Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι πιστοί άντρες είναι εξυπνότεροι!

Οι πιστοί άντρες είναι εξυπνότεροι
Όσο υψηλότερο IQ έχει ένας άνδρας τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει πιστός και αφοσιωμένος σε μια γυναίκα... υποστηρίζει μια νέα βρετανική μελέτη.
Οι Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τη συμπεριφορά ζευγαριών από την Αμερική για να διαπιστώσουν ότι το υψηλό IQ συνδέεται με τη μονογαμία.

Σύμφωνα με τον Satoshi Kanazawa, καθηγητή εξελικτικής ψυχολογίας στο London School of Economics, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, «η σεξουαλική αποκλειστικότητα αποτελεί ‘’εξελικτικό κατόρθωμα’’ για τους άνδρες».

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι ευκολότερο για τους ευφυείς άνδρες να ελέγξουν τις αρχέγονες ορμές τους και να ‘’τιμήσουν’’ το ταίρι τους παραμένοντας πιστοί στους όρκους αγάπης και αφοσίωσης που έχουν ανταλλάξει μαζί του.

Όσο για τους άνδρες που δεν μπορούν να μείνουν πιστοί και παρασύρονται από τα πάθη τους, υποστηρίζει ο Satoshi Kanazawa, τα πράγματα είναι απλά: δεν έχουν υψηλό IQ και δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με το πέρασμα των αιώνων.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχύει το ίδιο και για το ‘’ασθενές’’ φύλο, ότι δηλαδή οι πιο έξυπνες γυναίκες είναι και πιο πιστές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια