Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cascatelli: Το νέο σχήμα ζυμαρικών

.
Τα ζυμαρικά αποτελούν αγαπημένη τροφή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Κι ενώ υπάρχουν περίπου 350 είδη, ένας Νεοϋορκέζος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του σχήμα!
Όλες οι ονομασίες ζυμαρικών σημαίνουν κάτι στα ιταλικά. Από τα farfalle (πεταλούδες) μέχρι τα linguini (μικρές γλώσσες). Τι σημαίνει cascatelli; «Cascatelli σημαίνει καταρράκτες»
Το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη «cascata» λόγω του μικρού σχήματος καταρράκτη και είναι το αποτέλεσμα έρευνας, δοκιμής και σφαλμάτων από τον βραβευμένο podcaster, Dan Pashman. 
Τεκμηρίωσε την προσπάθειά του να δημιουργήσει το τέλειο σχήμα σε μια σειρά πέντε επεισοδίων «Mission: ImPASTAble» για το podcast του «The Sporkful».
«Aυτό που προσπάθησα να κάνω, ήταν να συνδυάσω όλα τα στοιχεία των αγαπημένων μου σχημάτων ζυμαρικών, με έναν τρόπο που δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα», είπε.
Ο Pashman ήθελε ένα νέο ζυμαρικό που επανειλημμένα είπε ότι χρειάζονταν τρεις βασικές ιδιότητες: Πόσο καλά «κρατά» τη σάλτσα, πόσο εύκολα παραμένει σε ένα πιρούνι και πόσο ικανοποιητικό είναι να βυθίζουμε τα δόντια σε αυτό.
Το τελικό αποτέλεσμα του πληρούσε και τα τρία κριτήρια με μια «μικρή, επίπεδη λωρίδα με καμπύλη στη μία πλευρά και δύο βολάν που προεξέχουν από την άλλη πλευρά».
Ο Pashman, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας σεφ, συνεργάστηκε με την αμερικανική μάρκα ζυμαρικών Sfoglini για να μετατρέψει το όνειρό του σε πραγματικότητα.
Οι πρώτες κριτικές από άλλους κορυφαίους επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων είναι μέχρι στιγμής εξαιρετικές.
«Νομίζω ότι είναι τέλειο», δήλωσε η σεφ και δημιουργός συνταγών Sohla El-Waylly στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του. «Θα του βάλω 10».
«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο "κράτησε" τη σάλτσα», πρόσθεσε η γκουρού μαγειρικής και συγγραφέας Dorie Greenspan.
Ενώ η απήχηση είναι ήδη τόσο μεγάλη που έγινε αμέσως sold out!
«Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την απίστευτη ανταπόκριση στο νέο μας σχήμα ζυμαρικών! Λόγω της τεράστιας ζήτησης, οι παραγγελίες που έχουν γίνει τώρα για το Cascatelli θα αποσταλούν σε περίπου 8-10 εβδομάδες», δήλωσε η ομάδα της Sfoglini σε δελτίο τύπου. «Εκτιμούμε πραγματικά την υπομονή σας. Υποσχόμαστε ότι αξίζει τον κόπο!».
«Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Είναι δύσκολο να τραβήξεις την προσοχή κάποιου για μια εβδομάδα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για χρόνια. Μπορεί στο μνήμα μου να γράψουν “Ο άνθρωπος που εφηύρε τα cascatelli”. Ελπίζω να αρέσουν στον κόσμο. Προσπαθώ να μην αγχώνομαι για το μέλλον. Εύχομαι οι άνθρωποι να τα δοκιμάσουν και να τους αρέσουν και να τους δώσουν μια διαφορετική εμπειρία ζυμαρικού».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια