Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μάσκα ομορφιάς με μοσχοκάρυδο

Καταπραΰνει, τονώνει, καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα.
Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για δέρματα με ακμή, με πολλά μαύρα στίγματα, δέρματα που πετάνε που και που σπυράκια, που παρουσιάζουν εσωτερικά σπυράκια, που είναι θαμπά και κουρασμένα.

Υλικά:
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου
5-6 σταγόνες χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση:
Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Εφαρμογή:
Η μάσκα θα έχει την υφή του peeling, απλώστε τη σε καθαρό πρόσωπο, με απαλές κινήσεις και αφήστε τη για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε τη καλά με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, για να κάνετε και απολέπιση.

Λίγα λόγια για τα υλικά:
Μέλι – είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και πολλά θρεπτικά συστατικά για το δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος, διατηρεί την υγρασία του και προσφέρει απαλή απολέπιση.

Λεμόνι και Πορτοκάλι – περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων. Τα οξέα των δυο φρούτων επαναφέρουν το Ph και προσφέρουν εντατική απολέπιση με αποτέλεσμα ένα φωτεινό, λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Μοσχοκάρυδο – έχει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση. Δρα κατά της ακμής και των σημαδιών ακμής, ενισχύει τις λειτουργίες του δέρματος, βελτιώνει την υφή του, προσφέρει απολέπιση και καθαρισμό (μαύρα στίγματα).

Extra tips:
1. Επειδή η μάσκα περιέχει μοσχοκάρυδο που είναι μπαχαρικό να τη χρησιμοποιείτε 1 φορά την εβδομάδα. Πριν από την πρώτη χρήση κάντε ένα patch test σε ένα μικρό σημείο του προσώπου.
2. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, αναμείξτε τη μάσκα με ένα κουταλάκι γιαούρτι. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια