Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιο είδος γυμναστικής ταιριάζει σε κάθε ζώδιο

Ποιο είδος γυμναστικής ταιριάζει στον καθένα μας, σύμφωνα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας, για να κάνουμε τη ζωή μας πιο λειτουργική και τη γυμναστική μας ακόμα πιο αποτελεσματική

ΚΡΙΟΣ
Κάποιοι μπορεί να λέγανε πως ένας Κριός δεν το χρειάζεται το γυμναστήριο, καθώς τρέχει δεξιά και αριστερά όλη την ημέρα και καίει, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, πολύ περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με τα άλλα ζώδια. Είναι τόσο ενεργητικός και δραστήριος που δεν μπορεί να κάτσει ήσυχος ούτε για μια στιγμή.
Βέβαια, όλα αυτά τα κάνει σε νεαρή ηλικία, καθώς αργότερα αρχίζει να βαριέται, να κουράζεται πιο εύκολα και γίνεται λιγότερο πρόθυμος να συμμετάσχει σε βαριές δουλειές και εργασίες.
Όσο γρήγορο μεταβολισμό και να ‘χει, από ένα σημείο και έπειτα, και αυτό το ζώδιο χρειάζεται τη γυμναστική του.
Η ιδανική άσκηση για έναν Κριό δεν είναι άλλη από τα αθλήματα, καθώς λατρεύει τον άμεσο ανταγωνισμό και ταυτόχρονα του φτιάχνει η διάθεση και μειώνεται το άγχος του. Θέλει να είναι ο αρχηγός και συνήθως βαριέται τα μοναχικά αθλήματα ή τις μεμονωμένες ασκήσεις.
Θα μπορούσε να δοκιμάσει τένις, ποδόσφαιρο, motocross, ποδήλατο ή ακόμα και βάρη (αν δε θέλει να κάνει κάποιο ομαδικό σπορ).
Προσοχή, όμως, μην το παρακάνει και πιεστεί πολύ, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος και να του προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους.
Επιπλέον, δεν τον νοιάζει να ιδρώσει και να κοπιάσει κατά τη διάρκεια της άσκησης, με αποτέλεσμα να αποκτά εύκολα μελανιές και αιματώματα. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Κριό είναι οι εξής: το κεφάλι, τα μάτια, το πρόσωπο και οι μύες.

ΤΑΥΡΟΣ
Ένας Ταύρος δεν είναι φτιαγμένος για να γυμνάζει το κορμί του, αλλά το σαγόνι του! Του αρέσει τόσο πολύ το φαγητό και η καλοπέραση, που δε θα μπει καν στη διαδικασία να κάψει τις θερμίδες που πήρε! Βλέπει τα όργανα γυμναστικής και τρέμει στην ιδέα πως χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσει. Κι όμως, ο Ταύρος είναι από τα ζώδια που χρειάζονται επειγόντως άσκηση για να ξεσκουριάσουν και για να προσπαθήσουν να χαλαρώσουν.
Η ιδανική γυμναστική για αυτούς είναι ο χορός, η γιόγκα και οι pilates. Γενικότερα, η γυμναστική που συνοδεύεται από μουσική αποτελεί την ιδανική επιλογή για το συγκεκριμένο ζώδιο.
Η μουσική θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να επικεντρωθεί πιο φυσικά στην άσκηση, χωρίς να γκρινιάζει συνέχεια για τους λόγους που αναγκάστηκε να το κάνει.
Επιπλέον, μπορεί να δοκιμάσει jogging, τένις ή κάποια ήπια θαλάσσια σπορ, όπως το windsurfing, καθώς η φύση θα τονώσει τη διάθεσή του για άσκηση και θα τον κάνει να μην αντιδρά στην όλη πίεση του σώματος να αθληθεί.
Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτεί, αλλά μετά θα χαρεί απίστευτα για τα αποτελέσματα που θα δει.
Στην τελική, εάν ο Ταύρος αρνείται να κάνει κάποιο είδος εξωτερικής άσκησης, ας επιδοθεί στις ασκήσεις stretching, ώστε να ξεπιαστεί και να φτιάξει τον κορμό του ή να ασχοληθεί με την κηπουρική ή ακόμα και με τη βόλτα του σκύλου του.
Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Ταύρο είναι οι εξής: ο λαιμός, οι φωνητικές χορδές και ο λάρυγγας.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Άλλο ένα δραστήριο ζώδιο που σύμφωνα με το astropedia.gr δεν μπορεί φανταστεί τον εαυτό του να κάθεται ήσυχο σε ένα σημείο είναι ο Δίδυμος! Από τη φύση του, το συγκεκριμένο ζώδιο έχει γερά πόδια και καλογυμνασμένο σώμα, καθώς τρέχει και κινείται όλη την ημέρα.
Οι ρυθμοί του είναι τόσο έντονοι και οι κινήσεις του πολύ απότομες, οπότε διοχετεύει σχεδόν όλη την ενέργεια που χρειάζεται στα σωστά σημεία. Εκεί που υστερεί είναι στα χέρια, στην κοιλιά και στην πλάτη. Γι’ αυτό το λόγο, η σωστή γυμναστική για τον Δίδυμο είναι η αεροβική.
Το αερόμπικ ή ακόμα και το Zumba του προσφέρει την ομαδική άσκηση που του αρέσει, ενώ ταυτόχρονα τονώνει όλο του το σώμα και του δημιουργεί την κατάλληλη φυσική κατάσταση που χρειάζεται για να είναι υγιής και ενεργός.
Επιπλέον, σε αυτό το είδος άσκησης, έχει πάντα παρέα για να μην αισθάνεται μοναξιά, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζει τον οργανισμό του από τη γρίπη και τα κρυολογήματα.
Καλό είναι βέβαια να μην το παρακάνει και να βρίσκει και λίγο χρόνο για να κάνει ασκήσεις για την αναπνοή του!
Σημειωτέον, πως κατά τη διάρκεια της οποιαδήποτε άσκησης, οι αναπνοές του πρέπει να είναι συγκρατημένες και όχι επιπόλαιες, καθώς ο Δίδυμος έχει ευαισθησία στους πνεύμονες του. Ακόμη, για να μη βαριέται μπορεί να ενσωματώσει στο πρόγραμμα γυμναστικής του και τη μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα κίνητρο και μία επιπλέον ένταση και ώθηση για πιο έντονη προσπάθεια. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για το Δίδυμο είναι οι εξής: τα χέρια, τα μπράτσα, οι πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Όχι τον Καρκίνο με τίποτα δεν τον λες δραστήριο! Αγαπά το σπίτι του και δη, τον καναπέ του! Το πιο πιθανό είναι να περνά μόνο απ’ έξω από το γυμναστήριο, οδηγώντας το αμάξι του στο δρόμο για το σπίτι.
Ο Καρκίνος, λοιπόν, επιβάλλεται να κάνει μία ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο ή να βρει ένα σπορ να του ταιριάζει. Με κυβερνήτη του τη Σελήνη, ο μεταβολισμός του τείνει να είναι αργός και να έχει έντονη κατακράτηση υγρών.
Το σώμα του μπορεί να αλλάξει εύκολα μόλις φύγει η πρώτη του νιότη, και μπορεί να αποκτήσει τοπικό λίπος και ραγάδες (και κυτταρίτιδα για τις γυναίκες!). Ακόμη, πρέπει να διατηρεί την ηρεμία του σε κάθε στιγμή της ζωής του, καθώς έχει μεγάλη ευαισθησία στο στομάχι του.
Για να αποφύγει, λοιπόν, όλη αυτή την αλλαγή μπορεί να επιλέξει ένα θαλάσσιο σπορ, θαλάσσιο σκι ή water polo, ή απλώς να κάνει κολύμπι, τονώνοντας, έτσι, τον οργανισμό του και βοηθώντας τον να χάσει εύκολα βάρος.
Το κολύμπι σμιλεύει το σώμα και δημιουργεί απίστευτες αντοχές και άμυνες στον οργανισμό του. Σε περίπτωση που δεν αγαπά τη θάλασσα, μπορεί να σηκώσει βάρη, ειδικά στα πόδια, να κάνει κοιλιακούς ή να κάνει ασκήσεις stretching στο σπίτι του.
Μία καλή λύση για τον σπιτόγατο Καρκίνο είναι να πάρει ένα όργανο γυμναστικής στο χώρο του, ένα διάδρομο ή ένα ποδήλατο, ώστε η μόνη άσκηση που θα κάνει εκτός σπιτιού να είναι η βόλτα με το σκύλο του!
Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Καρκίνο είναι οι εξής: το στομάχι, το πεπτικό σύστημα και ο θώρακας.

ΛΕΩΝ
Η αερόβια γυμναστική και οι pilates του ταιριάζουν γάντι, καθώς αγαπά τα σπορ και την καλή διατροφή, ενώ δεν αντέχει να κατέχει το ρόλο του ηγέτη κάποιος τρίτος. Ο Λέοντας έχει μάθει να φροντίζει το σώμα του και να νοιάζεται για τον οργανισμό του.
Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν το κάνει αυτό, ξέρει πολύ καλά να το καμουφλάρει, φορώντας φαρδιά ρούχα και εντυπωσιακά αξεσουάρ ώστε να τραβάει αλλού την προσοχή των γύρω του.
Τον ενδιαφέρει πολύ η εμφάνισή του και γι’ αυτό, φροντίζει να κάνει χορό ή έντονους περιπάτους στο πάρκο για να κάψει τα μεζεδάκια που λιμπίστηκε να φάει!
Όταν βρίσκεται στην ίδια αίθουσα χορού με άλλους, καταλήγει να είναι αυτός που τραβά όλους τους προβολείς πάνω του και να δείχνει τις σωστές κινήσεις τους συγχορευτές του.
Αυτή η γυμναστική είναι ιδανική για τον Λέοντα, καθώς χρειάζεται κατάλληλη άσκηση για να στηρίξει τη σπονδυλική του στήλη, την πλάτη και τη μέση του. Ακόμα, ακριβώς επειδή ο Λέοντας έχει προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, πρέπει να γυμνάζεται σωστά σε καθημερινή βάση.
Εάν προτιμά να ασκηθεί σε εξωτερικό χώρο, τότε μπορεί να περπατήσει ή να κάνει jogging στον καθαρό αέρα, ενδυναμώνοντας έτσι το κυκλοφορικό του σύστημα.
Αν και η αναπνοή του μπορεί να κοπεί σχετικά γρήγορα, δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι αυτή η τόνωση θα βοηθήσει πολύ το οργανισμό και την ψυχολογία του. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για το Λέοντα είναι οι εξής: η καρδιά, η πλάτη, η σπονδυλική στήλη και η αορτή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν ο Λέων ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του, τότε ο Παρθένος είναι ο γκουρού της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής! Σε γενικές γραμμές, αυτό το ζώδιο προσπαθεί να είναι πάντα σε φόρμα, ακόμα και όταν το πιάνει η βαρεμάρα του.
Όλη αυτή η αγάπη για την καλή υγεία του σώματος προέρχεται και από την τρέλα του για καθαριότητα και απόλυτο έλεγχο του οργανισμού του.
Έχοντας ανεξάντλητη ενέργεια, μπορεί να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα και ειδικά σε αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το μπάσκετ, αλλά και το ποδήλατο.
Οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με κλειστό χώρο, όπως αυτό του γυμναστηρίου, του αρέσει, γιατί δεν τον φέρνει σε δυσχερή θέση και αισθάνεται πιο καθαρός και υγιής.
Εάν τώρα το θέμα που έχει με την καθαριότητα δεν το φτάνει στα άκρα, δε γίνεται, δηλαδή, υπερβολικός, τότε μπορεί να προτιμήσει να κάνει γιόγκα, pilates, αλλά και να περπατήσει σε ένα διάδρομο μειώνοντας, έτσι, το στρες και το άγχος από το νευρικό του σύστημα.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Παρθένου που μπορεί να επηρεάσει τη σωματική του άσκηση είναι πως μπορεί να χάσει εύκολα το focus του, να βαρεθεί, δηλαδή, ή να του τραβήξει κάτι άλλο την προσοχή.
Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να γυμναστεί με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, θέτοντας μικρούς και συνεχείς στόχους για να μη χάνει το ενδιαφέρον του και για να μένει πάντα συγκεντρωμένος. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Παρθένο είναι οι εξής: η σπλήνα, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα.
ΖΥΓΟΣ
Αυτό το ζώδιο τρέχει όπου και να το καλέσουν και δε βαριέται σχεδόν ποτέ! Δεν μπορεί από τη φύση του να μένει σπίτι, οπότε όλο και με κάτι ασχολείται. Βέβαια, λόγω έλλειψης χρόνου, καταλήγει να μην πηγαίνει στο γυμναστήριο και να καταφεύγει στις εύκολες λύσεις, όπως σε κρέμες σύσφιξης ή σε καμιά απλή κοσμητική επέμβαση!
Η ιδανική γυμναστική για το Ζυγό είναι αυτή που του προσφέρει χάρη και ομορφιά, μαζί με καλά αποτελέσματα. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο καλό γυμναστήριο με προσωπικό γυμναστή και να ενδυναμώσει το σώμα του.
Τα βάρη και τα έντονα αθλήματα δεν του ταιριάζουνε, καθώς τείνει να έχει ευαισθησία στη μέση του, οπότε οι επιλογές για αυτόν θα ήταν οι ασκήσεις stretching και το τρέξιμο σε ήπιους ρυθμούς για να χαλαρώσει το μυαλό και το πνεύμα του.
Από αθλήματα, δε, θα μπορούσε να κάνει πατινάζ ή να παίξει γκολφ, που του δίνουν την αίγλη, αλλά και την αντοχή που χρειάζεται το σώμα του.
Οτιδήποτε και να δοκιμάσει, οφείλει να θυμάται πως οι δημόσιες σχέσεις σε αυτούς τους χώρους, θα τον απομακρύνουν από το στόχο του και θα τον κάνουν να αποτύχει στο σκοπό του.
Είναι πολύ πιθανό να κουραστεί πολύ εύκολα, οπότε καλό είναι να προσπαθεί να μένει συγκεντρωμένος και να πιεστεί λίγο για να δει τα κατάλληλα αποτελέσματα στο σώμα του. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για το Ζυγό είναι οι εξής: τα νεφρά, οι γλουτοί, η μέση και το δέρμα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ό,τι και να κάνει, το κάνει με τη δύναμη του έρωτα. Στο γυμναστήριο θα πάει μόνο για να γνωρίσει κόσμο ή για να φτιάξει σώμα και να εντυπωσιάσει το ταίρι του!
Γενικά, ο Σκορπιός είναι ένα δύσκολο ζώδιο, που είναι συχνά σφιγμένος, ανταγωνιστικός και έτοιμος να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση. Αναμφίβολα, το σώμα του χρειάζεται χαλάρωση, αλλά και ενδυνάμωση και η κατάλληλη γυμναστική γι’ αυτόν είναι η πιο έντονη. Θα μπορούσε να κάνει πολεμικές τέχνες, μποξ, τρίαθλο, αλλά και να γίνει δρομέας μεγάλων αποστάσεων.
Σημειωτέο, όσο και να τον μαγνητίζει αυτή η σκληρότητα στα αθλήματα, πρέπει να προσέχει τους μικροτραυματισμούς και να μην πιέζει πολύ τον εαυτό του.
Στην περίπτωση, βέβαια, που θέλει απλά να χαλαρώσει το πνεύμα του μπορεί να προτιμήσει ασκήσεις stretching ή γιόγκα, αλλά δε νομίζω να τον ικανοποιήσει ιδιαιτέρως. Άλλο ένα άθλημα που θα χαλάρωσε και θα τόνωνε τον Σκορπιό είναι το κολύμπι.
Θα μπορούσε να καλμάρει τα νεύρα του και ταυτόχρονα να εκτονώσει τη συσσωρευμένη ενέργειά του.
Τέλος, αν είναι ερωτευμένος και δεν έχει χρόνο για σκληρή γυμναστική, μπορεί να προτιμήσει και το χορό, που περιέχει το στοιχείο του αισθησιασμού, γοητεύοντας, έτσι, το ταίρι του και σμιλεύοντας το κορμί του. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για το Σκορπιό είναι οι εξής: τα γεννητικά όργανα, το απεκκριτικό και το γενετικό σύστημα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο περιπετειώδης και ικανός Τοξότης τρέχει κάθε μέρα στα γυμναστήρια και στα αθλητικά κέντρα. Του αρέσουν οι διάφορες δραστηριότητες και τρελαίνεται για τα ομαδικά σπορ, που δεν είναι τετριμμένα και χρειάζονται σκέψη και μυϊκή δύναμη.
Ο Τοξότης είναι το πιο υγιές ζώδιο του κύκλου, καθώς η άθληση και η καλή διατροφή είναι μέρος της καθημερινότητας του.
Τα σπορ τα οποία του ταιριάζουν και είναι η ιδανική άθληση για αυτόν είναι η ορειβασία, το σκι, το ποδήλατο και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Ενώ έχει πολλές αντοχές, δυνατά πόδια και μηρούς, χάνει σε ευελιξία.
Μόλις δει, λοιπόν, πως τον έχουν κουράσει όλα αυτά τα δύσκολα φαινομενικά αθλήματα, θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι πιο ήπιο, όπως η γιόγκα, για να δει πως είναι να γυμνάζεσαι και να χαλαρώνεις ταυτόχρονα!
Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει extreme σπορ που να μην έχει δοκιμάσει, αν και τα βαριέται εύκολα και συνηθίζει να τα παρατάει, προτού τα ολοκληρώσει. Επιπλέον, είναι επιρρεπής στα ατυχήματα και έχει προβλήματα με την πλάτη του.
Θέλει προσοχή, όταν επιδίδεται σε αυτά τα αθλήματα και χρειάζεται να παίρνει βαθιές ανάσες για να στηρίζει καλά όλο του το σώμα.
Τέλος, επειδή ο Τοξότης θέλει να έχει πάντα ένα κίνητρο για οτιδήποτε κι αν κάνει, ένα ανταγωνιστικό άθλημα του δίνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.
Αναμφίβολα, ακόμη και η γυμναστική με ένα φίλο του μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο βαριάς προπόνησης για αυτόν και να τον εμπνεύσει να φτάσει στα άκρα. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Τοξότη είναι οι εξής: οι γοφοί, το συκώτι και το ισχιακό νεύρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως είναι από τα ζώδια που δεν αγαπάνε και τόσο τη γυμναστική. Πιο συγκεκριμένα, για έναν Αιγόκερω άσκηση είναι να σηκωθεί από το γραφείο του και να πάει μέχρι το περίπτερο με τα πόδια και να γυρίσει πίσω ή να τρέξει μέχρι την τράπεζα και να περιμένει όρθιος στην ουρά. «Περπάτησα», σου λέει! Όχι, αυτό δεν είναι γυμναστική! Για να κινητοποιήσει το σώμα του, πρέπει να χαλάσουν οι αρθρώσεις, να ανέβουν οι παλμοί, να στάξει λίγος ιδρώτας και γενικότερα, να αισθανθεί άμεση κούραση και να κοπιάσει για να δει αποτέλεσμα.
Η γράμμωση και η απώλεια βάρους δε θα ’ρθουν από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή και επιμονή, ειδικά για ένα ζώδιο που δεν του αρέσει να ζορίζεται.
Η ιδανική άθληση, λοιπόν, γι’ αυτό είναι το jogging, το περπάτημα, το ποδήλατο, αλλά και ο διάδρομος, εάν δε θέλει να ασκηθεί εκτός σπιτιού.
Η γυμναστική αυτή θα βοηθήσει τα κόκκαλα και τις αρθρώσεις του, στις οποίες έχει ευαισθησία και θα τονώσει ολόκληρο το κορμί του.
Αν θεωρεί, βέβαια, πως μπορεί να επιδοθεί λίγο παραπάνω σε κάποιο σπορ, καλό είναι να δοκιμάσει την ορειβασία και την αναρρίχηση βράχων. Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέχει πολύ τα γόνατά του και όσο και να παρασύρεται από την άσκηση, να θυμάται πάντα πως δεν πρέπει να το παρακάνει.
Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Αιγόκερω είναι οι εξής: οι αρθρώσεις, τα γόνατα, τα κόκκαλα και τα δόντια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μπορεί όλο το χρόνο να τρώει, να μην γυμνάζεται και να αράζει όπου βρει, και μόλις πλησιάζει η άνοιξη και δη το καλοκαίρι, θυμάται πως πρέπει να βγει στην παραλία και τρέχει να γυμναστεί! Δεν πηγαίνει, όμως, έτσι, καλέ μου Υδροχόε!
Για να σφίξει το σώμα και για να έχει τη γράμμωση που το συγκεκριμένο ζώδιο επιθυμεί, η άσκηση πρέπει να έχει αρχίσει από πολύ νωρίς. Παρόλο που κινείται αργά, μόλις το αποφασίσει μπορεί να κάνει μικρά θαύματα.
Τα αθλήματα που του ταιριάζουν είναι το αερόμπικ, το ποδήλατο, το κολύμπι και το τρέξιμο, αν και μπορεί να υποστηρίξει άριστα extreme σπορ, όπως το skydiving.
Αυτά τα αθλήματα τον κάνουν να μη χάνει το ενδιαφέρον του, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Σε περίπτωση, δε, που θέλει να κοινωνικοποιηθεί μπορεί να προτιμήσει σπορ, όπως το γκολφ, το μπάσκετ και το πόλο.
Ακόμη, του ταιριάζει πολύ και ο χορός, καθώς δημιουργεί γράμμωση στο σώμα, διώχνει το άγχος και του δίνει χάρη, στυλ και απόλυτη ελευθερία κινήσεων.
Καλό είναι να σημειωθεί πως προτού γυμναστεί ένας Υδροχόος, πρέπει να αποφύγει τις τροφές που έχουν άμυλο, καθώς τείνουν να τον βαραίνουν και να μην τον κάνουν τόσο αποδοτικό και αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια της άσκησής του. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Υδροχόο είναι οι εξής: το κυκλοφορικό σύστημα, οι αγκώνες, οι φτέρνες και η κνήμη.

ΙΧΘΥΣ
Η ψυχολογία για έναν Ιχθύ είναι το παν! Δεν είναι πολύ αθλητικός τύπος και όταν πάρει απόφαση να γυμναστεί, θα το κάνει μόνο εάν η διάθεση του είναι η κατάλληλη. Δυστυχώς, εάν δεν νιώσει στεναχωρημένος και απογοητευμένος από τον κόσμο είναι πολύ πιθανό να το ρίξει στο φαί και όχι στη γυμναστική. Παρόλα αυτά, η ιδανική άσκηση για αυτόν είναι αυτή που τον κάνει να χαλαρώνει και να φέρνει το πνεύμα του σε μία ισορροπία. Η γιόγκα και ο χορός είναι, αναμφίβολα, αυτά που του ταιριάζουν.
Συνδυασμένα με μουσική, δίνουν στον Ιχθύ αυτό που χρειάζεται.
Δεν αισθάνεται, δηλαδή, την πίεση της άσκησης και μπορεί να αφήσει το σώμα του ελεύθερο να εκφραστεί με χάρη, δίχως να αναγκαστεί να κρύψει την ευαίσθητη πλευρά του. Στην περίπτωση, δε, που αποφασίσει να δοκιμάσει κάποιο πιο απαιτητικό άθλημα, τότε τα θαλάσσια σπορ γίνονται η αγαπημένη του επιλογή.
Καθώς το νερό είναι τόσο κοντά στο φυσικό του στοιχείο, το κολύμπι ή το surfing τον απελευθερώνουν και τον ηρεμούν, ενώ παράλληλα τονώνουν το σώμα του.
Η χαλάρωση είναι αναγκαία για έναν Ιχθύ και τα βαριά αθλήματα είναι απαγορευτικά γι’ αυτόν. Με λίγα λόγια, προτιμά το διαλογισμό, από το να βάλει το σώμα του στη διαδικασία της βαριάς άσκησης, η οποία γι’ αυτόν αποβαίνει απογοητευτική και ανούσια. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Ιχθύ είναι οι εξής: τα πόδια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια