Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακαρόνια φούρνου σαν Πίτσα

.
Υλικά
-400 γραμμάρια σπαγγέτι
-1/2 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
-1 αυγό
-3 κουταλιές τριμμένης παρμεζάνας
-σάλτσα ντομάτας
-150 γραμμάρια μοτσαρέλα
-τριμμένη φρυγανιά
-αγνό παρθένο ελαιόλαδο
-βασιλικό, αλάτι και πιπέρι για γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας για τα μακαρόνια φούρνου, βάζοντας νερό σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στην κουζίνα να βράσει. Οταν το νερό έχει βράσει, προσθέτουμε 400 γρ. σπαγγέτι τα οποία και θα αφήσουμε στο νερό έως ότου να μαλακώσουν. Κατόπιν θα προσθέσουμε και μισή κουταλιά κουρκουμά, προαιρετικά και ανακατεύουμε για λίγο.
Στη συνέχεια θα βγάλουμε το σπαγγέτι και θα το βάλουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, και από πάνω πασπαλίζουμε τις 3 κουταλιές της τριμμένης παρμεζάνας και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Σπάμε και ρίχνουμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
Αδειάζουμε τώρα στα μακαρόνια το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε πάλι καλά με ένα πιρούνι.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (ειδικό ταψάκι που έχει τον πάτο εσωτερικά ανασηκωμένο – δες φώτο) και το αλείφουμε με λίγο λάδι, το οποίο απλώνουμε καλά με ένα πινέλο στο εσωτερικό της φόρμας. Κατόπιν, πασπαλίζουμε το εσωτερικό της φόρμας με τριμμένη φρυγανιά την οποία αφήνουμε να απλωθεί σε όλο το σκεύος κουνώντας την φόρμα με τα χέρια μας.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε τα μακαρόνια στο ταψάκι και να τα απλώσουμε καλά.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθούν τα μακαρόνια για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Συνεχίζουμε με την σάλτσα και βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι να ζεσταθεί στην κουζίνα, προσθέτοντας σε αυτό σάλτσα ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο, λίγο βασιλικό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου να βράσει.
Παίρνουμε την μοτσαρέλα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Βγάζουμε μετά από τα 15 λεπτά τα μακαρόνια από το φούρνο, και αφού με ένα μαχαίρι ξεκολλήσουμε τα μακαρόνια που έχουν κολλήσει στο ταψί τα αναποδογυρίζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Τώρα τα σπαγγέτι έχουν το σχήμα του ταψιού που χρησιμοποιήσαμε(στρογγυλό).
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ομοιόμορφα την σάλτσα από το κατσαρολάκι σε όλη την επιφάνεια των σπαγγέτι και την απλώνουμε καλά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια επάνω από την σάλτσα τους κύβους από την μοτσαρέλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω από το τυρί και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Μετά και από το ψήσιμο, τα μακαρόνια φούρνου είναι έτοιμα! Προσθέτουμε προαιρετικά λίγα φύλλα βασιλικού επάνω από το λιωμένο τυρί μοτσαρέλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια