Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαμά κατασκευάζει κούκλες

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πάρα πολλές κούκλες για παιδιά με αναπηρίες που έχουν ιατρικές παθήσεις και φαίνονται διαφορετικά από άλλα. Η 39χρονη βρετανική μητέρα δύο παιδιών, η Clare Tawell, αποφάσισε να λύσει το ζήτημα και δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Bright Ears UK την οποία χρησιμοποιεί για να τροποποιήσει τις κούκλες μωρών για να ταιριάξει τα παιδιά με ιατρικές παθήσεις.

Η μεγαλύτερη έμπνευση της Clare ήταν η 4χρονη κόρη της Matilda που είναι κωφή. «Ήμουν πραγματικά απογοητευμένη όταν δεν μπορούσα να βρω κούκλα ή οποιοδήποτε παιχνίδι με ακουστικά βαρηκοΐας. Ένιωσα ότι η κοινωνία δεν την έκρινε σημαντική και ως εκ τούτου δεν πρέπει να «αναγνωριστεί» » , είπε στο Today.

Η τεχνολόγος ιατρικής ακτινοβολίας εργάζεται στις κούκλες κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου της και στόχος της είναι κάθε παιδί με αναπηρία να παίζει με παιχνίδια που είναι ακριβώς σαν αυτά. Ελπίζει να ενδυναμώσει τα παιδιά και να προωθήσει τη συνοχή με τις χειροποίητες κούκλες και τα αξεσουάρ της.

Η Clare έχει πουλήσει πάνω από 2 χιλιάδες κούκλες από το 2017. Ελπίζει ότι στο μέλλον, τα παιδιά με ιατρικές παθήσεις θα μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε κατάστημα και να δουν κούκλες με σχισμένα χείλη ή ακουστικά βαρηκοΐας δίπλα σε κανονικές κούκλες. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα αισθάνονται φυσιολογικά και δεν θα αισθάνονται διαφορετικά από τους άλλους.

Η ιδρυτής της Bright Ears UK είχε πρόσφατα τα χέρια της γεμάτα με νέες παραγγελίες και ορισμένα από τα προϊόντα της εξαντλούνται προσωρινά. Έτσι, αν έχετε εντοπίσει κάτι που θέλετε απεγνωσμένα, θα πρέπει να έχετε λίγη υπομονή. Η Clare κάνει επίσης προσαρμοσμένα αιτήματα όποτε έχει το χρόνο.

Σύμφωνα με την Clare, ζούμε σε έναν κόσμο που δίνει μεγάλη έμφαση στο «να είσαι φυσιολογικός» και όποιος φαίνεται διαφορετικός από τον κανόνα μπορεί να αισθάνεται «ανώμαλος». Αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των παιδιών στον εαυτό τους και την αυτοεκτίμησή τους και να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Δεν είναι μόνο άτομα που αγοράζουν τις κούκλες της Clare. 

Τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τα αγόρασαν και τα χρησιμοποιούν όταν μιλάνε για περιεκτικότητα και μαθαίνουν να μην κρίνουν τους ανθρώπους από την εμφάνισή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια