Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βιβλία που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου

Υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας. Κάποια σας εμπνέουν να ακολουθήσετε τα όνειρα σας. Άλλα σας βοηθούν να αισθάνεστε λιγότερο μόνοι στις δύσκολες στιγμές και άλλα απλώς σας κάνουν να γελάτε. Ο Αλχημιστής του Πάολο Κοέλο έχει όλα τα παραπάνω… και περισσότερα.

Το βιβλίο ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι τον Σαντιάγο ενώ αναζητά έναν θησαυρό τόσο μεγαλοπρεπή που δεν τον έχει βρει ποτέ κανείς. Στον δρόμο του συναντά έναν αλχημιστή που του δίνει μια συμβουλή η οποία του αλλάζει την ζωή.

Ο Αλχημιστής μπορεί να σας κινητοποιήσει να ζήσετε την ζωή με τον τρόπο που θέλετε και να ακολουθήσετε τα όνειρα σας. Σας δείχνει επίσης τι πραγματικά είναι η αληθινή αγάπη και το νόημα της ζωής.

Αυτά τα 7 αποφθέγματα του βιβλίου θα σας γεμίσουν με δέος λόγω της ειλικρίνειας και του βαθύτερου νοήματος τους.

«Και όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις».

Όλοι πρέπει να πιστεύουμε αυτή τη φράση. Είναι συνηθισμένη η εσφαλμένη αντίληψη ότι αν έχετε ένα όνειρο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνετε πραγματικότητα. Ναι, οι φιλοδοξίες απαιτούν σκληρή δουλειά αλλά ολόκληρο το σύμπαν είναι εδώ για να σας υποστηρίξει. Αν δεν αξίζει να πιστέψουμε σε αυτό, τότε δεν ξέρω τι αξίζει.

«Είναι η πιθανότητα της πραγματοποίησης ενός ονείρου που κάνει την ζωή ενδιαφέρουσα».

Όλοι έχουμε νιώσει τον ενθουσιασμό ενός ονείρου που επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί. Μερικές φορές αυτό γίνεται και άλλες όχι. Ωστόσο, απλώς το να έχουμε ένα όνειρο είναι ήδη αρκετά συναρπαστικό. Όπως το ότι απολαμβάνουμε περισσότερο την διαδρομή προς την επιτυχία παρά την ίδια την επιτυχία αυτό το απόφθεγμα επισημαίνει την σημασία του να απολαμβάνουμε το ταξίδι και όχι τον προορισμό.

«Κάποιος αγαπιέται, επειδή πολύ απλά αγαπιέται. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για να αγαπάς».

Αυτό το απόφθεγμα απαντά σε όλα τα «γιατί με αγαπάς;». Εξηγεί επίσης το γιατί είναι τόσο δύσκολο να απαντήσουμε όταν μας ρωτάνε. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να αγαπάς κάποιον, απλώς το κάνεις. Όλοι αξίζουμε να αγαπηθούμε και είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό.

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνει ένα όνειρο αδύνατο να πραγματοποιηθεί: ο φόβος της αποτυχίας».

Είστε από αυτούς που φοβούνται να ρισκάρουν; Όταν όμως ποτέ δεν προσπαθείτε, ποτέ δεν ξέρετε αν θα μπορούσατε να είχατε πετύχει. Το να φοβάστε την αποτυχία είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα πετύχετε τα όνειρα σας. Το ότι προσπαθείτε όμως δείχνει ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε όποιον στόχο θέσετε.

«Τα απλά πράγματα είναι επίσης και τα πιο εντυπωσιακά πράγματα και μόνο οι σοφοί μπορούν να τα δουν».

Όλοι το έχουμε ακούσει αυτό- να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα! Μπορεί να ακούγεται γλυκανάλατη συμβουλή αλλά είναι η βαθύτερη φράση που θα ακούσετε. Η ζωή δεν είναι πάντα λαμπερή και συναρπαστική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όμορφη. Ως άνθρωποι, πρέπει να αρχίσουμε να παρατηρούμε τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας, γιατί εκεί βρίσκεται η αληθινή ομορφιά.

«Όλοι φαίνεται να έχουν μια καθαρή ιδέα για το πώς πρέπει οι άλλοι να ζήσουν τις ζωές τους, αλλά κανένας για τη δική του».

Αυτό το απόφθεγμα αντιπροσωπεύει την κοινωνία μας στο σύνολο της. Πολλές φορές το άτομο που δίνει συμβουλές δεν μπορεί να διαχειριστεί την ζωή του. Κανείς δεν το κάνει πραγματικά. Κατά κάποιο τρόπο είναι κωμικός ο τρόπος με τον οποίο όλοι είμαστε διατεθειμένοι να συμβουλεύσουμε όταν δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πώς ζει ο άλλος.

«Ανεξάρτητα από το τι κάνει, κάθε άτομο παίζει ένα κεντρικό ρόλο στην ιστορία του κόσμου. Και συνήθως δεν το ξέρει».

Είναι ψυχολογικό γεγονός το ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο μοναδικοί ή πιο σημαντικοί από τους άλλους. Ωστόσο αυτό το απόφθεγμα υποστηρίζει ότι όλοι είναι πράγματι ξεχωριστοί και όλοι παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στον κόσμο. Ακόμα και αν είναι απλώς μια φράση, είναι αρκετή για να σας κάνει ευτυχισμένους και να σας κινητοποιήσει να ζήσετε αναλόγως. Εν τέλει, αν όλοι πιστεύουμε ότι κάποιος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Η επιτυχία του Πάολο Κοέλο προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ενσυναίσθηση περιέχουν τα βιβλία του και από το πόσο δίνουν έμπνευση. Αυτά τα αποφθέγματα είναι μόνο μερικά κομμάτια της σοφίας του Αλχημιστή. Έτσι, αν δεν τον έχετε διαβάσει ποτέ συνιστούμε να το κάνετε αμέσως. Θα αισθανθείτε πως έχετε περισσότερη έμπνευση και θα αρχίσετε να εκτιμάτε περισσότερο την ζωή σας.

Μαγεία Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια