Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Champagne Day / Ημέρα Σαμπάνιας

#NationalChampagneDay 
Η Εθνική Ημέρα Σαμπάνιας αναγνωρίζει το κρασί που βάζει το ποπ σε κάθε γιορτή της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.Η γνήσια σαμπάνια προέρχεται μόνο από την περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας. 
Ο γαλλικός νόμος προστατεύει πού και πώς κατασκευάζεται. 
Με ορισμένες εξαιρέσεις, μόνο η σαμπάνια που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές και εντός της γαλλικής περιφέρειας μπορεί να επισημαίνει τα κρασιά τους χρησιμοποιώντας τον όρο "σαμπάνια". 
Άλλα τρόφιμα και ποτά εμπίπτουν σε αυτόν τον τύπο προστασίας στη Γαλλία και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Η σαμπάνια της Γαλλίας βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Παρισιού και παρέχει ιδανική θερμοκρασία και έδαφος για την παραγωγή των σταφυλιών που απαιτούνται για τη σαμπάνια. Επιτρέπεται η παραγωγή μόνο οκτώ ποικιλιών σταφυλιών στην περιοχή της Σαμπάνιας. 
Κυρίως, τα τρία σταφύλια που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σαμπάνιας είναι τα Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier.
Σε αντίθεση με άλλα κρασιά, η σαμπάνια ζυμώνει στο μπουκάλι επιτρέποντας στον αμπελουργό να παγιδεύει το CO2 στη φιάλη. 
Οι φυσαλίδες δίνουν στη σαμπάνια τον αναβρασμό της. Ενώ η σαμπάνια μπορεί να είναι δαπανηρή, αν ψάχνετε για λίγο ποπ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες αφρώδους οίνου που διατίθενται από την Ιταλία, την Καλιφόρνια και ακόμη και από τη Νότια Γαλλία. Προσφέρουν μια λάμψη που δεν θα βάλει μια αίσθηση στο τσέπη σας. 
Και πάλι, ο ενθουσιασμός και ο ήχος στο νέο έτος είναι η τέλεια ευκαιρία κάθε χρόνο για να γιορτάσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια