Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cascade τεχνολογία τροποποίησης του DNA μας

Cascade πρωτεΐνη (κυανό) που συνδέεται με CRISPR RNA (πράσινο) και DNA φάγου (κόκκινο) 
Συγκεντρωμένα τακτικά διάκενα μεταξύ τους σύντομης παλινδρομικής επαναλήψεως.
Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για το διαβόητο εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 και κατά πόσον αυτό μπορεί, να επιφέρει γενετική τροποποίηση του ανθρώπινου είδους, εν ολίγοις αλλαγή του DNA του ανθρώπου και μετατροπή του σε GMO ή αν προτιμάτε μετάνθρωπο (υπ-άνθρωπο, απ-άνθρωπο, υπερ-άνθρωπο και πάει λέγοντας)! 
Πολλοί επιστήμονες -και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχοντας κάνει εμπεριστατωμένη έρευνα- κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα γενετικά αυτά εμβόλια ενώ άλλοι -ελαφρά τη καρδία- αποκαλούν όσους εκφράζουν τέτοιες ανησυχίες συνωμοσιολόγους ή ψεκασμένους! 
Σήμερα όμως δε θα ασχοληθώ με αυτό καθαυτό το εμβόλιο αλλά θα απαντήσω στο εξής ερώτημα: 
Α) ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ; 
(Παρένθεση: Πριν απαντήσω όμως θα κάνω μια μικρή διευκρίνιση: Σε καμία περίπτωση δεν αφορίζουμε τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Αναρωτιόμαστε όμως -και εύλογα- αν αυτές θα χρησιμοποιηθούν για καλό ή για κακό σκοπό. Είναι όπως ακριβώς το γνωστό παράδειγμα με το μαχαίρι: μπορείς να κόψεις ψωμί, μπορείς να κόψεις και το λαιμό ενός ανθρώπου! Φταίει το μαχαίρι; ΄Οχι βέβαια αλλά αυτός που το παίρνει στα χέρια του! ) Κλείνει η παρένθεση και προχωρώ στην απάντηση: ΝΑΙ! ΥΠΑΡΧΕΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ CRISPR… https://www.ted.com/talks/ellen_jorgensen_what_you_need_to_know_about_crispr/transcript?language=el 
Β) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CRISPR
Το CRISPR είναι μία επαναστατική τεχνική ακριβούς κατάτμησης και ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ DNA φθηνή, ακριβής και εύκολη στη χρήση. 
Γ) ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ; 
Δεν πρόκειται για μια ανθρώπινη εφεύρεση αλλά για κάτι που προϋπήρχε στα βακτήρια. Πολλά από αυτά έχουν στα κύτταρά τους αυτό το σύστημα και όταν δεχθούν επίθεση από ιό το χρησιμοποιούν, για να τον καταστρέψουν! 
 Δ) ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ CRISPR ΣΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ;
 Όταν ο ιός προσβάλλει το βακτήριο, το σύστημα CRISPR του βακτηρίου κόβει σε μικρά κομμάτια το DNA του ιού, το ενσωματώνει στο δικό του DNA και το καταστρέφει. ΄Έτσι καθιστά αδύνατη την αναπαραγωγή του ιού! 
Ε) ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ; ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ; 
Δυστυχώς ή ευτυχώς ναι! Και μάλιστα πρωτοεφαρμόστηκε το 2015 από Κινέζους επιστήμονες σε ανθρώπινα έμβρυα, τα οποία έφεραν μετάλλαξη στο γονίδιο της β-σφαιρίνης, που προκαλεί β-θαλασσαιμία, ώστε να διορθώσουν τη μετάλλαξη αυτή. (Σχόλιο: Σημειωτέο βέβαια, ότι στην κινεζική δικτατορία δεν υπάρχει χώρος για βιοηθική και τέτοιες “ανοησίες” ούτε κανείς θα βρει τον μπελά του, επειδή παρεκτράπηκε και δημιούργησε π.χ. έναν τεχνητό ιό, που προκάλεσε μια παγκόσμια πανδημία -λέμε τώρα- αρκεί να εργάζεται υπό την εποπτεία της κινεζικής κυβέρνησης!) 
ΣΤ) ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ; ΟΕΟ; 
Το σύστημα CRISPR/Cas9 επεξεργάζεται το ανθρώπινο γονιδίωμα (DNA) χρησιμοποιώντας ειδικά ένζυμα, που στοχεύουν σε ειδικά σημεία του DNA και το “ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ”. Ουάου! 
Ζ) ΤΟ “ΔΥΣΤΥΧΩΣ” ΚΑΙ ΤΟ “ΕΥΤΥΧΩΣ” 
Θα το πάρω ανάποδα: 
Ι) Υπάρχει “ευτυχώς”, όταν μιλάμε για επέμβαση στο ανθρώπινο γονιδίωμα; Και βέβαια υπάρχει στις κάτωθι εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής: 
α) Θεραπεία ασθενειών που οφείλονται σε γονιδιακές μεταλλάξεις: Σήμερα γνωρίζουμε, ότι περίπου 8.000 ασθένειες (μία εξ αυτών και η γνωστή σε όλους μας μεσογειακή αναιμία) οφείλονται σε μετάλλαξη γονιδίου. Αυτές οι γονιδιακές μεταλλάξεις θα μπορούσαν, να επιδιορθωθούν (από το επίπεδο των γαμετών ήδη / από την κοιλιά της μάνας δηλ.) και να θεραπευτούν οι εν λόγω ασθένειες, που κάποιες μάλιστα οδηγούν το άτομο σε πρόωρο θάνατο (βλ. κυστική ίνωση, που προκαλεί συστηματικές αναπνευστικές λοιμώξεις και σταδιακά περιορίζει την αναπνευστική ικανότητα.) 
β) Παρασκευή εξειδικευμένων αντιβιοτικών που στοχοποιούν μόνο τα βακτηριακά στελέχη που προκαλούν μια λοιμώδη νόσο και όχι τα υπόλοιπα. 
γ) Δημιουργία λευκών αιμοσφαίριων ανθεκτικών στον ιό HIV (ιό του AIDS). Κλπ., κλπ. 
ΙΙ) Και πάμε στο “δυστυχώς”:
Εφαρμογή βόμβα: Επεξεργασία γονιδιώματος με σκοπό τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (human enhancement) σε ενήλικες, έμβρυα ή γαμέτες. ΄Οπα! Εδώ είμαστε! Τι σημαίνει αυτό; Σε πολύ απλά ελληνικά σημαίνει, ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούν, να υπάρξουν κατά παραγγελία άνθρωποι! Με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι γονείς; το κράτος; ή μήπως μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα φροντίζει για το “καλό” μας πάντα; Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι μέσω του συστήματος CRISPR/Cas9 θα μπορεί να γίνει τροποποίηση του γονιδιώματος από τους γαμέτες ήδη και αυτές οι αλλαγές να κληροδοτούνται και στις επόμενες γενιές. Αυτό, όπως είναι φυσικό, εγείρει θέματα Βιοηθικής, όπως: Μήπως μέσω αυτής της τεχνολογίας οδεύουμε προς την ευγονική και τη δημιουργία υπεράνθρωπων; Οέο; ΄Η μήπως συμβεί το ακριβώς αντίθετο και οδηγηθούμε στη δημιουργία μιας ανθρωπότητας υπανθρώπων (χαμηλής κράσης και χαμηλού IQ) προορισμένων να είναι οι δούλοι μιας κάποιας ελίτ; Είμαστε σίγουροι, ότι ακόμα και αν τεθούν περιορισμοί στην εφαρμογή της τεχνολογίας CRISPR/Cas9, δε θα βρεθούν κάποιοι τόσο αλαζόνες και υβριστές που θα προσπαθήσουν να υποκαταστήσουν το Θεό; ΄Ηδη ο μετανθρωπισμός είναι μια τάση που εκφράζεται ανερυθρίαστα και δημόσια από τους υποστηρικτές της. Ποιος μας εγγυάται, ότι δεν είμαστε καθ’ οδόν προς τη μετατροπή του ανθρώπου στον “εξελιγμένο” τύπο 2.0;
ΕΝ ΤΕΛΕΙ : Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ! ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΛΩΝ -ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ- ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ! Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια