Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Olivia Newton-John 1948-2022 Αγγλο-Αυστραλή τραγουδίστρια, ηθοποιός

26.9.1948 - 8.8.2022
Η ηθοποιός Ολίβια Νιούτον Τζον, το λαμπερό αστέρι της ταινίας «Grease» που το 1978 «έσπασε» τα ταμεία, έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Η 73χρονη Νιούτον Τζον διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Μάιο του 2017, για τρίτη φορά, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση.
Η δεύτερη φορά ήταν το 2013 και η Αυστραλή ηθοποιός και τραγουδίστρια, που έχει τιμηθεί 4 φορές με βραβείο Γκράμι, έδωσε τη μάχη της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε τότε για ποιόν λόγο επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τη νέα περιπέτεια της υγείας της, απάντησε «σκέφτηκα ότι είναι η ζωή μου και απλά αποφάσισα να το κρατήσω για τον εαυτό μου».
Ωστόσο, μετά τα δημοσιεύματα σε ΗΠΑ και Αυστραλία ότι, της απομένουν λίγες εβδομάδες ζωής και ειδικά το δημοσίευμα του Radar Online, που επικαλούμενο πηγή του περιβάλλοντος της, έγραφε ότι «ο οργανισμός της καταρρέει, αλλά αρνείται να ‘φύγει’ μέχρι τον γάμο της κόρης της», ο μάνατζερ της έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η Ολίβια Νιούτον Τζον δεν πεθαίνει.
Όταν ερωτήθηκε πώς διαχειρίστηκε το θέμα η 32χρονη κόρη της Κλόε Λατάνζι, είπε «εντάξει, δεν ήταν εύκολο».
Τον Μάιο του 2017 η Νιούτον Τζον ανακοίνωσε ότι η περιοδεία της σε ΗΠΑ και Καναδά ματαιώνεται.
Όπως γράφει η Daily Mail, απέδιδε τους πόνους στην πλάτη σε ισχιαλγία, μέχρι που οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για μετάσταση στη σπονδυλική στήλη. 
Η Ολίβια Νιούτον Τζον (26 Σεπτεμβρίου 1948-8 Αυγούστου 2022 ) ήταν Αγγλο-Αυστραλή τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. 
Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Γκράμμυ και έχει μπει πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100 ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200. 
Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί. Έχει πουλήσει σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως. 
Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Grease (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single "You're the One That I Want", με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.
Η Νιούτον Τζον είναι επίσης ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Έχει ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης της υγείας και έχει αναμιχθεί με αρκετές φιλανθρωπίες, προϊόντα υγείας και εράνους. Τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την κυκλοφορία αρκετών προϊόντων για την Koala Blue και την ιδιοκτησία του Gaia Retreat & Spa στην Αυστραλία. 
 Η Νιούτον Τζον έχει παντρευτεί δυο φορές. Έχει αποκτήσει μια κόρη, τη Χλόη Λάττανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάττανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλιγκ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια