Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψυχαναγκαστικά κι εμμονικά ζώδια

Σε αυτό το κείμενο θα δούμε τα …. ιδεοψυχαναγκαστικά ζώδια! Υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές – όπως η τελειομανία, η δυσκολία λήψης αποφάσεων και η ανησυχία σχετικά με το άγνωστο – που συμβαδίζουν με αυτή τη διαταραχή. Και αυτές τις συμπεριφορές τις έχουν 6 ζώδια. Ποια είναι αυτά;

Παρθένος
Ήταν σίγουρα το πρώτο ζώδιο που περίμενες να δεις. Ο Παρθένος είναι μανιακός με την καθαριότητα, με την τάξη και την οργάνωση. Θέλει να έχει τα πάντα στην εντέλεια, με κάθε κόστος. Η τελειομανία του μπορεί να τον κάνει να αρρωστήσει, αν δεν γίνει η κάθε μία δουλειά τους όπως αυτός νομίζει καλύτερα.

Ταύρος
Η ισχυρογνωμοσύνη και η ξεροκεφαλιά του Ταύρου, μπορούν να θεωρηθούν και OCD. Αν του ζητήσεις να κάνει τα πράγματα με άλλο τρόπο, διαφορετικό από αυτόν που ξέρει, τότε σίγουρα θα τρελαθεί. Είναι τόσο “παγιδευμένος” στη σταθερότητα και στις απόψεις του, που είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις να τον κάνεις να τ’ αλλάξει!

Τοξότης
Ο Τοξότης -όσο κι αν δε του φαίνεται- είναι μικροβιοφοβικός! Έχει εμμονή με το πλύσιμο των χεριών και την αποστείρωση των αντικειμένων γύρω του. Επιπλέον, είναι αρκετά προληπτικός. Πιστεύει έντονα σε σημάδια και “μηνύματα” του σύμπαντος.

Καρκίνος
Η εμμονή του Καρκίνου είναι …η αγάπη και η αποδοχή! Τον καταβάλλουν συνεχώς φοβίες ότι δεν γίνεται αποδεκτός από τους γύρω του και χρειάζεται διαρκή επιβεβαίωση της αγάπης και της αποδοχής των φίλων και των δικών του ανθρώπων.
Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως είναι ένας εμμονικός …καριερίστας! Τον διακατέχει η τελειομανία σε ότι αφορά τη δουλειά του και μπορεί να ελέγξει αυτό που έχει κάνει ξανά και ξανά. Θέλει να γνωρίζει τα πάντα σε σχέση με αυτά που τον αφορούν κι έτσι βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση πληροφοριών!

Δίδυμος
Τελευταίος και -ίσως- λίγο λιγότερο εμμονικός είναι ο Δίδυμος. Το δικό του πρόβλημα είναι η αέναη… αναποφασιστικότητά του. Ο Δίδυμος μπορεί να τρελαθεί αν τον πιέσεις να πάρει μια απόφαση. Θα αναλύσει κάθε επιλογή μέχρι “το κόκκαλο” και πάλι δε θα καταφέρει να πάρει μιαν απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια