Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2021 Άση Μπήλιου

Το 2021, καλούμαστε να μαζέψουμε κάποια από τα κομμάτια μας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή. Όμως για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον όλα έχουν αλλάξει και μόνο μέσω της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της ανανέωσης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μας θεσμών, θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω. Αυτή είναι και η τεράστια πρόκληση του 2021 με τα 3 τετράγωνα που θα γίνουν μεταξύ του Κρόνου (που θα βρίσκεται στον Υδροχόο και είναι το ζώδιο της συλλογικότητας) και του Ουρανού (που είναι στον Ταύρο και έχει ως κύρια θέματα του την ασφάλεια). 
ΚΡΙΟΣ 
Το 2021 θα περάσετε τους πάντες και τα πάντα από… κόσκινο. Καταρχάς θα αλλάξετε εσείς οι ίδιοι, θα επαναξιολογήσετε τις προτεραιότητες σας και στη συνέχεια θα κάνετε ένα γενναίο ξεκαθάρισμα σε όλες τις σχέσεις σας, φιλικές και προσωπικές. Θα κρατήσετε κοντά σας μόνο όσους ευθυγραμμίζονται με τα θέλω σας και άτομα που δεν σας ενδιαφέρουν πια και επιβραδύνουν το βήμα σας θα εξαφανιστούν από το οπτικό σας πεδίο. 
Με τον αυστηρό Κρόνο στο ζώδιο του Υδροχόου μέσα στον 11ο οίκο που αφορά στους φίλους και στις ομάδες και τον αντισυμβατικό Ουρανό στον Ταύρο στον 2ο οίκο των αποκτημάτων και των αξιών σας, θα μπείτε στη διαδικασία να σπάσετε όλους τους επιφανειακούς δεσμούς και θα επιλέξετε να έχετε στη ζωή σας μόνο τα άτομα με τα οποία μπορείτε πραγματικά να είστε ο εαυτός σας. 
Τα τετράγωνα του Κρόνου-Ουρανού, στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου, θα σας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτείτε από την αρχή τους στόχους και τις προοπτικές σας και με τη βοήθεια του επεκτατικού Δία από τον 11ο οίκο σας θα γίνετε πιο ενεργητικοί στα κοινά και θα έχετε νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας πιθανώς και μέσω του διαδικτύου ή και των νέων τεχνολογιών. Αν θέλατε να ασχοληθείτε με την πολιτική, να ηγηθείτε μιας καινούριας συλλογικής προσπάθειας το 2021 είναι η χρονιά σας. 
Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου, 10 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, επηρεάζουν το 3ο και το 9ο ηλιακό σας σπίτι και ίσως σας δοθούν οι ευκαιρίες να αποκτήσετε νέες γνώσεις και να ανοίξετε τους γνωστικούς και πνευματικούς σας ορίζοντες. Μάλιστα ευνοούνται οι δράσεις σε ΜΜΕ και εκδόσεις. Αν στερηθήκατε τα ταξίδια και μάλιστα τα μακρινά, το 2021 μπορεί όχι από την αρχή του σίγουρα όμως τους καλοκαιρινούς μήνες θα σας δώσει ευκαιρίες να ανοίξετε τα φτερά σας και να βρεθείτε σε μια άλλη χώρα ή και ήπειρο. 
Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 19 Νοεμβρίου ενεργοποιεί το 2ο ηλιακό σας οίκο που αφορά στα οικονομικά σας και θα μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε σοβαρά τα έσοδα σας, αναζητώντας περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα. 
Το διάστημα που ο Δίας θα επισκεφθεί για 2,5 μήνες τους Ιχθύς, από τις 13 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου, ίσως σας βοηθήσει να κάνετε μια βουτιά στην ψυχή σας, προκειμένου να βρείτε τις πραγματικές σας ανάγκες. 
Στο τέλος της χρονιάς, στις 21 Δεκεμβρίου, ο πλανήτης της ευχαρίστησης, των σχέσεων και των χρημάτων, η Αφροδίτη, θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω, μέσα στον 10ο οίκο της καριέρας και της κοινωνικής καταξίωσης σας. Θα πατήσετε «φρένο» και θα επανεκτιμήσετε τις εργασιακές σας σχέσεις, αλλά την καριέρα σας. Αν λοιπόν έχετε έναν εργοδότη που δεν εκτιμά τις προσπάθειες και τις ικανότητές σας ή μια δουλειά που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και την αξία σας, ίσως δώσετε ένα τέλος ή θα επαναδιαπραγματευθείτε συμβάσεις και συμφωνίες. Όμως, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για νέες συνεργασίες. Μην ξεχνάτε ότι η ανάδρομη Αφροδίτη δείχνει επίσης πού πρέπει να συμβιβαστούμε και αυτή η διέλευση θα επισημαίνει τους τομείς που θα πρέπει να μετριάσετε τον ανταγωνισμό σας, να επαναπροσδιορίσετε τον ρόλο σας και να γίνετε καλύτερος ομαδικός παίκτης.

ΤΑΥΡΟΣ
Δεδομένου ότι ο πλανήτης των απρόβλεπτων καταστάσεων, ο Ουρανός, έχει κατοικοεδρεύσει στο ζώδιο σας από τον Μάρτιο του 2019, οι ανατροπές στη ζωή σας και οι αλλαγές είναι στην ημερήσια διάταξη. Το 2021 μην φανταστείτε ότι θα ησυχάσετε, όπως τόσο πολύ θα θέλετε, αφού έρχεται να προστεθεί στην πλανητική  σκακιέρα άλλος ένας ισχυρός παίκτης. Ο Κρόνος, από τον πρωτοποριακό Υδροχόο μέσα στον τομέα που αφορά στην καριέρα και στην κοινωνική σας καταξίωση, θα κονταροχτυπηθεί τρεις φορές με τον Ουρανό (στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου) και θα πρέπει να ετοιμαστείτε να βγείτε, θέλετε δεν θέλετε, από τη ζώνη ασφαλείας σας. Σίγουρα, ως ζώδιο που αγαπάτε την ασφάλεια και τη ρουτίνα και μόνο στο άκουσμα της αλλαγής σάς πιάνει κρύος ιδρώτας και φοβάστε, αλλά το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για εσάς. Θα γίνετε πιο φιλόδοξοι και θα αισθάνεστε εγκλωβισμένοι σε μια στάσιμη καριέρα που δεν σας εκφράζει πια. Θα βάλετε νέους στόχους και προτεραιότητες και θα απαιτήσετε περισσότερα από τον εαυτό σας και τους άλλους για να εξασφαλίσετε μια πιο άνετη ζωή.
Οι τρεις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη επηρεάζουν τους δύο οίκους των οικονομικών σας, τον 2ο και τον 8ο και αρχής γενομένης από τις 26 Μαΐου (που είναι η πρώτη έκλειψη), θα αρχίσετε να επαναπροσδιορίζετε τις αξίες σας, να αλλάζετε τη… στενή σχέση που έχετε με τα υλικά αγαθά και να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας σχετικά με την έλλειψη τους. Θα κάνετε προσπάθειες για να βρείτε πιο ικανοποιητικές ροές εσόδων και οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Στις 19 Νοεμβρίου γίνεται η πρώτη από τις 7 εκλείψεις που θα ακολουθήσουν μέχρι και το 2023 και σας αφορά άμεσα, αφού γίνεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η έκλειψη ενεργοποιεί τον 1ο οίκο σας και θα σας ωθήσει να ακολουθήσετε τα όνειρα σας γεμάτοι αυτοπεποίθηση και να αφήσετε πίσω σας όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν το νέο δρόμο που χαράζετε για εσάς.
Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας θα περάσουν από τη βάσανο της αξιολόγησης και στις 19 Δεκεμβρίου, που η Αφροδίτη, ο πλανητικός σας κυβερνήτης, γυρίζει ανάδρομη στον 9ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σας ζητά να ρίξετε ένα βλέμμα στο παρελθόν, να θυμηθείτε τα όνειρα σας, τις σπουδές σας, τις αξίες σας και να συνειδητοποιήσετε αν η ζωή σας και οι επιλογές σας, ανταποκρίνονται με τους στόχους που είχατε θέσει. Αν όχι θα κληθείτε να πάρετε τις ανάλογες αποφάσεις, τις οποίες θα θέσετε σε εφαρμογή όταν ο Δίας θα μπει επίσημα για την ετήσια παραμονή του στους Ιχθύς στις 28 Δεκεμβρίου και θα σας κάνει όψη εξάγωνου. Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και τον κοινωνικό σας κύκλο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
«Όλα αλλιώς». Αυτός θα είναι ο τίτλος της νέας χρονιάς για εσάς αγαπητοί Δίδυμοι. Το 2021 αλλάζουν τα πάντα, η ζωή σας, η κοσμοθεωρία σας, οι πεποιθήσεις, οι σχέσεις σας, μέχρι και η εμφάνιση σας. Με τις εκλείψεις στον άξονα σας και τον αντισυμβατικό Ουρανό από τον Ταύρο, στον 12ο οίκο των ονείρων και του υποσυνείδητου, να κάνει αλλεπάλληλα τετράγωνα με τον Κρόνο στον Υδροχόο στον 9ο οίκο σας των πεποιθήσεων και των αξιών σας, μπορεί να αλλάξετε από θρήσκευμα μέχρι και το πεδίο σπουδών ή καριέρα. Θα θέλετε να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τα κοινωνικά πλαίσια, που σας εμποδίζουν να ζήσετε τη δική σας αλήθεια στο έπακρο.
Με τον Δία, επίσης στον 9ο οίκο σας για το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, μπορεί να ταξιδέψετε πολύ για να διευρύνετε τις γνώσεις σας ή για επαγγελματικούς σκοπούς. Επίσης αν θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο ή να παρουσιάσετε τις εμπειρίες και τις ιδέες σας στο ευρύτερο κοινό, αυτή είναι η στιγμή σας.
Σε ό,τι αφορά στις εκλείψεις, που γίνονται στον άξονα σας στις 26 Μαΐου, 10 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου, επηρεάζουν τον 1ο και τον 7ο οίκο σας, δηλαδή το εγώ σας και τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας αντίστοιχα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν. Ιδιαίτερα η Ηλιακή Έκλειψη τον Ιούνιο, στα γενέθλιά σας, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και θα σας δώσει την ώθηση να βγείτε μπροστά χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Οι ημέρες κοντά σε αυτή την έκλειψη θα φέρουν μοναδικές ευκαιρίες, τις οποίες αν εκμεταλλευτείτε σωστά θα μπορούσαν να σας εκτοξεύσουν στην κορυφή.
Αν βάλουμε και τον Δία στο παιγνίδι, που εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται για λίγο διάστημα στους Ιχθύς και στον 10ο οίκο της κοινωνικής σας καταξίωσης, τότε μπορεί να ζήσετε μεγάλες στιγμές. Ο Δίας από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου θα βρίσκεται στους Ιχθύς, αυτό το διάστημα θα πάρετε ένα μικρό δείγμα, των μεγάλων δώρων που σας επιφυλάσσει όταν τελικά θα μπει και επίσημα στο υδάτινο αυτό ζώδιο για την ετήσια παραμονή του στις 30 Δεκεμβρίου.
Μην ξεχνάμε και την έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου, που δεν είναι στον άξονα σας, αλλά είναι μια Σεληνιακή Έκλειψη που γίνεται στον Ταύρο και η οποία θα ενεργοποιήσει τον σκοτεινό 12ο οίκο σας και θα σας αποκαλυφθεί κάτι που ίσως σας βοηθήσει να διώξετε από τη ζωή σας αδιέξοδες και καταπιεστικές καταστάσεις. Το σημαντικό για σας είναι ότι πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε επιλογές και δεν πρέπει να φοβάστε και να μένετε προσκολλημένοι σε καταστάσεις που σας δίνουν μια φαινομενική ασφάλεια.
Λίγο πριν το τέλος του 2021, στις 21 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω γυρίζει ανάδρομη στον 8ο οίκο σας και θα σας υπενθυμίσει ότι πρέπει να σταματήσετε σχέσεις και συνήθειες που σας κάνουν κακό ή να μειώσετε τα έξοδα και τις δαπάνες σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Θέλετε πάντα να βρίσκεστε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και να έχετε κοντά σας τους ανθρώπους που αγαπάτε και τους φίλους σας για να αισθάνεστε ασφαλείς. Ωστόσο, το 2021 με τα τετράγωνα του Ουρανού από τον Ταύρο -μέσα στον 11ο οίκο των φίλων και των μελλοντικών σας σχεδίων- με τον Κρόνο στο ζώδιο της ανεξαρτησίας, τον Υδροχόο, δεν θα έχετε τόση μεγάλη ανάγκη από το δίχτυ ασφαλείας σας. Θα αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και θα επιλέξετε έναν πιο ανεξάρτητο δρόμο που θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε τις πραγματικές δυνατότητές σας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα θέλετε να απομακρυνθείτε από άτομα, σχέσεις και συνεργασίες που σας κρατούν δέσμιους και θα βρείτε τους τρόπους να αντιμετωπίσετε καταστάσεις και συνήθειες που σας καθηλώνουν. Ο Κρόνος σχετίζεται και με τα πιο αρνητικά και δύσκολα συναισθήματα μας, όπως είναι η κατάθλιψη, ο φόβος και η θλίψη και ίσως πάρετε την απόφαση να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό, για να βγάλετε τα καταπιεσμένα συναισθήματα σας και να ανακτήσετε την προσωπική σας δύναμη. Με τη συμβολή του Δία, που θα βρίσκεται μαζί με τον Κρόνο στον Υδροχόο, θα μπορέσετε να αποτινάξετε όλα τα βάρη της ψυχής σας, θεραπεύοντας τις βαθύτερες πληγές σας. Αυτοί οι δύο πλανήτες θα δώσουν μια ώθηση και στα οικονομικά σας, αλλά μην πάρετε φόρα και αρχίσετε να ξοδεύετε και να χρεώνετε τις πιστωτικές κάρτες. Χρειάζεται σύνεση.
Στα σημαντικά θέματα για το 2021 είναι η υγεία και η φυσική σας κατάσταση, καθώς αυτός ο τομέας επηρεάζεται και από τη διαμονή του Κρόνου και του Δία στον Υδροχόο, αλλά και από τρεις ισχυρές εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρετε σοβαρά το θέμα και αποκτήσετε καλύτερες συνήθειες διατροφής και άσκησης, τότε θα βρείτε και την ισορροπία στη ζωή σας και την υγεία σας.
Η ηλιακή έκλειψη της 10ης Ιουνίου στους Διδύμους και στο 12ο ηλιακό σας σπίτι σάς φέρνει αντιμέτωπους με τους φόβους σας και την ελεγκτική συμπεριφορά σας. Είναι η στιγμή που πρέπει να πάρετε απόφαση να αφήσετε πίσω ό,τι σας κάνει να χάνετε τον ύπνο σας και να αποκτήσετε περισσότερη ηρεμία και γαλήνη. Από τις 13 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου, που ο Δίας θα κάνει μια μικρή επίσκεψη στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι μια καλή περίοδος για εσάς να αναζητήσετε νέες εμπειρίες και δράσεις, που θα γεμίσουν το μυαλό και τις μπαταρίες σας.
Τους δύο τελευταίους μήνες του 2021, θα κάνετε ξεκαθάρισμα σε σχέσεις, φιλίες και συνεργασίες. Από τη μια η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου στον Ταύρο, που επηρεάζει το 11ο ηλιακό σας σπίτι που αφορά στους φίλους και από την άλλη η Αφροδίτη που γυρίζει ανάδρομη στις 21 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω μέσα στον οίκο των συνεργασιών, δείχνουν ότι το 2022 θα σας βρει έχοντας στη ζωή σας μόνο ότι αξίζει να υπάρχει. Φίλους, δεσμούς και συνεργασίες που δεν ήταν σημαντικές θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΛΕΩΝ
Το 2021 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για τις σχέσεις, τις συνεργασίες και την καριέρα σας. Με τον αυστηρό Κρόνο απέναντι σας στον Υδροχόο μέσα στον 7ο οίκο των σχέσεων σας, να «αντιπαρατίθεται» συνεχώς με τον πλανήτη της ανεξαρτησίας, τον Ουρανό, που επηρεάζει τον 10ο οίκο της καριέρας και των φιλοδοξιών σας, καταλαβαίνετε ότι θα αναγκαστείτε να βάλετε όρια στις σχέσεις σας και να ξεφορτωθείτε ό,τι και όποιον σας καταπιέζει. Αν λοιπόν βρίσκεστε σε μια σχέση ή συνεργασία που δεν είστε ο εαυτός σας ή έχετε επιλέξει μια πορεία στην καριέρα σας που δεν σας εκφράζει, τότε θα δώσετε ένα τέλος και θα ακολουθήσετε την καρδιά και τα όνειρα σας.
Μην φοβηθείτε να το κάνετε, διότι ο πλανήτης της αφθονίας και της επέκτασης, ο Δίας, που θα βρίσκεται και αυτός στον Υδροχόο επίσης στον 7ο οίκο σας, θα φέρει στη ζωή σας νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα πιστέψουν σε εσάς, θα θέλουν να σας στηρίξουν και να χαράξουν κοινή πορεία μαζί σας και στα επαγγελματικά, αλλά και στα προσωπικά. Αν τα τελευταία χρόνια είχατε χάσει τον εαυτό σας και είχε θαμπώσει η λάμψη σας, το 2021 θα βγείτε μπροστά και θα γίνετε και πάλι οι πρωταγωνιστές της ζωή σας. Θα χαράξετε νέα πορεία και θα βάλετε βάσεις για το μέλλον έχοντας δίπλα σας μόνο συμμάχους.
Την περίοδο που ο Δίας θα παραμείνει για 2,5 μήνες στους Ιχθύς, από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου, θα σημειώσετε πρόοδο στο να απαλλαγείτε από φοβίες και ανασφάλειες αλλά θα τονωθεί και ο οικονομικός τομέας στην ζωή σας.
Λίγο πριν τελειώσει η χρονιά γίνονται προτεραιότητα η καριέρα και η φήμη σας και θα έχετε αλλαγές και θετικές εξελίξεις. Η Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο, στον οίκο των επαγγελματικών σας στις 19 Νοεμβρίου, σας δίνει αναγνώριση. Αν πάλι δεν είστε ευχαριστημένοι στην εργασία σας, μπορεί να αποφασίσετε να τραβήξετε τον δικό σας δρόμο και να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Εξάλλου στις 21 Δεκεμβρίου, που ο πλανήτης της αυτοεκτίμησης και των συνεργασιών, η Αφροδίτη, ξεκινά την ανάδρομη πορεία της στον Αιγόκερω και τον 6ο οίκο που αφορά στην εργασία και την υγεία, θα κάνετε ένα βήμα πίσω και θα αναθεωρήσετε πάρα πολλά στην επαγγελματική σας ζωή και αν αξίζει να μείνετε ή να προχωρήσετε για άλλα μονοπάτια που θα σας εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δεν σας φοβίζει η σκληρή εργασία και είστε πάντα πειθαρχημένοι στους στόχους σας, όμως το 2021 θα σας δείξει ξεκάθαρα αν είστε κολλημένοι σε μια δουλειά από την ανάγκη σας για σταθερότητα ή αν όντως σας ικανοποιεί. Ο απρόβλεπτος Ουρανός από τον Ταύρο στον 9ο οίκο της επέκτασης και της πνευματικής ανάπτυξης, θα μάχεται με τον πλανήτη της υπευθυνότητας, τον Κρόνο, που θα βρίσκεται στον Υδροχόο και στον 6ο οίκο σας που αφορά τις εργασιακές ρουτίνες. Έτσι το 2021 θα είναι σαν να έχετε μια ζυγαριά και να μετράτε από τη μία την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά και από την άλλη αν αμείβεστε αναλόγως. Όλα εξαρτώνται προς που θα γείρει η ζυγαριά, διότι αυτό θα καθορίσει τις αποφάσεις για το μέλλον σας. Αν λοιπόν αισθανθείτε αδικημένοι και ότι οι άλλοι σας υπερεκμεταλλεύονται, θα θελήσετε να κάνετε αλλαγές. Και έχοντας σύμμαχο σας τον Δία, που θα βρίσκεται και αυτός στον 6 οίκο σας στο μεγαλύτερο μέρος της νέας χρονιάς, οι ευκαιρίες και οι προτάσεις επέκτασης στα επαγγελματικά δεν θα είναι λίγες. Θα πρέπει όμως να προσέξετε που θα πείτε το «ναι», για να είστε ικανοποιημένοι και όχι να μπλέξετε πάλι σε θέσεις εργασίας που δεν σας ικανοποιούν.
Οι στόχοι, η καριέρα σας και η οικογένεια σας θα είναι οι προτεραιότητες της νέας χρονιάς, καθώς οι τρεις εκλείψεις στις 26 Μαΐου, στις 10 Ιουνίου και στις 4 Δεκεμβρίου, θα ενεργοποιήσουν τον 4ο οίκο σας που αφορά στο σπίτι και την οικογένεια και τον 10ο της καριέρας και της κοινωνικής καταξίωσης. Μάλιστα με την έκλειψη του Μαΐου μπορεί να αποφασίσετε μια μετακόμιση για να ξεκινήσετε μια νέα ζωή, η οποία μπορεί να σχετίζεται και με καινούρια επαγγελματικά βήματα. Σημαντικά άλματα στην καριέρα σας μπορεί να σηματοδοτήσει και η έκλειψη του Ιουνίου ή μπορεί να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να δεσμευτείτε ή να καλωσορίσετε ένα νέο μέλος στην οικογένεια σας με την έκλειψη του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, κάποιοι Παρθένοι μπορεί να πάρουν την απόφαση της δέσμευσης κατά τη διάρκεια του Δία στους Ιχθύς, από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου.
Υπάρχει όμως μια ακόμη έκλειψη που θα επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεστε και αντιλαμβάνεστε γενικότερα τα πράγματα. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 19 Νοεμβρίου θα ενεργοποιήσει τον 9ο οίκο της πνευματικής σας ανάπτυξης και των αξιών σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας ή να τις εξελίξετε, να γράψετε ένα βιβλίο ή να αφήσετε πίσω σας ξεπερασμένες πεποιθήσεις που περιορίζουν το μυαλό και τις εμπειρίες σας.
Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, στις 21 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη επηρεάζοντας τον 5ο οίκο της δημιουργικότητας και του έρωτα. Είναι η κατάλληλη περίοδος να ασχοληθείτε εκ νέου με κάποιο χόμπι ή δραστηριότητα που σας γέμιζε χαρά και ευεξία. Για κάποιους όμως η Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω μπορεί να σημαίνει ένα οριστικό τέλος με πρόσωπα που επέστρεφαν από το παρελθόν και χαλούσαν την ηρεμία σας.

ΖΥΓΟΣ
Η νέα χρονιά έρχεται με δώρα και υποσχέσεις ότι κάποια από τα βάρη και τα προβλήματα των περασμένων ετών θα φύγουν από τις πλάτες σας. Το 2021 θα είναι γενναιόδωρο και θα βοηθήσει να ανθίσουν τα δημιουργικά σας ταλέντα και τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Θα είναι μια χρονιά που θα φλερτάρετε περισσότερο, θα κάνετε νέες γνωριμίες, θα διασκεδάσετε και θα σας απασχολήσουν περισσότερο οι ερωτικές σας σχέσεις, αλλά και το θέμα «παιδί»!
Ο Κρόνος θα βρίσκεται στον ανεξάρτητο Υδροχόο και στον 5ο οίκο του έρωτα και της δημιουργικότητας σας και θα σχηματίσει 3 φορές όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο, στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου. Αυτές τις περιόδους θα κάνετε μια αποτοξίνωση και θα διώξετε από τη ζωή σας άτομα, συνήθειες και σχέσεις που δεν σας εκφράζουν πια, προκειμένου να βρείτε τα πατήματα σας και τον παλιό καλό εαυτό σας.
Σε αυτή τη διαδικασία θα βοηθήσει και ο Δίας που θα βρίσκεται μαζί με τον Κρόνο στον 5ο οίκο σας, για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, οπότε αυτή η χρονιά δεν είναι όπως οι προηγούμενες που ήταν γεμάτες ευθύνες και δουλειά. Το 2021 υπόσχεται περισσότερη διασκέδαση και αυτοέκφραση και ίσως βρεθεί και αυτός ο άνθρωπος που ονειρεύεστε να ερωτευτείτε και με τον οποίο να μπορείτε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Αν είστε δεσμευμένοι μπορεί να καλωσορίσετε στην οικογένεια σας ένα νέο μέλος.
Οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 26 Μαΐου, στις 10 Ιουνίου και στις 4 Δεκεμβρίου, θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας και τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους. Ίσως κάποιες καταστάσεις σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πως ο τρόπος ζωής σας ή σκέψης σάς κρατούσαν μακριά από την εξέλιξή σας και έτσι θα ανοίξετε το μυαλό σας και τους ορίζοντες σας σε νέες γνώσεις, πληροφορίες και σχέσεις με ανθρώπους. Βέβαια, για κάποιους αυτές οι εκλείψεις μπορεί να φέρουν ευκαιρίες να ξεκινήσετε σπουδές, να κάνετε ένα μεταπτυχιακό ή να ψάξετε πιο βαθιά σε γνωστικά αντικείμενα που έχουν σχέση με θρησκευτικά θέματα.
Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την εργασία σας, την περίοδο από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου που ο Δίας θα επισκεφθεί το δημιουργικό ζώδιο των Ιχθύων, θα μπορούσατε να αναζητήσετε κάτι πιο ικανοποιητικό που να σας εκφράζει και να νιώθετε πιο δημιουργικοί.
Και τώρα πάμε στα λίγο πιο… δύσκολα, η έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ταύρου και στον 8ο οίκο σας, θα σας πιέσει να πάρετε αποφάσεις για ό,τι αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε. Είστε το ζώδιο της ισορροπίας και της αρμονίας και δεν σας αρέσουν οι συγκρούσεις, όμως σε κάποιες σχέσεις ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Έτσι υπό την επήρεια αυτής της έκλειψης, ίσως τερματίσετε κάποια τοξική σχέση και αναπνεύσετε ξανά. Γενικώς αυτή η έκλειψη θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας, αλλά και σε ό,τι αφορά στα οικονομικά θα μπορέσετε, αν κάνετε τους σωστούς χειρισμούς, να απαλλαγείτε από χρέη που μαζεύτηκαν από τα προηγούμενα «πέτρινα» χρόνια.
Ο πλανήτης της αγάπης και του έρωτα, η Αφροδίτη, στις 21 Δεκεμβρίου γυρίζει ανάδρομη στον Αιγόκερω μέσα στον οίκο της οικογένειας και του σπιτιού σας και θα επαναξιολογήσετε τους δεσμούς και τις ευθύνες σας απέναντι στους δικούς σας ανθρώπους. Ίσως εκείνη την περίοδο να κάνετε και κάποια ανακατασκευή στο σπίτι σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το 2021 αγαπητοί μου Σκορπιοί θα προσπαθείτε να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στη σταθερότητα και την ανεξαρτησία. Θα θέλετε να ανανεώσετε τη ζωή σας και οι σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές, θα περάσουν από κρας τεστ, ενώ ταυτόχρονα νέα πρόσωπα θα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Εσείς έχετε και το καρπούζι και το μαχαίρι, για να κάνετε τις επιλογές που σας ταιριάζουν και οι οποίες θα σας επιτρέψουν να είστε ο εαυτός σας.
Τα τρία τετράγωνα που θα σχηματίσουν, κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς, ο Κρόνος από τον Υδροχόο μέσα στον 4ο οίκο του σπιτιού και της οικογένειάς σας, με τον Ουρανό στον Ταύρο στον 7ο οίκο των συνεργασιών σας, δεν θα σας αφήσουν να ηρεμίσετε. Τις περιόδους κοντά στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου, θα περάσετε τις σχέσεις σας, οικογενειακές και επαγγελματικές από κόσκινο και όποιος αντέξει. Το πιο σημαντικό όμως από όλη αυτή τη διαδικασία είναι πως εσείς θα μάθετε να ξεπερνάτε τους φόβους και τις εμμονές που έχετε και να γίνετε πιο ανεξάρτητοι και λιγότερο επιρρεπείς σε ακραίες συναισθηματικές εξαρτήσεις. Νέα άτομα θα μπουν στη ζωή σας, τα οποία θα σας επιτρέπουν να εκφράζεστε και να ζείτε πιο ελευθέρα.
Όσοι ονειρεύεστε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια θα έχετε συμμάχους τον Δία και τον Κρόνο μέσα στον 4ο οίκο σας, για το μεγαλύτερο μέρος του 2021, που ευνοούν την επέκταση και την ισχυροποίηση των δεσμών και ίσως ένα νέο μέλος έρθει στην οικογένεια και θα σας γεμίσει χαρά, αλλά και ευθύνες.
Οι εκλείψεις της χρονιάς στον άξονα Δίδυμων – Τοξότη θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για να συνειδητοποιήσετε ποιες είναι οι ελλείψεις στη ζωή σας και τι πραγματικά χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένοι. Οι εκλείψεις στον Τοξότη στις 26 Μαΐου και στις 4 Δεκεμβρίου ενεργοποιούν τον οίκο των αποκτημάτων σας και θα μπείτε στη διαδικασία να αναδιαρθρώσετε τα οικονομικά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς. Η ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους στις 10 Ιουνίου, θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας και να απομακρύνετε τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας.
Οι σχέσεις επανέρχονται στο προσκήνιο και με τη Σεληνιακή Έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου, που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στον Ταύρο και επηρεάζει τον 7ο οίκο των συνεργασιών και του γάμου σας. Αυτή είναι η πρώτη από τις 7 εκλείψεις που θα ακολουθήσουν στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού μέχρι και το 2023 και ίσως δείτε να πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε καταπιεστικές σχέσεις και συνεργασίες μέσα στις οποίες δεν μπορείτε να αναπνεύσετε και να δημιουργήσετε.
Μην απογοητεύεστε, διότι ο Δίας από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου του 2021, αλλά και από τις 28 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και το τέλος του 2022 θα είναι στους Ιχθύς και θα σας κάνει ευνοϊκές όψεις. Αυτή η θέση για εσάς σημαίνει ότι θα έχετε πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε νέα άτομα, να ερωτευτείτε και να ευτυχίσετε. Επίσης ο Δίας στους Ιχθύς θα σας βοηθήσεις να βγάλετε τα ταλέντα σας στην επιφάνεια, θα σας κάνει πιο δημιουργικούς και ίσως χαράξει νέους δρόμους στην σταδιοδρομία σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ολικό makeover υπόσχεται το 2021 για εσάς τους Τοξότες, αφού η ανανέωση σας θα είναι από το μυαλό μέχρι και το σώμα σας. Θα αλλάξετε τις παλιές συνήθειες, θα βρείτε την αισιοδοξία και το χαμόγελό σας και θα αφήσετε πίσω σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
Με τον Κρόνο να βρίσκεται στον Υδροχόο μέσα στον 3ο οίκο της επικοινωνίας και των δραστηριοτήτων σας, να κάνει αλλεπάλληλα τετράγωνα με τον Ουρανό στον Ταύρο μέσα στον 6ο οίκο της υγείας και της καθημερινότητας σας, θα αλλάξετε πολλά στον τρόπο που βλέπετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση, αλλά και στον τρόπο που δουλεύετε. Ως Τοξότες λατρεύετε την ελευθερία, την ανεξαρτησία και δεν σας αρέσουν τα όρια, όμως θα πρέπει να μπείτε σε ένα πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την υγεία σας, να μάθετε να μην υποκύπτετε στους πειρασμούς στη διατροφή σας και να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητα σας.
Εκτός από τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ουρανό, που θα βοηθήσουν να αλλάξετε, έχετε και τις τρεις εκλείψεις, στις 26 Μαΐου, στις 10 Ιουνίου και στις 4 Δεκεμβρίου που γράφουν το όνομα σας και επηρεάζουν τον 1ο οίκο του εγώ και της εμφάνισης και τον 7ο των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Τελείωσαν τα ψέματα και οι δικαιολογίες λοιπόν και πλέον παίρνετε εσείς τον πρώτο λόγο για να δημιουργήσετε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας και των σχέσεων σας. Ό,τι και όποιος σας πικράνει, σας κρατά πίσω και σας μαυρίζει την ψυχή, θα απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Εσείς ξεκινάτε με γρήγορο βηματισμό προς το μέλλον, κάνοντας προσπάθειες να βελτιώσετε το μέσα σας και το έξω σας και κόβετε εκτός από τις κακές συνήθεις και τους ανθρώπους που σας κρατούν δέσμιους. Αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στην καριέρα σας, προβάλετε τη δουλειά σας και μπαίνετε σε πιο θετικές σχέσεις και συνεργασίες.
Στο τέλος της χρονιάς αλλάξει ο άξονας των εκλείψεων και παίρνετε μια ανάσα. Στις 10 Νοεμβρίου η Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στον Ταύρο ενεργοποιεί τον 6ο οίκο της υγείας και της εργασίας σας και σας ωθεί να βρείτε την ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο. Κάποιοι ίσως αποφασίσετε να βάλετε ένα τέλος σε μια δουλειά που σας κατέβαλε από το υπερβολικό άγχος που σας προκαλούσε.
Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, από τις 21 Δεκεμβρίου στον οίκο των οικονομικών σας, θα σας βάλει στη διαδικασία να ξανασκεφτείτε αν έχετε υποτιμήσει την αξία σας και τι πρέπει να κάνετε για να αμείβεστε σωστά.
Ο Δίας, ο κυβερνήτης πλανήτης σας που πάντα σας φέρνει τύχη, τους περισσότερους μήνες του 2021 θα βρίσκεται στον Υδροχόο και είναι η ιδανική χρονιά για εσάς να επιστρέψετε στα θρανία για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας, να συνεχίσετε τις σπουδές σας ή να γράψετε το βιβλίο που πάντα θέλατε. Επίσης θα είναι βοηθητικός σε θέματα διαδικτύου και δουλειάς μέσω των νέων τεχνολογιών. Ωστόσο, την περίοδο από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου θα επισκεφθεί τους Ιχθύς και θα επηρεάσει τον 4ο οίκο του σπιτιού και της οικογένειάς σας και ίσως θελήσετε αυξήσετε τα μέλη της ή να ψάξετε για ένα άλλο σπίτι ή τόπο κατοικίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Φτου ξελευθερία! Φεύγει ο Κρόνος μετά από 3 χρόνια περιορισμών και ευθυνών από το ζώδιο σας και πλέον αισθάνεστε, εκτός από μεγάλη κούραση και πιο σοφοί. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας πλέον περιοδεύει στον Υδροχόο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς θα ξεκινήσετε τα πάρτι, καθώς βρίσκεται στον 2ο οίκο των οικονομικών σας και θα πρέπει να δείξετε μεγάλη συνέπεια σε αυτόν τον τομέα. Τα καλά νέα είναι ότι μαζί με τον Κρόνο, στον οίκο των οικονομικών σας, έχετε και τον τυχερό Δία και οι ευκαιρίες για επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη δεν θα είναι λίγες, απλά χρειάζεται σύνεση στα έξοδα.
Τα τρία τετράγωνα που θα κάνει ο Κρόνος μέσα στο 2021 με τον Ουρανό στον Ταύρο που επηρεάζει τον 5ο οίκο της αυτοέκφρασης και της δημιουργικότητας, θα σας βοηθήσουν να επανεκτιμήσετε τη σχέση με τον εαυτό σας, να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να μην χαριστείτε πουθενά ούτε σε σχέσεις ούτε στη δουλειά. Ο Ουρανός, ο αντικομφορμιστής πλανήτης, θα σας κάνει να βγείτε  λίγο από τα κουτάκια σας και να αναζητήσετε πιο δημιουργικά και ελεύθερα μονοπάτια για να εκφραστείτε και να εργαστείτε. Και ίσως με τις κινήσεις που θα κάνετε να εκπλήξετε και τον εαυτό σας, αλλά και του άλλους που δεν σας έχουν συνηθίσει να λειτουργείτε εκτός κάποιων δεδομένων ορίων.
Στον δρόμο που χαράζετε προς την ελευθερία και την κάθαρση, θα παίζουν σημαντικό ρόλο και οι τρεις εκλείψεις που επηρεάζουν τον σκοτεινό 12ο οίκο σας, αλλά και τον 6ο οίκο της φυσικής κατάσταση και της καθημερινότητας σας. Σημειώστε τις ημερομηνίες, 26 Μαΐου, 10 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου, διότι θα σας ωθήσουν να πετάξετε από τη ζωή σας ό,τι σας κουράζει, σας μαυρίζει και δεν είναι αληθινό. Θα θελήσετε να δημιουργήσετε πιο υγιεινές ρουτίνες, ίσως και να μειώσετε τις ώρες εργασίας σας ή να αλλάξετε δουλειά για να αποκτήσετε καλύτερη ποιότητα ζωής.
Άλλη μια έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου, αλλά αυτή τη φορά στον Ταύρο, θα σας δώσει την ώθηση να βγείτε μπροστά, να λάμψετε και να προβάλετε τη δημιουργικότητα σας ή θα σας φέρει έναν απόγονο.
Ο πλανήτης της αγάπης και του έρωτα, η Αφροδίτη, στις 19 Δεκεμβρίου γίνεται στάσιμη για να γυρίσει ανάδρομη στο ζώδιο σας στις 21 και να σας βάλει στην διαδικασία να επανεξετάσετε τις σχέσεις σας, λαμβάνοντας και τις ανάλογες αποφάσεις για το ποια αξίζει και ποια όχι. Ίσως κάποιοι να πάρετε την απόφαση να δεσμευτείτε. Περιμένετε όμως και μην προβείτε σε επίσημες αναγγελίες πριν τελειώσει η οπισθοδρόμηση της Αφροδίτης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ποδαρικό με… παρέλαση πολλών πλανητών κάνει η νέα χρονιά στο ζώδιο σας, αφού στον πρώτο μήνα του 2021 θα έχετε -εκτός από τον Κρόνο και τον Δία που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο- τον Ερμή και τον Ήλιο. Η χρονιά ξεκινάει δυναμικά με τη μεγάλη σύνοδο Κρόνου – Δία στο ζώδιο σας και υπόσχεται μεγάλες και θετικές αλλαγές.
Έχετε την τύχη να φιλοξενείτε τον Δία, τον πλανήτη της επέκτασης και της τύχης, στο ζώδιο σας, αλλά έχει και παρέα τον αυστηρό Κρόνο που κάνει δύσκολες όψεις με τον Ουρανό, οπότε το 2021 θα είναι η χρονιά που θα θυμάστε για πολύ καιρό, καθώς δεν θα προλαβαίνετε τις αλλαγές που μπορεί να είναι συθέμελες. Σίγουρα η τύχη είναι με το μέρος και οι ευκαιρίες που θα έχετε θα είναι πολλές και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τις εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας. Θα υπάρξουν στιγμές μέσα στη χρονιά που θα αναρωτιέστε πώς έγινε και βρεθήκατε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και βγήκατε νικητές. Το 2021, θα αναλάβετε μεγαλύτερες ευθύνες και δεσμεύσεις και θα θελήσετε να αποτινάξετε το παρελθόν και ό,τι σας κρατάει πίσω στη ζωή και να ανοίξετε τους ορίζοντες σας σε σπουδές και επαγγελματικά. Όσο για τα ερωτικά, θα πειραματιστείτε περισσότερο και μπορεί να επισημοποιήσετε και σχέσεις που αξίζουν και σας εκφράζουν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 ο Κρόνος θα τετραγωνίσει τον Ουρανό τρεις φορές (στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου) και θα πρέπει να βάλετε πιο υγιή όρια, ειδικά στις οικογενειακές σας σχέσεις. Έχοντας όμως τον Δία στο πλευρό σας, στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, η πρόοδος σας θα είναι σημαντική και θα καταλάβατε τη διαφορά από τα προηγούμενα έτη, που αισθανόσασταν αόρατοι και τίποτα δεν προχωρούσε όσο και αν το προσπαθούσατε.
Με τις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη θα δείτε αλλαγές και ξεκαθαρίσματα στον κύκλο των φίλων και των γνωστών σας. Στις 26 Μαΐου και στις 4 Δεκεμβρίου που οι εκλείψεις θα είναι στον Τοξότη και στον 11ο οίκο των φίλων και συμμάχων σας, ίσως αποχωρήσετε από ομάδες που ήσασταν μέλη και πλέον δεν σας εκφράζουν και θα βρείτε νέους ανθρώπους να μοιραστείτε τις ιδέες και τις προσδοκίες σας. Στις 10 Ιουνίου η Ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους ενεργοποιεί τον 5ο οίκο του έρωτα και της δημιουργικότητας σας και υπό την επιρροή της θα ψάχνετε νέες εμπειρίες για να παθιαστείτε. Μπορεί να αναδείξετε τα ταλέντα σας ή να βρείτε μια νέα αγάπη ή να αποκτήσετε νέο μέλος στην οικογένεια σας.
Τον Νοέμβριο ο άξονας των εκλείψεων αλλάζει και στις 19 του μήνα η Σεληνιακή έκλειψη, πραγματοποιείται στον Ταύρο μέσα στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειάς σας. Οι κλυδωνισμοί θα είναι μεγάλοι ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και ίσως τεθεί θέμα μετακόμισης ή μετεγκατάστασης. Αρχικά θα αισθανθείτε μεγάλη πίεση και φόβο, αφού θα βγείτε από τη ζώνη ασφάλειας σας, αλλά σε δεύτερο χρόνο θα καταλάβετε ότι είναι προς όφελος σας.
Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2021 στις 21 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον πιο εσωστρεφή οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σας καλεί να πάρετε τον χρόνο σας και να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες και ποιους θέλετε δίπλα σας.

ΙΧΘΥΕΣ
Το 2021 ξεκινά κάπως βαριά και με πολύ εσωτερική δουλειά από μέρους σας, όμως το καλοκαίρι σας δίνει μια ανάσα εξωστρέφειας και η χρονιά τελειώνει με τους καλύτερους οιωνούς. Το θέμα είναι να αντέξετε και να βάλετε τα πράγματα σε μια σωστή σειρά και να μην χάνεστε σε λάθη, πάθη και ουτοπικά όνειρα. Είναι μια χρονιά που θα πρέπει να κάνετε ένα εσωτερικό ταξίδι και να βρείτε τις πραγματικές ανάγκες σας, τι σας κάνει ευτυχισμένους, να κόψετε δεσμούς που σας ταλαιπωρούν και να αφήσετε πίσω σας τα λάθη του παρελθόντος που τα κουβαλάτε και σας βαραίνουν. Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν ένα χωράφι που πρέπει να κάνει αγρανάπαυση για να ξεκουραστεί, να διώξει τα ζιζάνια, να καθαρίσει, να ξαναγεμίσει θρεπτικά συστατικά και πλέον να δεχτεί το νέο σπόρο που θα μπορέσει να δώσει μια καλή σοδειά. Έτσι θα είναι και το 2021, η χρονιά της κάθαρσης για εσάς και μέσω αυτής της διαδικασίας θα ξαναβρείτε τον πυρήνα της ύπαρξης σας και θα μπορείτε να κοιτάξετε το μέλλον με αισιοδοξία.
Σε αυτό το εσωτερικό ταξίδι, που έτσι και αλλιώς το έχετε στη φύση σας, σας ωθούν τα τρία τετράγωνα που θα κάνουν μεταξύ τους ο Κρόνος στον Υδροχόο μέσα από τον 12ο οίκο της διαίσθησης και του ψυχισμού σας, με τον Ουρανό στον Ταύρο που ενεργοποιεί τον οίκο της επικοινωνίας και των δραστηριοτήτων σας. Οι δύο αυτοί ισχυροί πλανήτες θα τετραγωνίσουν στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου και ο στόχος τους είναι να ξεπεράσετε τη λύπη που έχετε για το παρελθόν και τον φόβο για το μέλλον. Είναι η ευκαιρία σας να εστιάσετε στο παρόν, να αποδεχτείτε τα λάθη σας και τον εαυτό σας, να σταματήσετε να κλαίγεστε για ό,τι έχει συμβεί και να πάψετε να εστιάζετε σε ανεφάρμοστα σχέδια, στα οποία αναλώνεστε και χάνετε τον χρόνο σας.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βάψετε μαύρα όλη τη χρονιά. Εξάλλου ο γενναιόδωρος Δίας βρίσκεται και αυτός στον 12ο οίκο σας, για το μεγαλύτερο μέρος του 2021 και θα σας δίνει τη βοήθεια που χρειάζεστε τη στιγμή που τη θέλετε. Θα είναι σαν να έχετε μια προστασία και οι πνευματικοί σας ορίζοντες θα ανοίξουν. Ίσως ξαναθυμηθείτε και τα ξεχασμένα ταλέντα σας που τα έχετε θάψει και τα εκμεταλλευτείτε. Η τύχη βέβαια θα είναι με το μέρος σας όταν ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο σας για μια σύντομη διαμονή από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου. Εκείνη την περίοδο θα είστε πιο εξωστρεφείς και θα λάβετε ένα μικρό δείγμα της αφθονίας και των δώρων που θα σας φέρει, όταν πλέον από τις 28 Δεκεμβρίου και για έναν χρόνο θα κατοικοεδρεύσει στους Ιχθύς.
Βέβαια μέσα στη νέα χρονιά έχουμε και εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, οι οποίες ενεργοποιούν τους τομείς της καριέρας και της οικογένειας. Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 26 Μαΐου και η Ηλιακή Έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιούνται στο ζώδιο του Τοξότη μέσα στον οίκο της καριέρας σας, ίσως σας δώσουν την ευκαιρία αναγνωριστείτε στην εργασία ή να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε πορεία σταδιοδρομίας. Στις 10 Ιουνίου, η Ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους, μέσα στο τομέα του σπιτιού και της οικογένειάς σας, μπορεί να φέρει είτε μετακομίσεις και μετακινήσεις είτε το ξεκίνημα της δικής σας οικογένειας. Σε γενικές γραμμές οι εκλείψεις θα βοηθήσουν να βρείτε τις σταθερές σας και να έρθετε πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων σας, αρκεί να μην είναι ουτοπικοί.
Υπάρχει όμως άλλη μια έκλειψη που θα βοηθήσει να βγείτε μπροστά, να προβάλλετε τη δουλειά σας και να αποκτήσει δύναμη η φωνή σας. Είναι η Σεληνιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται στον Ταύρο στις 19 Νοεμβρίου μέσα στον οίκο της επικοινωνίας και θα μπορούσατε να την εκμεταλλευτείτε για να ανοίξετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να γίνετε πιο καινοτόμοι.
Ο πλανήτης της αγάπης, η Αφροδίτη, από τις 21 Δεκεμβρίου ξεκινά την ανάδρομη πορεία της στον Αιγόκερω μέσα στον τομέα των φίλων και των συμμάχων σας και θα μπείτε στη διαδικασία να αξιολογήσετε εκ νέου φιλίες και σχέσεις. Εξάλλου λίγες ημέρες μετά υποδέχεστε και τον Δία στο ζώδιο σας και ξεκινά η ανοδική σας πορεία και δεν είναι όλοι κατάλληλοι για να σας ακολουθήσουν στην επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια