Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυτή έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα

Εφη.Κ. από το χωριό Σταθά Αιτωλοακαρνανίας
Το μήνυμα που είχε στείλει η 35χρονη στην Ιωάννα:
Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο που δείχνει πως ο παραλογισμός μπορεί στο μυαλό ενός ανθρώπου να μεγαλοποιήσει ασήμαντα γεγονότα και να πλάσει ανύπαρκτα σενάρια. Όπως είπε, πριν από περίπου 2 χρόνια η 35χρονη έστειλε ένα μήνυμα στην Ιωάννα το οποίο δεν φάνταζε απειλητικό.
«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.
Και ίσως αυτή η απάντηση να κόστισε στην Ιωάννα αυτόν τον απίστευτο τραυματισμό και μπορεί να της κόστιζε και την ζωή αν η επίθεση που έγινε εναντίον της έβρισκε ακόμα καλύτερα τον στόχο.
«Πλήρωσαν την ξαδέρφη μου για να το κάνει»
Την ίδια στιγμή, συγγενής της 35χρονης Έφης, προέβη σε καταγγελία-«βόμβα», η οποία ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα αναφορικά με την έρευνα, τόσο για την εμπλοκή, όσο και για τα κίνητρα της προσαχθείσας για την επίθεση με το βιτριόλι.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ξαδέρφη της φερόμενης ως δράστριας, είπε πως «η ξαδέρφη μου πληρώθηκε, πληρώθηκε από κάποια άλλη. Είχε κάποιο θέμα η Ιωάννα με μια άλλη και πήγε η… της έδωσε χρήματα για να πάει να της ρίξει το βιτριόλι της Ιωάννας.
Ήθελε χρήματα η ξαδέρφη μου, δεν ξέρω τι έκανε, τα πήρε τα χρήματα, η άλλη έχει εξαφανιστεί τελείως και δεν ξέρω τι έχει γίνει τώρα, τι θα κάνει, τι θα πει η ξαδέρφη μου στην αστυνομία».

Τα λάθη της 35χρονης που οδήγησαν στην προσαγωγή της
Μία σειρά από σοβαρά λάθη, που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της, φέρεται να έκανε η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, στην Καλλιθέα, στις 20 Μαϊου.
Πρόκειται για λάθη που οδήγησαν τις αστυνομικές Αρχές στο να την βάλουν στο “μικροσκόπιο” των ερευνών και στη συνέχεια να “δέσουν” την υπόθεση, με αποτέλεσμα να την προσαγάγουν σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη είχε στην κατοχή της ένα “πακιστανικό” τηλέφωνο και λίγες ημέρες πριν στήσει την φρικτή ενέδρα στην Ιωάννα, φέρεται να πήγε με αυτό το τηλέφωνο στο σημείο της επίθεσης, ώστε να ελέγξει εάν λειτουργεί. Μάλιστα, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο χρησιμοποιώντας τηλεκάρτα.
Σημειώνεται πως όπως είναι ήδη γνωστό, η αστυνομία είχε ζητήσει τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων για πέντε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι η βασική ύποπτη κουβαλούσε το “πακιστανικό” τηλέφωνο και στο σπίτι της και στο γραφείο. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση φέρεται μάλιστα να το χρησιμοποίησε για επαγγελματικούς λόγους. Οι Αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο στον οποίο έγινε η κλήση και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την 35χρονη.
Ένα ακόμη λάθος της,
ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο όπου εργαζόταν η Ιωάννα, προκειμένου να κατοπτεύσει τον χώρο, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από τη δουλειά της, όπως επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της. Την ημέρα που όπως όλα δείχνουν έστησε την ενέδρα στην 34χρονη και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της, η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της. Ωστόσο, όταν ερωτήθηκαν οι συνεργάτες της, ανέφεραν ότι τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές.
Ύποπτο κρίθηκε από τις αστυνομικές Αρχές και το γεγονός ότι η 35χρονη απενεργοποίησε ορισμένους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα απείχε απ’ αυτά, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν και είχε πολύ έντονη παρουσία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, φέρεται να ανακάλυψαν ότι είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.
Ένα ακόμη στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ήταν το γεγονός ότι η οδηγός του ταξί που την μετέφερε από την Καλλιθέα, αφότου επιτέθηκε στην Ιωάννα, φέρεται να την αναγνώρισε με επιφύλαξη τόσο από φωτογραφία της όσο και από τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί.
Βασικό λάθος της 35χρονης, φαίνεται πως ήταν επίσης το ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το “πακιστανικό” τηλέφωνο που χρησιμοποίησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί.
Ποια είναι η 35χρονη ξανθιά που έριξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα; Πώς την βρήκαν οι αρχές;
Θέμα χρόνου, εκτιμούν αστυνομικές πηγές ότι, είναι να ομολογήσει η 35χρονη γυναίκα που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν μία τηλεκάρτα -με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί- καθώς και μία περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.
Αυτήν την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 35χρονης. Παράλληλα, πρόκειται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στη φερόμενη ως δράστιδα.
Τα social media άνοιξαν το δρόμο
Τα social media της 34χρονης Ιωάννας αποδείχτηκαν πολύτιμα στην έρευνα της ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό των προσώπων που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι η Ιωάννα, στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν σε έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου έναν χρόνο. Εκεί η 35χρονη είχε πάει με τον σύντροφό της, όπου και πρωτοσυνάντησαν την Ιωάννα. Μετά τον γάμο το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της προσαχθείσας.
Και ακολούθως η 35χρονη άρχισε να ενοχλεί έντονα την Ιωάννα κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφό της. Και φτάσαμε τελικά στην επίθεση της 20ής Μαΐου στην είσοδο του κτιρίου της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δύο γυναικών δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (τον εν λόγω γάμο) μεταξύ των οικογενειών των δύο γυναικών, των οποίων ο τόπος καταγωγής είναι κοντινός στην Αιτωλοακαρνανία.
protothema
Ψεύτικες φωτογραφίες στο προφίλ της Εφης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια