Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρησιμοποίησαν 358 βδέλλες σε πλαστική

Κι όμως συνέβη στη Σουηδία.
Μια γυναίκα δαγκώθηκε από τον σκύλο της στο πρόσωπο με συνέπεια να φύγει όλο το κομμάτι από το πάνω χείλος της μέχρι το δέρμα κάτω από το μάτι.
Οι συγγενείς της το διατήρησαν στο ψυγείο και οι χειρούργοι της το “ξανακόλλησαν” με τη βοήθεια 358 βδελλών.
Ο ειδικός σε πλαστικές επεμβάσεις χειρούργος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μάλμε, Jens Larsson, μόλις είδε το περιστατικό, κάλεσε μια ακόμα πλαστική χειρούργο την Stina Klasson για να τον βοηθήσει με αυτό το πρωτοφανές εγχείρημα.
“Το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία ήταν να επαναφέρουμε την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που η σάρκα είχε ξεριζωθεί και το καταφέραμε ήδη από την πρώτη ώρα της επέμβασης, χάρη στη γνωστή “λειτουργία” των βδελλών” που ρουφάνε το αίμα και το λεπταίνουν με τα υγρά τους, σημείωσε ο Larsson.
Η επέμβαση κράτησε 15 ολόκληρες ώρες και κατά τη διάρκειά της, οι γιατροί κατάφεραν να “ξαναχτίσουν” το πάνω χείλος, τη μύτη και μεγάλο μέρος των μάγουλων της άτυχης γυναίκας.
Για τις ανάγκες του χειρουργείου, οι γιατροί παρήγγειλαν έξτρα βδέλλες από την Αγγλία, καθώς αυτές που είχαν διαθέσιμες στο νοσοκομείο δεν έφταναν. Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη από τους ειδικούς, αν και στο μέλλον θα χρειαστούν και μερικά ακόμα “ρεκτιφιέ”.
Η γυναίκα μπορεί πλέον να ανασάνει, να φάει και να μιλήσει κανονικά, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο σκύλος της θανατώθηκε μετά την επίθεση.
Αν και έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί βδέλλες σε επεμβάσεις παρόμοιων περιστατικών, οι 358 του συγκεκριμένου χειρουργείου αποτελεί προφανώς παγκόσμιο ρεκόρ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια