Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σασμός: Τι σημαίνει η λέξη

Ο «Σασμός» αποτελεί τη νέα δραματική σειρά του ALPHA που θα κάνει πρεμιέρα στις τηλεοράσεις μας την επόμενη σεζόν.
Τι σημαίνει, όμως, σασμός; 
Σασμός σύμφωνα με την κρητική ορολογία είναι ο συμβιβασμός, ή η συμφιλίωση. Μια βεντέτα που έχει διάρκεια και πρέπει να τελειώσει με κάποιον τρόπο.
Στη συγκεκριμένη σειρά θα δούμε εάν η βεντέτα μπορεί να ολοκληρωθεί με έναν έρωτα και βασίζεται σε ένα πολύ γνωστό βιβλίο, του Σπύρου Πετρουλάκη, με τον ομώνυμο τίτλο
«Ο Σασμός είναι ευλογία, η βεντέτα είναι κατάρα»
Η ιστορία αφορά τρεις οικογένειες που τελικά συμφιλιώνονται μεταξύ τους, μέσω του σασμού που δίνει τέλος στον κύκλο του αίματος που είχε ανοίξει.
Επτά «σιάστες», δηλαδή διαμεσολαβητές, και εν προκειμένω επτά γέροντες, για επτά μήνες εργάζονταν μεθοδικά για την ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων.
«Ο Σασμός είναι ευλογία. Η βεντέτα είναι κατάρα. Ο Σασμός δεν είναι συμβιβασμός. Είναι φτιάξιμο. Δίνουνε τα χέρια οι εμπλεκόμενοι και τα ξεχνάνε όλα. Υπάρχει ιερή δέσμευση. Ο Σασμός δεν σπάει» διευκρινίζει ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου που θα βασιστεί η σειρά, Σπύρος Πετρουλάκης.
Οι διαμεσολαβητές για τον ίδιο πρέπει να είναι έμπιστοι, να αγαπάνε τους συνανθρώπους τους και να έχουν ευαίσθητη ψυχή.
Μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η ιστορία ξεκινάει με τη δολοφονία ενός άντρα, που ακολουθείται από εκείνη μιας γυναίκας.
«Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό; Μεσολαβεί ο έρωτας, η μουσική, η φιλία αλλά κυρίως η ανθρωπιά» επισημαίνει καταληκτικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια