Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 δώρα ζωής που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

Ιδού τα 10 δώρα ζωής που οφείλετε να κάνετε στον εαυτό σας, μετά από σχετική έρευνα επιστημόνων, που θα σας καταπλήξουν!!!

1. Αισιοδοξία
Δεν πειράζει αν δεν έχετε πολλές ώρες την ημέρα στη διάθεση σας να σκεφθείτε και να πέσετε σε περισυλλογή.
Λίγα λεπτά είναι αρκετά. Έρευνα έδειξε πως μια ομάδα ενηλίκων που διαλογίζονταν κατά μέσο όρο έξι ώρες και 13 λεπτά κατά τη διάρκεια πέντε εβδομάδων, κατάφερε να αναπτύξει πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας που συνδέονται με θετικές διαθέσεις.
2. Γαλήνη
Ιρλανδοί και Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν μερικά ποντίκια στο εργαστήριο τους, έφαγαν γιαούρτι, έγιναν πιο ήρεμα κάτω από πίεση. Για αυτό φάτε γιαούρτι και πείτε μμμμμ!
3. Δημιουργική Σκέψη
Οι εθελοντές που εργάστηκαν σε αίθουσες που φωτίζονταν από μια λάμπα πυρακτώσεως κατάφεραν να λύσουν προβλήματα που απαιτούσαν σκέψη, με μεγαλύτερη επιτυχία. Οι επιστήμονες λένε ότι ο συμβολισμός του βολβού της λάμπας, που οδήγησε σε λαμπρές ιδέες ανθρώπους που έμειναν στην ιστορία, μπορεί να επηρεάσει διακριτικά τη συμπεριφορά μας και να μας κάνει να σκεφτόμαστε καλύτερα.
4. Αίσθημα σύνδεσης
Προπτυχιακοί φοιτητές που θεωρούσαν τη σούπα κοτόπουλο ένα γευστικό γεύμα και στη συνέχεια είχαν τραφεί με αυτό, σκόραραν πολύ υψηλότερα σε ένα ψυχολογικό τεστ, από εκείνους που δεν τους δόθηκε καμία σούπα. Όταν τους δόθηκε κάποιο απόσπασμα κειμένου με τη λέξη incl, οι φοιτητές που έφαγαν σούπα, μετέτρεψαν τη λέξη σε μία που έχει το νόημα της σχέσης, όπως include για παράδειγμα. Και αυτό γιατί το πιάτο κατάφερε να τους προσδώσει αισθήματα σύνδεσης και ενότητας.
5. Fitness
Ένα αξιόλογο πείραμα στα ποντίκια, έδειξε ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας, της επικατεχίνης (η ποσότητα που υπάρχει σε περίπου πέντε γραμμάρια μαύρης σοκολάτας) τα ώθησε σε φυσικές αλλαγές παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από την άσκηση, ακόμα και όταν αυτά δεν ήταν ενεργά. Οι μυς τους αντιστάθηκαν καλύτερα στην κόπωση, και τα έκανε ικανά νε τρέξουν σε ένα διάδρομο χωρίς προηγούμενη άσκηση ή εκπαίδευση.
6. Καλύτερο σεξ
Μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, που διαπράχθηκε σε ετερόφυλα ζευγάρια, αποκάλυψε πόσο σημαντικό είναι για αυτά να είναι σωματικά....στοργικά, ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις. Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες από τη σχέση τους, κυρίως αν ήταν συχνά αγκαλιά και τις φιλούσε ο σύντροφος τους ακόμη και αν το σεξ δεν ακολουθούσε αμέσως.
7. Ζωτικότητα
Νιώθετε κουρασμένοι; Έχετε κολήσει στο γραφείο σας; Φανταστείτε τον εαυτό σας έξω και κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό. Η ονειροπόληση της φύσης, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και ζωτικότητας των ανθρώπων. Και αν μπορείτε να βγείτε έξω, σε ένα φυσικό περιβάλλον για 20 μόλις λεπτά, ακόμη καλύτερα.
8. Μακροβιότητα
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από περίπου 10.000 ενήλικες και για 50 χρόνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εθελοντισμός, ειδικά για τα αλτρουιστικά κίνητρα, μπορεί να έχει το ρόλο του ναυαγοσώστη. Τα άτομα που διέθεσαν λίγο από το χρόνο τους βοηθώντας τους άλλους, κατάφεραν να ζήσουν περισσότερα χρόνια, καθώς το έκαναν ως επί το πλείστον για τη δική τους ικανοποίηση.
9. Ευδαιμονία
Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές τους, να αξιολογήσουν το επίπεδο ευτυχίας την τελευταία φορά που ξόδεψαν χρήματα για τον εαυτό τους ή για κάποιον άλλον. Όχι μόνο ήταν πιο ευτυχισμένοι, αλλά ήθελαν να ξοδέψουν και άλλο. Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μεταξύ ευδαιμονίας και αυτού που προσφέρει δώρα στον εαυτό του ή στους άλλους, υπάρχει «θετική αντίδραση».
10. Μια πιο υγιεινή διατροφή
Αναλύοντας 1.000 νοικοκυριά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αγοραστές που πλήρωσαν με πιστωτική κάρτα είχαν την τάση να επιλέξουν τσιπς, μπισκότα, και άλλα πρόχειρα φαγητά. Η θεωρία: Με τη χρήση των μετρητών και όχι του πλαστικού χρήματος, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να δαπανήσουν για ανθυγιεινά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια