Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στη ζωή τίποτα δε γίνεται τυχαία

Οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι καθαρή τύχη οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, η χώρα στην οποία γεννιόμαστε και η χρονολογία, είναι καθαρά τυχαία γεγονότα.
Προσωπικά, έχω καταλήξει πως σε αυτή τη ζωή δεν είναι τίποτα τυχαίο. Υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος που έχουμε τους γονείς που έχουμε, που γεννιόμαστε τη χρονολογία που γεννιόμαστε και που βρισκόμαστε στη χώρα που βρισκόμαστε.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι σε αυτή τη ζωή που είναι τυχαίο γεγονός.
Δηλαδή, μπορεί ένας μεγάλος επιστήμονας να έπρεπε να γεννηθεί σε ένα συγκεκριμένο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο να του έδινε κάποιο βίωμα που να τον οδηγούσε στην Επιστήμη του.
Μπορεί η ασθένεια ενός μέλους της οικογένειας, να ευαισθητοποίησε έναν άλλο και να του ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα θέληση για προσφορά.
Προσωπικά, θεωρώ πως και οι γονείς που έχουμε είναι αυτοί που θα έπρεπε να έχουμε και να μην υπήρχε άλλος που θα έπρεπε να είναι γονιός μας. Έπρεπε να έχουμε αυτούς συγκεκριμένα, διότι αυτοί θα συνέβαλλαν στην καλύτερη διάπλαση του χαρακτήρα μας και στην ηθικοποίησή μας.
Ένα είναι το βέβαιο: πως σε αυτή τη ζωή τίποτα δε γίνεται τυχαία. Πως όλα συνωμοτούν για να μας διαπλάσουν σε ελεύθερους, ώριμους και αληθινούς ανθρώπους..
Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια