Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η διατροφή των Σκανδιναβών

Αυτή είναι η νέα τάση στις δίαιτες. Ας δοκιμάσουμε, να δούμε, αν μπορούμε να προσαρμοστούμε στη διατροφή τους και να στραφούμε έτσι ξανά στα προϊόντα της Ελλάδας. Τι ακριβώς κάνουν;
Ο σκανδιναβικός τρόπος διατροφής βασίζεται στα εποχιακά, φρέσκα, τοπικά και αγροτικά προϊόντα. Αυτά προτιμούν οι Σουηδοί, οι Δανοί και οι Νορβηγοί.
Έτσι, λοιπόν, αυτή η διατροφή ενθαρρύνει τα άτομα να τρώνε καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να προτιμούν τα δημητριακά ολικής άλεσης και να επιλέγουν τα θαλασσινά (όχι του ιχθυοτροφείου). Τα φρέσκα προϊόντα γίνονται τρόπος ζωής και και έτσι καταναλώνουν λιγότερα πρόσθετα και συντηρητικά. Επιπλέον, το κόκκινο κρέας που επιλέγουν είναι άπαχο, καλής ποιότητας και βιολογικό.
«Επιλέγοντας φρέσκα προϊόντα, μειώνεται ο χρόνος που αυτά παραμένουν στο ψυγείο μας, καθώς καλούμαστε να τα καταναλώνουμε άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα δε χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά, τα μέταλλα, τις πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που περιέχουν και τα οποία είναι πολύτιμα για εμάς». αναφέρει ο Alan Barcley, διαιτολόγος, διατροφολόγος και επιστημονικός σύμβουλος στο Glycemic Index Foundation του Sydney και προσθέτει «Επίσης τα φαγητά τουρσί βοηθούν ώστε να προωθούνται στον οργανισμό τα υγιή βακτήρια».
Μένει, λοιπόν, να δοκιμάσουμε να βάλουμε στην διατροφή μας και στην επόμενη δίαιτα που θα ξεκινήσουμε αυτές τις διατροφικές συνήθειες των Σκανδιναβών και να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε.
Το σίγουρο είναι ότι η στροφή προς τα τοπικά και Ελληνικά προϊόντα πρέπει να γίνει άμεσα από όλους μας!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια