Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σφολιατίνια σοκολάτας καρδούλες

.
Τα σφολιατίνια σοκολάτας φυσικά και μπορούν να βγουν σε όποιο σχήμα θες, αστεράκια, μονόκερους, κυκλάκια, τετράγωνα, ανάλογα με τα κουπ πατ που έχεις ή ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή μια κούπα ως κουπ πατ για να τους δώσεις σχήμα.

Να τι θα χρειαστείς για τα σφολιατίνια σοκολάτας καρδούλες:
-Κουπ πατ καρδούλες
-Ένα φύλλο σφολιάτας
-Σοκολατένια πάστα φουντουκιού (την δική σου Νουτέλα, Μερέντα ή όπως θες πες την)
-Χτυπημένο αυγό ή γάλα για να απλώσεις πάνω στις καρδούλες και να ροδοψηθούν

Σημείωση! Σε περίπτωση που θες να γίνει βήγκαν (vegan ντε!) ή νηστίσιμο ή χωρίς ζωικά παράγωγα το γλυκό σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλο σφολιάτας βήγκαν, πάστα φουντουκιού βήγκαν (φτιάξε μόνος σου εδώ) και γάλα από ξηρούς καρπούς (φτιάξε μόνος σου εδώ).

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή για τα σφολιατίνια σοκολάτας καρδούλες. Μπορείς να χρίσεις και σεφ ή σου σεφ ακόμη και παιδιά να βοηθήσουν. Θα το διασκεδάσετε.
Προοθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβεις την σφολιάτα στο σχήμα της αρεσκείας σου, βάζεις μια κουταλιά γλυκού σοκολατένιας πάστας φουντουκιού, μπορείς να προσθέσεις και μισή κουταλιά γλυκού τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου ή κομμάτια σπασμένης σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα.
Στο περίγραμμα της κομμένης σφολιάτας απλώνεις ελάχιστο γάλα με ένα πινελάκι μαγειρικής και κολλάς από πάνω το άλλο κομμάτι σφολιάτας. Πιέζεις να ενωθούν καλά και απλώνεις το χτυπημένο αυγό (ή μόνο γάλα ξηρών καρπών στην βήγκαν εκδοχή) για να ροδίσουν.
Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η σφολιάτα σου φτιάχνοντας έτσι τα σφολιατίνια σοκολάτας καρδούλες και τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα. Ψήνεις στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της σφολιάτας σου.
Μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα μήνυμα αγάπης, είπαμε, κάνεις την επανάστασή σου ενάντια στην γιορτή του Αγίο Βαλεντίνου και την εμπορευματοποίση της μη εμπορεύσιμης εκδήλωσης της αγάπης, σωστά; Αν πάλι είσαι ρομαντική ψυχή και μη αντιδραστική, φυσικά μπορείς να φτιάξεις αυτό το γλυκό με τα σφολιατίνια σοκολάτας καρδούλες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Όπως αγαπάς!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια