Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στην Αλάσκα

Η Αλάσκα είναι ένα μέρος που δύσκολα θα ζούσε κανείς. Οι αποστάσεις είναι αχανείς και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -18 έως 0 βαθμούς Κελσίου του χειμώνα και από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Είναι μια πολιτεία που αγοράστηκε από τη Ρωσία για λίγα χρήματα σε σχέση με αυτά που προσέφερε.
Αγοράστηκε αποκλειστικά για τα πετρέλαια της. Και όσοι έχουν μείνει κει, μάλλον έχουν μείνει από συνήθεια. Οι περισσότεροι φεύγουν άλλωστε για άλλες πολιτείες. Υπάρχουν διάφορα παράξενα που συμβαίνουν στην Αλάσκα, όπως τα 10 παρακάτω:
1. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ καλύπτοντας 1,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ωστόσο ταυτόχρονα, είναι και πολύ αραιοκατοικημένη. Σε πληθυσμό κατατάσσεται 48η ανάμεσα στις 50 πολιτείες, έχοντας κάτι λιγότερο από 750 χιλιάδες κατοίκους. Οι μόνε δυο πολιτείες που έχουν λιγότερους είναι το Βερμόντ και το Γουαϊόμινγκ.
2. Η σημαία της πολιτείας σχεδιάστηκε από ένα 13χρονο αγόρι. Το 1927 έγινε ένας διαγωνισμός όπου συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία της πολιτείας, επιλέχθηκε η πρόταση του Benny Benson, Με τα αστέρια της Μεγάλης Άρκτου και το Πολικό Αστέρι.
3. Η άλκη είναι ένα ζώο που συναντάς συχνά στην Αλάσκα. Και γι’ αυτό υπάρχουν οι περίεργοι νόμοι που συνοδεύουν τις άλκεις, όπως να απαγορεύεται να πετάξεις άλκη από αεροπλάνο, να της δώσεις μπύρα αλλά και να τις κοιτάς από το αεροπλάνο!
4. Η Αλάσκα έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή από όλες τις υπόλοιπες 490 πολιτείες μαζί.
5. Υπάρχει μια αρκούδα ανά 21 κάτοικους στης Αλάσκα. Πολλές φορές, όταν οι κάτοικοι πάνε για ψάρεμα, ψαρεύουν δίπλα δίπλα με τις αρκούδες.
6. Η πρωτεύουσα είναι το Juneau. Μόνο που το Juneau έχει μια σπάνια ιδιαιτερότητα. Δεν υπάρχουν δρόμοι που να το συνδέουν με την υπόλοιπη Αλάσκα. Οπότε δεν μπορείς να μπεις και να βγεις με αυτοκίνητο από το Juneau. Μόνο με πλοίο και αεροπλάνο.
7. Το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στην Αλάσκα καταγράφηκε το 1915, όταν έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου.
8. Το 1867 η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στις ΗΠΑ μόλις για 7,2 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή 2 σεντ κάθε 4 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
9. Στην Αλάσκα η αναλογία ανδρών - γυναικών είναι η υψηλότερη στις ΗΠΑ. Για κάθε 100 γυναίκες υπάρχουν 107 άνδρες.
10. Στα βόρεια της πολιτείας η μεγαλύτερη νύχτα διαρκεί 67 ημέρες τον χειμώνα. Στην ίδια πόλη των 4.200 κατοίκων, το καλοκαίρι η ημέρα κρατά 82 συνεχόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια