Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δανάη Λουκάκη #yfsf_ant1

Η Δανάη Λουκάκη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2016), αριστούχος του MA in Performance Making Goldsmiths, University of London (2012 - υποτροφία Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), όπως και του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α. (2010).
Υπήρξε χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδος στο κανόε - καγιάκ στην κατηγορία των νεανίδων, καθώς και πρωταθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα επί σειρά ετών.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Ferodo Bridges International Platform for Artistic Collaboration και του 2/3 Below Theatre and Performance Group με έδρα τους το Λονδίνο. Έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε παραστάσεις και performances στην Ελλάδα, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο (Edinburgh Fringe) και τη Βαρκελώνη. Κάποιες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι: «Ερωφίλη», «Γκέμμα», «Οι δούλες», «Γκάμλετ» κ.ά. Η Δανάη έχει παίξει, επίσης, στις κινηματογραφικές ταινίες «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, καθώς και στις ταινίες μικρού μήκους «Καρτ ποστάλ», «Η ομορφότερη ιστορία του κόσμου» και «Είδα μάτια».
Τηλεοπτικά, το 2016 – 2017, πρωταγωνίστησε στην εβδομαδιαία κωμική σειρά «Αστέρας Ραχούλας» του Alpha TV. Αυτή την περίοδο υποδύεται το ρόλο της Παγώνας Τόλλια στην καθημερινή δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια