Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί οι χαρακτήρες της Disney φοράνε γάντια

Ας ξεδιαλύνουμε το μυστήριο των λευκών γαντιών στους χαρακτήρες της Disney κάνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Ο Μίκυ Μάους ήταν ο πρώτος χαρακτήρας της Disney που φόρεσε λευκά γάντια. 
Στο πρώτο καρτούν με τον τίτλο Plane Crazy το 1928, τα χέρια του Μίκυ ήταν μαύρα. Πήρε αυτό το περίφημο αξεσουάρ από το 1929 στο The Opry House. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 3 λόγοι για τους οποίους ο Walt Disney φόρεσε λευκά γάντια στους χαρακτήρες του.
1. Χρόνος
Η διαδικασία των σκίτσων έγινε πιο αποτελεσματική και γρήγορη, δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο σε λεπτομέρειες. Ζωγράφιζαν μεγάλα κεφάλια και μάτια, με λεπτά και μακριά άκρα με τέσσερα δάχτυλα.

2. Αντίθεση
Οι σκιτσογράφοι μπόρεσαν να εστιάσουν στα χέρια και τα πόδια των ασπρόμαυρων χαρακτήρων και τις χειρονομίες τους καθώς πλέον υπήρχε αντίθεση στην ασπρόμαυρη εικόνα.

3. Πιο ανθρώπινος
Στη βιογραφία του, ο Walt Disney παραδέχθηκε ότι «Δεν θέλαμε ο Μίκυ Μάους να έχει τα χέρια ποντικιού, έπρεπε να είναι σαν άνθρωπος. Γι ‘αυτό και του έδωσα γάντια.» Αυτό το τέχνασμα ήταν τόσο επιτυχημένο που υιοθετήθηκε ακόμη και από τους αντιπάλους της Disney. Όπως μπορείτε να δείτε και παραπάνω, ο Woody Woodpecker και ο Bugs Bunny, χαρακτήρες από την Universal Pictures και τη Warner Brothers, φοράνε λευκά γάντια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια