Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Eνα νησί φτιαγμένο μόνο από κοχύλια

Υπάρχει ένα μέρος, και συγκεκριμένα ένα μικρό νησάκι, που έχει δημιουργηθεί από εκατομμύρια κοχύλια, το νησί Conch στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.
Από μακριά μοιάζει με ένα συνηθισμένο νησί, από κοντά όμως είναι μοναδικό
Φτιαγμένο από εκατομμύρια όστρακα - Πώς δημιουργήθηκε
Από μακριά, το νησί Conch μοιάζει με ένα σύμπλεγμα αμμόλοφων δίπλα στα καταγάλανα νερά, στα ανοικτά των ακτών του νησιού Ανεγκάντα, το δεύτερο μεγαλύτερο στις Παρθένες Νήσους. Όταν πλησιάσει όμως κάποιος, θα δει ότι το νησί αυτό δεν είναι κατασκευασμένο από κάποιο πέτρωμα. Αντ’ αυτού, είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια όστρακα.
Το ασυνήθιστο αυτό νησί, φυσικά δεν είναι φυσικό, αλλά έχει κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι, αν και όχι επί τούτου. Έχει αναδυθεί από το βυθό μετά από «δουλειά» εκατοντάδων χρόνων. Συγκεκριμένα, εδώ και πολλές γενιές, οι ντόπιοι ψαράδες βουτούν στα νερά των ακτών της Ανεγκάντα για να ψαρέψουν οστρακοειδή και συγκεκριμένα θαλάσσια σαλιγκάρια, το κρέας των οποίων θεωρείται τοπική λιχουδιά, επειδή λέγεται ότι η γεύση του θυμίζει αστακό.
Μόλις ολοκληρώσουν τις καταδύσεις τους, οι ψαράδες, βγάζουν το κρέας από τα κελύφη και στην συνέχεια ρίχνουν τα κοχύλια πίσω στην θάλασσα, περίπου στην ίδια περιοχή, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργία του νησιού Conch. Σήμερα, το νησί πιστεύεται ότι στο ψηλότερο σημείο του φτάνει τα 12 μέτρα.
Όλο και πιο δημοφιλές στο Instagram
Τα τοπικά εστιατόρια παίρνουν το κρέας και το μετατρέπουν σε δημοφιλή πιάτα, με πιο ιδιαίτερο το παναρισμένο κρέας κοχυλιού σερβιρισμένο με μια κρεμώδη σος μαγιονέζας.
Για χρόνια, το συγκεκριμένο νησί δεν ήταν γνωστό στους τουρίστες. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά εμφανίζονται φωτογραφίες του στο Instagram, καθώς οι ταξιδιώτες το επισκέπτονται με βάρκα. Σύμφωνα με τις κριτικές στο TripAdvisor, το snorkelling γύρω από το νησί, θεωρείται «η καλύτερη εμπειρία snorkelling στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους». Πολλοί χρήστες του Instagram, πάντως το αποκαλούν «θεαματικό» και «φανταστικό».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια