ξεπηδήσουν σε μια κατάσταση υπερ-συνειδητότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορούμε πολύ εύκολα να απελευθερώσουμε παλιές ιδεολογικές δομές και να εγκαταστήσουμε νέες. Απλά δημιουργήστε μια νοερή εικόνα της πρόθεσής σας όσο διαλογίζεστε. Αυτό ξαναγράφει το υποσυνείδητό σας. Μία προσωπική ιδεολογική δομή είναι μια ιστορία που κρατάμε υποσυνείδητα και λέμε στον εαυτό μας μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Τώρα είναι η στιγμή να γράψουμε καινούργια ιστορία με ένα πιο χαρούμενο τέλος.

Υπνοθεραπεία
Η ύπνωση λειτουργεί παρόμοια με το διαλογισμό. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχει κάποιος που σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας.
Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ο διαλογισμός και η δημιουργία νοερών εικόνων δε δουλεύει για αυτούς επειδή αποσπώνται, το τηλέφωνό τους αρχίζει να χτυπάει ή απλά δεν μπορούν να καταλάβουν πώς να μπορούν να είναι χαλαροί και αφιερωμένοι σε κάτι, την ίδια στιγμή. Ένας καλός υπνοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει σε όλα αυτά.
Πολύ συχνά θα σας ζητήσει να έχετε κλειστό το κινητό σας μέχρι το τέλος της συνεδρίας. Η φωνή του και οι οδηγίες του που είναι και τα δύο ήρεμα και αξιόπιστα θα σας κρατήσουν συγκεντρωμένους και το γεγονός ότι πιθανότατα πληρώσατε για να έχετε αυτή τη συνεδρία, θα σας κάνει περισσότερο αφοσιωμένους στη συγκέντρωση.
Θα σας διδάξει πώς να χαλαρώνετε και να έχετε ένα περιβάλλον, το οποίο θα νιώθετε ότι σας ταιριάζει, καλύτερα από το σπίτι σας. Ξέρω ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να βρουν υπνοθεραπευτή και αυτό είναι εντάξει.
Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που μπορούν να εξερευνηθούν και υπάρχει επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από καθοδηγούμενους διαλογισμούς, καθώς και μαγνητοσκοπημένα βίντεο online, που είναι δωρεάν.

Ύπνος
Ο ύπνος όπως ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση όπου τα όρια μεταξύ συνειδητού και υποσυνείδητου γίνονται λεπτότερα. Πόσο συχνά βρίσκουμε τον εαυτό μας να κοιμάται σκεφτόμενος όλα τα πράγματα που δε θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα ή τα πράγματα που μας στρέσαραν την προηγούμενη μέρα; Έχετε ποτέ πέσει για ύπνο σκεφτόμενοι τη δουλειά σας, τις διαμάχες που είχατε με τον/την αγαπημένο/η σας, όλες τις υποχρεώσεις τις επόμενης ημέρας ή την μοναξιά;
Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι όταν πέφτουν για ύπνο, εκείνη την ώρα δεν αποσπώνται από κάτι πλέον και τα χειρότερα άγχη τους, ανησυχίες και φόβοι τριγυρνούν στο μυαλό τους.
Αυτή είναι μια ατυχής παρενέργεια ενός πολιτισμού που μας μαθαίνει να παλεύουμε και να φοβόμαστε αυτό που μισούμε, παρά να συγκεντρωνόμαστε και να δημιουργούμε αυτό που αγαπάμε. Είναι ιδιαίτερα ατυχής επειδή όσο είστε σε αυτό το στάδιο που μισοκοιμάστε, βάζετε αυτές τις ιδέες στην πιο καθαρή τους μορφή κατευθείαν μέσα στο υποσυνείδητό σας. Καθώς κοιμάστε είστε στην ουσία ένα μικρό νόμισμα που πέφτει μέσα στο συντριβάνι των ευχών του υποσυνειδήτου.
Αν κάθε βράδυ τοποθετείτε όλο αυτό το στρες και την αρνητικότητα σε αυτό το σιντριβάνι, τότε το υποσυνείδητο θα ενεργήσει έτσι ώστε να κάνει όλα αυτά πραγματικότητα την επόμενη μέρα.
Καθώς κοιμάστε σκεφτείτε τα πράγματα που θέλετε. Οραματιστείτε τον εαυτό σας με κάποιο υπέροχο ταίρι ή να δουλεύει σε μια τέλεια δουλειά και να έχει τις διακοπές των ονείρων του. Αυτό αρχίζει να γεμίζει το υποσυνείδητο με θετικότητα. Θα ξυπνήσετε την επόμενη ημέρα και θα νιώθετε υπέροχα και το υποσυνείδητο θα αρχίσει να ξαναγράφεται έτσι ώστε να συναντήσει αυτούς τους θετικούς στόχους.

Ιεροτελεστία
Η τελευταία μέθοδος που αναφέρω εδώ είναι αυτή που προσωπικά βρήκα ως την πιο αποτελεσματική. Είναι αυτή μέσα στις πνευματικές κοινότητες, η διαφορά μεταξύ των Αποκρυφιστών και των Παγανιστών στην έννοια της μαγείας, και αυτή η δύναμη στην οποία η κοινότητα του New Age αναφέρεται με τις λέξεις Νόμος της Έλξης. Πολλές φωτισμένες προσωπικότητες συνειδητοποιούν ότι αυτές οι δυνάμεις έχουν βασικά διαφορετικά ονόματα που αναφέρονται στην ίδια ιδέα.
Ωστόσο οι New Agers χειρίζονται πίνακες οραμάτων και χρησιμοποιούν φράσεις δύναμης ενώ οι Μάγισσες και οι Αποκρυφιστές φτιάχνουν ταλισμάν και λένε ξόρκια. Υπάρχουν άνθρωποι και στις δυο πλευρές που δεν σέβονται τις «ανοησίες» της άλλης πλευράς. Αλλά πραγματικά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που είναι οι πιο φωτισμένοι είναι αυτοί που βλέπουν τις ομοιότητες πίσω από τις δυο πλευρές και συνειδητοποιούν τι είναι αυτό που έχουν κοινό καθώς και το πώς μπορεί η μία πλευρά να βοηθήσει την άλλη.
Ένας μεγάλος τρόπος που η New Age κοινότητα μπορεί να μάθει από την φαινομενικά σκοτεινότερη αδερφή της είναι ότι το τελετουργικό δουλεύει. Απλά και λιτά το τελετουργικό λειτουργεί. Αυτό γίνεται γιατί το υποσυνείδητό μας, μιλάει συμβολικά. Είναι πολύ δεκτικό στα σύμβολα και το τελετουργικό είναι κατά κάποιον τρόπο η συμβολική επικοινωνία με το υποσυνείδητο.
Όταν μια Wiccan ανάβει ένα πράσινο κερί, καίει λίγο λιβάνι και λέει ένα ξόρκι για να ελκύσει αφθονία, τότε επικοινωνεί με τον εσωτερικό της εαυτό. Το υποσυνείδητό της καταλαβαίνει τον συμβολισμό και τον δέχεται και τίθεται σε λειτουργία ώστε να το κάνει να συμβεί. Το τελετουργικό δεν χρειάζεται να έχει αρχαίους ύμνους σε παλιούς νεκρούς θεούς ή θυσίες αίματος. Μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο το άναμμα ενός κεριού και η προφορά κάποιων λέξεων. Οι καλύτερες ιεροτελεστίες είναι οι προσωπικές, για αυτό να είστε ο εαυτός σας! Να είστε δημιουργικοί!
Υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι που δεν συμπεριέλαβα σε αυτό το άρθρο, χάριν συντόμευσης. Θα επεκταθώ σε μελλοντικά άρθρα αλλά αισθάνομαι ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Αν αυτές οι πληροφορίες είναι καινούργιες για εσάς, πείτε μου αν σας βοήθησαν! Αν αυτές οι πληροφορίες είναι γνωστές σε εσάς και τις έχετε δοκιμάσει, πείτε μου για άλλες μεθόδους που δοκιμάσατε και διαπιστώσατε ότι δουλεύουν! Όπως πάντα, αγάπη και φώτιση αγαπημένοι μου αδερφοί και αδερφές.
awakengr.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια