Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυτοί «έφαγαν» τον Γιώργο στην Αλόννησο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι δύο αλιείς από την Αλόννησο, οι οποίοι εμπλέκονται στο θρίλερ της εξαφάνισης του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη στο νησί των Βορείων Σποράδων τον Αύγουστο του 2016. Και αυτό, γιατί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάσισε με βούλευμά του να τους παραπέμψει σε δίκη με την κατηγορία της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος!
Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι καταπέλτης για τους δύο ψαράδες που φέρεται ότι είναι αυτοί που είδαν για τελευταία φορά ζωντανό τον άτυχο νεαρό στο λιμανάκι της Βότσης. Μάλιστα, το δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται ότι ο 30χρονος Γιώργος, η σορός του οποίου δεν έχει εντοπιστεί ως σήμερα, «δεν είναι πλέον αγνοούμενος, αλλά νεκρός και για τον θάνατό του ευθύνονται συγκεκριμένα άτομα, κάτοικοι της Αλοννήσου»!
Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι ο ένας από τους ψαράδες κλότσησε στο πρόσωπο τον 30χρονο, για να τον εμποδίσει να ανέβει στο αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ενώ κανένας από τους δύο δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον τραυματισμένο νεαρό, ο οποίος, όντας σε σύγχυση, κολύμπησε προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι.
Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Βόλου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν οι δύο αλιείς σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η πρότασή της φέρεται ότι είχε στηριχτεί στο γεγονός ότι οι ψαράδες που εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 30χρονου Γιώργου είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων, καθώς και στο ότι κάποιες από τις καταθέσεις που ελήφθησαν τους ενοχοποιούσαν, όπως η μαρτυρία του ανήλικου γιου του ενός, που φέρεται ότι υποστήριξε ότι είδε τον πατέρα του να χτυπάει τον 30χρονο στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα!
«Όπως διαμορφώνεται η δικογραφία, υπάρχουν στοιχεία ότι δεν πρόκειται απλώς για έκθεση ζωής σε κίνδυνο, αλλά για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το βούλευμα δέχεται ότι ο Γιώργος δέχτηκε λάκτισμα στο πρόσωπο από τον έναν εκ των δύο κατηγορούμενων αλιέων, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα όπου έμεινε αβοήθητος» δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας του άτυχου 30χρονου Κική Πακιρτζίδου.
Η ίδια αποκάλυψε ότι πρόκειται να καταθέσει αίτημα να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες, εκτός αυτών που θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, ο οποίος ζούσε μόνιμα στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του Κωνσταντίνα, αλλά σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, προτού χαθούν τα ίχνη του, έφυγε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο αφήνοντας πίσω του τη φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση.
Εκεί, επιχείρησε να λύσει ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος για να κάνει βαρκάδα, όμως έγινε αντιληπτός από ψαράδες και φαίνεται ότι τρομοκρατήθηκε, καθώς βούτηξε με τα ρούχα και τον σάκο του στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού! Όμως, χάθηκε στο σκοτάδι και οι ψαράδες που δεν έβλεπαν κάποιο ίχνος του ειδοποίησαν το Λιμενικό.
Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου, όμως ο ίδιος δεν εντοπίστηκε παρά τις έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και οι δύο άνδρες που παραπέμπονται σε δίκη. Μάλιστα, ένας εξ αυτών είχε μιλήσει και στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στην εξαφάνιση!
Η κραυγή της μάνας στο αδιανόητο θρίλερ
Τραγική φιγούρα στην υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη είναι η μητέρα του Ματούλα Κουτρώτσιου, η οποία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια προσπαθεί εναγωνίως να μάθει τι απέγινε το παιδί της!
Από την πρώτη στιγμή που ο γιος της σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής, η τραγική μητέρα δεν έπαψε να απευθύνει εκκλήσεις προς όλους όσοι μπορεί να γνωρίζουν κάτι για την τύχη του, ενώ και η ίδια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ενώσει τα κομμάτια του παζλ-θρίλερ που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Χάρη στην επιμονή της κυρίως, οι έρευνες άρχισαν σταδιακά να αποδίδουν καρπούς, με αποτέλεσμα στις 20 Φεβρουαρίου 2017 να καταθέσει και μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου για έκθεση ζωής σε κίνδυνο σε βάρος των δύο ψαράδων που επέβαιναν σε φουσκωτό το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο πολυαγαπημένος της Γιώργος, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Ψάχνει για απαντήσεις
Κάθε φορά που εντοπιζόταν ανθρώπινος σκελετός, η κυρία Κουτρώτσιου ζούσε και έναν μικρό θάνατο, ώσπου να αποδειχθεί στην πορεία ότι δεν ήταν του γιου της. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 2019, όταν οι Αρχές την ενημέρωσαν για την ανεύρεση ανθρώπινου σκελετού κοντά σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στη θέση Κάμπος Βότση, στην Αλόννησο. Σήμερα, η χαροκαμένη μητέρα εξακολουθεί να αναζητεί απαντήσεις και εύχεται να βρεθεί το άψυχο σώμα του παιδιού της.
«Πέρασαν τέσσερα χρόνια, τέσσερα βασανιστικά χρόνια… Μου τον σκότωσαν τον Γιώργο μου. Καμιά μάνα δεν μπορεί να με καταλάβει… Πιστεύω ο Θεός και η Παναγία να με βοηθήσουν να βρω ό,τι έμεινε από τον Γιώργο μου» δήλωσε συντετριμμένη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια