Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λεμονόπιτα

.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 
Φύλλο Κρούστας για γλυκά 
 1 γιαούρτι πλήρες 
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 
1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βιτάμ 
4 αβγά 
ξύσμα από 3 λεμόνια χυμός ενός λεμονιού 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
2 βανίλιες για το σιρόπι 
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 
1½ φλιτζ. τσαγιού νερό χυμός ενός λεμονιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Εύκολη 
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. 
Κόβετε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη με ένα ψαλίδι σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με το μίγμα και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε ένα ταψί, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30’- 40’. 
Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζετε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά. Όταν κρυώσει η πίτα, ρίχνετε το ζεστό σιρόπι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια