Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως κρατάμε τα μαχαιροπήρουνα όταν τρώμε

Κάποιες λεπτομέρειες τύπου ‘‘πως κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα” ή ”πως τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα στο πιάτο όταν κάνουμε μια μικρή παύση κατά τη διάρκεια του γεύματος”, ενδεχομένος να μας προκαλούν αμηχανία και να αισθανόμαστε άβολα.
Για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο, ελάτε να σας δείξω κάποια παραδείγματα για το πως είναι ο σωστός τρόπος που πρέπει να κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα όταν τρώμε, αλλά και το πως συμπεριφερόμαστε με αυτά κατά τη διάρκεια του φαγητού.
tableart etiquette utensil2 Savoir vivre: Πως κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα όταν τρώμε
Καταρχάς δε κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα σαν να είναι σημαίες, αλλά ούτε και κάνουμε χειρονομίες με αυτά. Με το δεξί χέρι κρατάμε το μαχαίρι με την λεπίδα προς τα κάτω, τον αντίχειρα τοποθετημένο στη κορυφή της λαβής και τον δείκτη πάνω από την λεπίδα. Με το αριστερό χέρι κρατάμε το πιρούνι με τα δόντια προς τα κάτω, τον αντίχειρα τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του πιρουνιού και τον δείκτη πάνω από την λαβή στο σημείο που τελειώνει η λαβή του πιρουνιού.
tableart etiquette utensil3 Savoir vivre: Πως κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα όταν τρώμε
Σταθεροποιούμε το φαγητό στο πιάτο με το πιρούνι και κόβουμε με το μαχαίρι ένα μικρό μέγεθος κάθε φορά. Αφού κόψουμε το φαγητό, το μαχαίρι παραμένει στο δεξί χέρι και το πιρούνι στο αριστερό και με το μαχαίρι σπρώχνουμε το φαγητό προς το πιρούνι. Τα δόντια του πιρουνιού παραμένουν προς τα κάτω ακόμα και όταν φέρουμε το φαγητό στο στόμα.
Οι παρακάτω φωτογραφίες με Χ, δείχνουν τους λάθος τρόπους που κρατάμε το μαχαιροπίρουνο όταν τρώμε.
tableart etiquette utensil1 Savoir vivre: Πως κρατάμε τα μαχαιροπίρουνα όταν τρώμε
Τρόπος Α: Με αυτό τον τρόπο τοποθετούμε το μαχαιροπίρουνο στο πιάτο, όταν δεν έχουμε τελειώσει το φαγητό. Να θυμάστε τους δείκτες του ρολογιού, η λαβή του πιρουνιού είναι στην ώρα 8 και η λαβή του μαχαιριού είναι στην ώρα 4. Όταν ο σερβιτόρος δει αυτό τον τρόπο τοποθέτησης, δεν υπάρχει περίπτωση να μαζέψει το πιάτο σας.
Τρόπος Β: Το γεύμα μας τελείωσε και δεν θα συνεχίσουμε άλλο να τρώμε. Με τις λαβές του πιρουνιού και του μαχαιριού τοποθετημένα παράλληλα στο πιάτο στις 5 η ώρα, ο σερβιτόρος θα αποσύρει το πιάτο σας.
P.S.: Τα δόντια του πιρουνιού είναι πάντα στραμμένα προς τα κάτω και ποτέ οι λάβες των μαχαιροπίρουνων δεν αγγίζουν το τραπεζομάντηλο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια