Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα μέτρα: πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα, Τσικνοπέμπτη

Παράταση του lockdown στην Αττική για μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 8 Μαρτίου
Νέες περιοχές στο «κόκκινο»
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο Σάββατο θα βρίσκονται στο «κόκκινο»: η Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), η Θεσπρωτία, η Σύρος, η Σάμος, η Άρτα, το Διδυμότειχο, ο Δήμος Λοκρών, η Αμφιλοχία, το Ηράκλειο και η Κορινθία.
Ακόμα, «κόκκινες» παραμένουν: η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο και η Τανάγρα.
Παράλληλα, κάνοντας αναφορά στην Λάρισα και στον Βόλο κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
«Καμπανάκι» για τον Πειραιά
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά στην ενότητα του Πειραιά, η οποία όπως είπε προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, στα 1.342.
Τόσο στο κέντρο, όσο και στις άλλες περιοχές. Θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά, τόνισε.
Παρόμοια εικόνα και στον Δυτικό τομέα Αθηνών, φτάνοντας τα 1.036 ενεργά κρούσματα, κατέληξε.
Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι: προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα, σήμερα η χώρα καταγράφει τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση την παράταση του lockdown στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές όπου το ιικό φορτίο είναι μεγάλο.
Από την αρχή της εβδομάδας, όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000, ήταν ξεκάθαρο πως το lockdown θα πάρει παράταση, ενώ αναμένεται το ίδιο να ισχύσει και με τις ώρες απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή τις καθημερινές 9 το βράδυ με 5 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα 6 το απόγευμα με 5 το πρωί.
Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν παράταση δύο εβδομάδων στα μέτρα και ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο ημερολόγιο θα δει δύο ημέρες που παραδοσιακά οι Ελληνες συγκεντρώνονται είτε σε σπίτια, είτε κάπου έξω για φαγητό.

Πρόκειται για την Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου.
Η εστίαση είναι κλειστή και έτσι δεν θα μπορεί να υπάρξει μαζική έξοδος σε ταβέρνες και εστιατόρια, όμως οι συγκεντρώσεις στα σπίτια θα είναι ξανά μια δύσκολη εξίσωση που θα πρέπει να λύσει η κυβέρνηση. Οι ειδικοί αναφέρουν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τονίζουν πως Τσικνοπέμπτη θα κάνουμε στα μπαλκόνια, ενώ φέτος δεν θα πετάξουμε χαρταετό.
Το αισιόδοξο είναι πως όλα δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό. Θα μπορέσουμε να το γιορτάσουμε με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια