Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τηλεόραση βλάπτει... την καρδιά

Τέσσερις ώρες τηλεόρασης την ημέρα αρκούν για να προκαλέσουν αύξηση του κινδύνου καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail.
Οι επιστήμονες συμφωνούν και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το να βλέπει κάποιος τηλεόραση ή να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την καρδιά του ανεξάρτητα από το αν γυμνάζεται ή όχι.
Ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιακής πάθησης όπως και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αυξάνεται δραματικά - σε ποσοστό 48% - για όσους ξοδεύουν πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα κολλημένοι σε μια οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή.
Επιστήμονες του Κολεγίου του Λονδίνου στο τμήμα επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας δήλωσαν χαρακτηριστικά:
«Όπως προκύπτει απ’ την ανάλυσή μας, δύο ή και περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη κάθε μέρα μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου».
Η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας ήταν και η πρώτη που ασχολήθηκε με αυτόν τον συσχετισμό οθόνης και καρδιακών παθήσεων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η καθιστική εργασία ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό καρδιακών επεισοδίων, η αιτία των οποίων μπορεί πολύ εύκολα να αναζητηθεί στην επίδραση που αυτή έχει στη χοληστερόλη αλλά και στην εκδήλωση φλεγμονής.

Συμβουλές
Οι ειδικοί προτείνουν μια σειρά από απλές συμβουλές, οι οποίες μπορούν να ελαττώσουν τις επιπτώσεις.
Στο σπίτι
*  Αλλάξτε κανάλια στην τηλεόραση χωρίς τηλεκοντρόλ.
*  Να σηκώνεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα και να περπατάτε μέσα στο σπίτι.
*  Αν σας το επιτρέπει η φυσική σας κατάσταση, να χρησιμοποιείτε σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα.
Στην εργασία
*  Να σηκώνεστε από την καρέκλα σας όσο το δυνατόν συχνότερα.
*  Να αποφεύγετε τη συνεχή παρακολούθηση της οθόνης του υπολογιστή.
*  Να διανύετε όσο το δυνατόν περισσότερες αποστάσεις περπατώντας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια