Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λεμονάτο κους κους με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
200 γρ κους κους
250 ml ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη καρέ
1 καρότο κομμένο καρέ
2 ΚΣ κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ΚΣ ελαιόλαδο
½ κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
½ λεμονιού το χυμό
1 ΚΣ κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
1 ΚΣ ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζω στην εστία την κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή ένταση και ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο.
Σοτάρω το κρεμμύδι (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια), το καρότο, την πιπεριά και τα αφήνω για 10 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτω το ζωμό λαχανικών, τον αφήνω να ζεσταθεί (όχι να βράσει) και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.
Ρίχνω το κους-κους , αλάτι, πιπέρι, 2 ΚΣ κόλιανδρο, ανακατεύω και σκεπάζω με το καπάκι.
Αφήνω να απορροφήσει τα υγρά για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφει το κους-κους).
Όταν περάσει ο χρόνος με την κουτάλα ανακατεύω το κους-κους να γίνει σπυρωτό.
Προσθέτω το χυμό του λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, δοκιμάζω αν είναι εντάξει το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρω γαρνίροντας από πάνω με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια