Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Ειδικοί φρουροί χωρίς όπλα στα ΑΕΙ
Σε ποια πανεπιστημιακά ιδρύματα θα ενταχθούν πρώτα οι αστυνομικοί
Στη τελική ευθεία βρίσκεται η ίδρυση της Αστυνομίας των Πανεπιστημίων. Η συγκεκριμένη αστυνομική δύναμη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν σε κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, θα ονομάζεται Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Η συγκεκριμένη ομάδα θα στελεχωθεί από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και από ειδικούς φρουρούς. Σε πρώτη φάση θα προκηρυχθούν 1.000 οργανικές θέσεις, ενώ θα εργάζονται 200 άτομα ανά βάρδια. Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αρχικά θα υπάρχουν συνολικά πέντε βάρδιες.
Σε ποια Πανεπιστήμια θα υπηρετούν οι αστυνομικοί
Σε πρώτη φάση, η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα κάνει την εμφάνιση της στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπως είναι το ΕΚΠΑ, το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στη Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Αυτοί που θα κληθούν να στελεχώσουν την Ο.Π.Π.Ι. δε θα φέρουν επάνω τους πυροβόλα όπλα. Θα έχουν γκλομπ και χειροπέδες και θα φορούν ειδικές στολές, οι οποίες αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται και θα παρουσιαστούν σύντομα. Το συγκεκριμένο Σώμα, θα στεγάζεται σε χώρους που θα παραχωρείται από τα Ιδρύματα, θα λαμβάνει εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές του κάθε Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια