Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνελήφθη ο Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Τρίτη 27/7/21 ο Πέτρος Φιλιππίδης, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Η υπόθεση του γνωστού ηθοποιού είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, καθώς το όνομά του συνδέθηκε με κατηγορίες για βιασμό.
Ειδικότερα, ο ηθοποιός κλήθηκε με άκρα μυστικότητα σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια, που διενεργεί την έρευνα, και απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, το οποίο αφορά σε έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, μετά από καταγγελίες συναδέλφων του.
Όπως έγινε γνωστό, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθεί πιθανότατα στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατούνται οι φυλακισμένοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα. Θυμίζεται, ότι εκεί βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Οι καταγγελίες που τον βαραίνουν
Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας εδώ και αρκετό διάστημα, παράλληλα με τις άλλες έρευνες που ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις-«βόμβες» και τις καταγγελίες που έγιναν στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, που ακολούθησαν ως «ντόμινο» την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου.
Σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, συνολικά τρεις γυναίκες έδωσαν κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα και περιέγραψαν τις «εφιαλτικές στιγμές» που, όπως υποστήριξαν, βίωσαν εξαιτίας του ηθοποιού. Σύμφωνα με όσα είπαν, όλες τους ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική και είχαν απευθυνθεί στον γνωστό πρωταγωνιστή.
Οι τρεις ηθοποιοί, που οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον συνάδελφό τους.
Σημειώνεται, ότι ο ηθοποιός φέρεται να εμφάνισε παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, που του αποδίδουν απόπειρα βιασμού, καθώς εκείνες δήλωσαν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Τι υποστήριξαν οι καταγγέλουσες
Ειδικότερα, η πρώτη κατέθεσε πως το 2008 βρέθηκε στο θέατρο ΗΒΗ για επαγγελματική συνέντευξη. Με βάση τα λεγόμενά της, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε και την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.
Η δεύτερη καταγγέλλουσα, ανέφερε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010 στο θέατρο Μουσούρη, τη στιγμή που βρισκόταν στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη, όπου θα συζητούσαν επαγγελματική συνεργασία. Όπως υποστήριξε, εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.
Η τρίτη γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, που φέρεται να έγινε το 2014, εκείνος προσφέρθηκε με το αυτοκίνητό του να την πάει στο σπίτι της. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.
Σημειώνεται, ότι μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε βάρος του, ο ηθοποιός είχε απομονωθεί και δεν εμφανιζόταν δημόσια…

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια