Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι αποκαλύπτουν τα μισοφέγγαρα στα νύχια για την υγεία

half moons on the nails reveal about health
Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτά τα μικροσκοπικά λευκά χρώματα μισά φεγγάρια κοντά στο κρέας των νυχιών σας; Στην πραγματικότητα ονομάζονται νύχι νύχι και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία σας.
Ακριβώς όπως το κρυολόγημα ή η γρίπη μπορεί να υποδηλώνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρειάζεται λίγη υποστήριξη, τα νύχια σας μπορούν επίσης να ρίξουν κάποια αλήθεια για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό . Τα νύχια όχι μόνο υποδεικνύουν την κατάσταση της υγείας σας, αλλά βοηθούν επίσης τα αισθητήρια χαρακτηριστικά των χεριών σας και έχουν προστατευτικές λειτουργίες για τα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών σας.
half moons on the nails reveal about health
Τι είναι το Fingernail Lunulae;
Το lunula σημαίνει «μικρό φεγγάρι» στα Λατινικά. Είναι η ημισεληνοειδής ενός νυχιού.
Η μήτρα του νυχιού (ή το νύχι) είναι όπου κάθε νύχι αρχίζει να μεγαλώνει. Εδώ δημιουργούνται νέα κύτταρα, τα οποία τελικά αποτελούν το νέο νύχι. Το lunula είναι επίσης εκτός αυτού του πίνακα.
Ανεξάρτητα από το εάν λείπει το νύχι ή αλλάζει χρώμα, συνιστάται πάντα να επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν αντιμετωπίζετε επίσης:
- ζάλη
- έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που λατρεύατε
- σημαντική αύξηση βάρους ή απώλεια
- αδυναμία
- κόπωση
- ασυνήθιστες επιθυμίες (εάν ο τοίχος αρχίζει να φαίνεται νόστιμος - παρακαλώ επισκεφθείτε έναν γιατρό)
half moons on the nails reveal about health
Τι αποκαλύπτουν τα μισά φεγγάρια του νυχιού για την υγεία σας
Σύμφωνα με τη Φιλοσοφία της Ανατολικής Ιατρικής, το νύχι μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία μας. Η αλλαγή στο χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθός τους μπορεί να δείξει διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας.
Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

1. Χωρίς Lunula νυχιών
Εάν δεν μπορείτε να δείτε καθόλου τα φεγγάρια των νυχιών σας, μην ανησυχείτε. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι αν έχετε φεγγάρια στους αντίχειρές σας. Το lunula σας είναι σχεδόν πάντα ορατό στις μικρογραφίες σας - τα υπόλοιπα lunulae σας μπορεί να κρύβονται κάτω από τη βάση του νυχιού σας στο δέρμα.
Αν και η σύνδεση δεν είναι πλήρως κατανοητή, εάν απουσιάζουν τα σεληνιακά σε όλα τα δάχτυλα (συμπεριλαμβανομένου του αντίχειρα), μπορεί να έχετε αναιμία, υποσιτισμό ή κατάθλιψη. Τα νεφρά σας μπορεί επίσης να έχουν μια δύσκολη στιγμή εάν απουσιάζουν τα σεληνιακά σας. Για το λόγο αυτό, εάν έχετε συμπτώματα των προαναφερθεισών καταστάσεων, συνιστάται να επισκεφθείτε γιατρό.
Σύμφωνα με μια μελέτη, τα φεγγάρια που λείπουν σχετίζονται επίσης με ζητήματα του θυρεοειδούς ή της υπόφυσης και πιθανή ανεπάρκεια Β-12.
Εάν αισθάνεστε ότι έχετε πρόσφατα κάποιες ανησυχίες για την υγεία, παρακαλούμε ελέγξτε τα επίπεδα B-12. Τα περισσότερα άτομα είναι χαμηλά στο B-12, οπότε δεν θα ήταν κακό να το κάνετε!
Επίσης, σημειώστε ότι τα παιδιά γενικά δεν έχουν στα νύχια τους. Θα αρχίσουν να εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουν. Σε άλλους ανθρώπους, τα φεγγάρια απλά δεν θα εμφανιστούν λόγω των φυσιολογικών ιδιοτήτων της δομής των νυχιών.

2. Lunula στο μικρό δαχτυλάκι
Κατά γενικό κανόνα, το lunula πρέπει να απουσιάζει από το μικρό δάχτυλο. Σύμφωνα με τη Φιλοσοφία της Ανατολικής Ιατρικής, οι κηλίδες στα μικρά δάχτυλα πρέπει να λείπουν. Το μικρό μας δάκτυλο συνδέεται με τα νεφρά, την καρδιά και το λεπτό έντερο. Εάν το σεληνόφωτο υπάρχει στο μικρό δάχτυλο, μπορεί να υποδηλώνει υψηλή αρτηριακή πίεση.

3. Μεγάλο Lunula σε όλα τα δάχτυλα
Εάν παρατηρήσετε ότι το φεγγάρι σας παίρνει πάνω από το ήμισυ του νυχιού σας, ελέγξτε τον θυρεοειδή και την αρτηριακή σας πίεση. Είναι λίγο πιο δύσκολο να πει κανείς εάν τα φεγγάρια κάποιου είναι μεγάλα (επειδή ο καθένας έχει διαφορετικό μέγεθος και αναλογίες νυχιών), οπότε αν η αρτηριακή σας πίεση και ο θυρεοειδής σας είναι φυσιολογικά, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε.
Τα μεγάλα σεληνιακά σημεία δείχνουν προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα, ανώμαλο καρδιακό παλμό και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Εάν είστε κάποιος που έχει άγχος πολύ , τότε αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι σεληνοειδείς σας καταλαμβάνουν πάνω από το μισό νύχι!

4. Αλλαγή στο χρώμα Lunula
Τα λευκά lunulae είναι υγιή και φυσικά, αλλά μερικές φορές το χρώμα των lunulae θα αλλάξει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θελήσετε να προσέξετε:
- Γκρι Lunulae: μπορεί να υποδηλώνει χρόνια κόπωση, πεπτικές διαταραχές ή δυσκολίες στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
- Μωβ Lunulae: σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος και έλλειψη οξυγόνου στα όργανα και τους ιστούς. Εάν έχετε χρόνια ζάλη και πονοκεφάλους μαζί με μωβ lunulae, επισκεφθείτε έναν γιατρό.
- Ροζ (κόκκινα) Lunulae: εάν το φεγγάρι έχει κόκκινο αποχρωματισμό, θα μπορούσε να σημαίνει καρδιαγγειακές παθήσεις, αγγειακή νόσο του κολλαγόνου και / ή αιματολογική κακοήθεια. Τα κόκκινα στίγματα μπορεί να σημαίνουν αλωπεκία, areata, λεύκη ή ψωρίαση.
- Μπλε Lunulae: συχνά προκαλείται από συστηματική κατάποση ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων των Exlax, χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και άλλων φαρμάκων για καρκίνο και HIV. Ένα απαλό μπλε lunula μπορεί επίσης να υποδηλώνει σακχαρώδη διαβήτη και έχει επίσης συνδεθεί με τη νόσο του Wilson και τη νόσο της αιμοσφαιρίνης Μ.
- Μαύρο Lunulae: τα black lunulae είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά αν τα έχετε, μπορεί να έχετε υπερβολική δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα .

5. Lunula σε μεμονωμένα δάχτυλα
Κάθε νύχι αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό μέρος του σώματος. Όταν ένα lunula αλλάζει με το ένα δάχτυλο, προσέξτε τα ακόλουθα.
- Μικρό δάχτυλο: όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το lunula στο μικρό δάχτυλο πρέπει να είναι σχεδόν απαρατήρητο ή εντελώς απουσιάζει. Συνδέεται με τη λειτουργία του ήπατος, του λεπτού εντέρου και της καρδιάς. Εάν το φεγγάρι στο μικρό δάχτυλό σας είναι ασυνήθιστα μεγάλο, μπορεί να υποδηλώνει υψηλή αρτηριακή πίεση
- Παράμεσος: υποδεικνύει την υγεία του αναπαραγωγικού και λεμφικού συστήματος . Εάν το φεγγάρι είναι σχεδόν ορατό εδώ, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε την ανάκαμψη για να ξεπλύνετε το λεμφικό σύστημα ή να εξετάσετε τη διόρθωση τυχόν πεπτικών προβλημάτων (όπως διαρροή εντέρου ) που μπορεί να αντιμετωπίζετε.
- Μεσαίο δάχτυλο: υπεύθυνο για την εργασία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Η απουσία σεληνίου σε αυτό το δάχτυλο μπορεί να υποδηλώνει κάποια προβλήματα στο νευρικό ή αγγειακό σύστημα.
- Index Finger: επισημαίνει το έργο των εντέρων και του παγκρέατος.
- Αντίχειρας: το lunula στον αντίχειρα είναι σχεδόν πάντα παρόν, αλλά αν δεν είναι, μπορεί να έχετε κάποια προβλήματα με τους πνεύμονες και τον σπλήνα σας. Οι καπνιστές ή τα άτομα με υπέρταση μπορεί να έχουν χρόνιες μικρές ή απουσιές μελαγχολίες του αντίχειρα

6. Σχήμα Lunula
Το φεγγάρι επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει το νύχι σας, οπότε αν το σχήμα του είναι σβηστό, τα νύχια σας θα αναπτυχθούν επίσης παραμορφωμένα. Εάν κάτι δεν πάει καλά, το σεληνόφωτο μπορεί να αλλάξει από το σχήμα του μισού φεγγαριού σε πιο τετράγωνο ή τριγωνικό. Ένα πυραμιδικό lunula μπορεί να υποδηλώνει υπερβολικό μανικιούρ ή τραύμα. Άτομα με τρισωμία (όπως το σύνδρομο Down, το σύνδρομο Edward και το σύνδρομο Patau) μπορεί επίσης να έχουν παραμορφωμένα μισοφέγγαρα.

Εάν παρατηρήσετε ότι το φεγγάρι σας έχει ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μην πανικοβληθείτε. Ελέγξτε για να δείτε εάν έχετε κάποιο από τα άλλα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω και εάν υπάρχει κάτι που ταιριάζει, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας για να μιλήσετε για τις ανησυχίες σας και να κάνετε έναν έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια