Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κακοκαιρία #Ιανος: Ιθάκη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος

Βρέχει ασταμάτητα με ένταση - Σοβαρά προβλήματα στα νησιά του Ιονίου: Δρόμοι γέμισαν νερό, σκάφη βούλιαξαν, σπίτια πλημμύρισαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν - Απομακρύνθηκαν 34 άνθρωποι σε ασφαλή σημεία - Οι άνεμοι έφτασαν μέχρι τα 11 μποφόρ
Τα νησιά του νοτίου Ιονίου - Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη - έχουν υποστεί μέχρι στιγμής τις σημαντικότερες ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» το οποίο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι την Κυριακή.
Πιο δύσκολη φαίνεται ότι είναι για την ώρα η κατάσταση στην Ιθάκη. «Ο μεσογειακός κυκλώνας έπληξε το νησί πολύ άσχημα. Έως πριν από λίγη ώρα η επικοινωνία ήταν αδύνατη, ενώ όλο το νησί δεν έχει ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μεγάλο αγώνα, ώστε να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση» δήλωσε λίγο μετά τις 11:30 η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής:
- έχουν πραγματοποιηθεί 34 απομακρυνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη
- έχουν γίνει 20 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κεφαλονιά, 50 σε Ιθάκη και 70 στη Ζάκυνθο
- έχουν γίνει 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Κεφαλονιά, 2 Ιθάκη και 6 Ζάκυνθο
Οι βρoχές και οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει καταστροφές και μεγάλα προβλήματα και στα τρία νησιά με σκάφη να βυθίζονται, δρόμους να κλείνουν, σπίτια να έχουν ζημιές. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 οι άνεμοι στην Κεφαλονιά έφτασαν και τα 10 μποφόρ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια