Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι γίνεται στην Κίνα με τους ανεμβολίαστους

Η Κίνα, η χώρα στην οποία εμφανίσθηκε ο κορωνοϊός στο τέλος του 2019 και χτυπήθηκε σφοδρά από το πρώτο κύμα της πανδημίας κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση στη χώρα και να παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα από τις χώρες της Δύσης.
Κάθε φορά που χρειάστηκε, μη ξεχνάμε πως γειτονικές της χώρες μετρούν ακόμα κρούσματα και θύματα, πήρε δραστικά, για πολλούς σκληρά, μέτρα και κατάφερε να περάσει αλώβητη από το δεύτερο και τρίτο κύμα του ιού.

Σήμερα βλέπει πως η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί και πάλι την παγκόσμια κοινότητα αποφάσισε να πάρει έκτακτα μέτρα υπέρ του εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού της.

Τα ως τώρα στοιχεία μιλούν για 1.4 δόσεις αλλά στόχος είναι αυτές να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος Δεκέμβρη.
Τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν είχαν σκοπό να δελεάσουν τους Κινέζους και ήταν δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ, φρέσκα αυγά, δωρεάν εισιτήρια για τρένα, και κυρίως στόχευαν στους κατοίκους της επαρχίας.
Τώρα η κεντρική κυβέρνηση έδωσε εντολή στις τοπικές διοικήσεις να παρουσιάσουν αποτελέσματα και τα μέτρα είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την ολική αυστηριοποίηση.
Μιλούν για απαγόρευση εισόδου σε δημόσιους χώρους, πανεπιστήμια, νοσοκομεία μιλούν ακόμη και για ξεχωριστές φυλακές για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν ενώ για τους ηλικιωμένους θα τους γίνεται έξωση από δημόσια γηροκομεία.
Παράλληλα θα τους απαγορεύεται να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ, να χρησιμοποιούν ΜΜΜ ενώ σε δεύτερο χρόνο θα βγαίνουν από τη λίστα με τυχόν επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια