Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έτος 2020

«Το 2020 είναι μία χρονιά που θα τη θυμόμαστε για χρόνια…!!»

Μία Νέα Χρονιά ανατέλλει και αυτή η ανατολή είναι πάντα γεμάτη υποσχέσεις για υγεία, ευημερία και αγάπη! Η έναρξη της νέας δεκαετίας έχει σκοπό να μας κάνει να τη θεωρήσουμε μία χρονιά ορόσημο, μία χρονιά δηλαδή που θα τη θυμόμαστε για πάντα! Όλα μπορούν να αλλάξουν και όσο πιο δυνατοί, ευέλικτοι αλλά και δεκτικοί είμαστε σε αυτές τις αλλαγές τόσο ευκολότερα θα καταφέρουμε να την περάσουμε αναίμακτα. Οι αλλαγές για πολλούς από εμάς μοιάζουν με απειλή μιας και δε θέλουμε να τις ενσωματώσουμε στη ζωή μας, αφού η η συνήθεια είναι αυτή που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, έστω και αν περιοριζόμαστε στη γωνίτσα μας… Ε, λοιπόν, αυτή η γωνίτσα το 2020 θα γκρεμιστεί, δε θα υπάρχει, οπότε και δε θα αποτελεί το καταφύγιό μας. Υπάρχουν όμως άλλα μέρη που θα μπορούσαμε να βρεθούμε, λίγο πιο ξένα ίσως, λιγότερο οικεία, που μας φαίνονται σαν βουνό που πρέπει να ανεβούμε, αλλά όταν θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια θα καταλάβουμε ότι η θέα είναι πανέμορφη! Η νέα χρονιά φιλοξενεί 6 Εκλείψεις και μία που έρχεται προίκα στην εκπνοή της απερχόμενης και συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου του 2019. Καταλαβαίνουμε επομένως ότι χρειάζεται να είμαστε προσαρμοστικοί γιατί μόνο έτσι μπορούμε να επωφεληθούμε και οι ίδιοι αλλά και να περάσουμε αναίμακτα τις δονήσεις τους, που θα έχουν παρατεταμένη διάρκεια και λόγω και της παρουσίας του Άρη στον Κριό.

Άρης στον Κριό
Ο πλανήτης της δράσης λοιπόν θα παραμείνει στον βιαστικό και παρορμητικό Κριό από τις 28 Ιουνίου και μέχρι το τέλος της χρονιάς ενεργοποιώντας τις Εκλείψεις του καλοκαιριού, δίνοντας τους περισσότερη διάρκεια αλλά και περισσότερη ένταση μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ιδιαίτερη προσοχή στο καλοκαίρι ή σωστότερα από το καλοκαίρι και μετά αφού τα γεγονότα που θα προκύψουν δε θα έχουν καθόλου επιφανειακή εμβέλεια και όσο δεν αποφασίζουμε τόσο θα τα βλέπουμε μπροστά μας σαν αδιέξοδα!

Ερμής σε ανάδρομη πορεία
Όπως κάθε χρόνο, τρεις φορές μέσα στο έτος, ο Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία και συγκεκριμένα:

Από 17 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου
από 18 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου και
από 14 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου.
Στις περιόδους αυτές λοιπόν αλλά και λίγο πριν, λίγο μετά-κοντά στην στάση για αναδρομή και κοντά στην στάση για ορθόδρομη πορεία- δεν χρειάζεται να πάρουμε καμία οριστική απόφαση. Είναι όμως διαστήματα που προσφέρονται για να ασχοληθούμε με το παρελθόν και να το συνδέσουμε με το παρόν γιατί αυτό που δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω ή να το ολοκληρώσουμε δεν μπορεί να μας πάει ούτε μπροστά. Εκκρεμότητες τις λένε και έχουμε κάθε λόγο να τις επαναφέρουμε στα κρίσιμα διαστήματα για να τις επιλύσουμε κιόλας!
Μπορεί η ανάδρομη κίνηση του Ερμή να είναι η πιο γνωστή και η πιο δημοφιλής αφού κάθε χρόνο γυρίζει συχνά ανάδρομος αλλά δεν είναι και ο μόνος πλανήτης που φέρνει επιστροφές και επαφές από το παρελθόν.

Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία
Η Αφροδίτη σε ανάδρομη κίνηση λοιπόν είναι αυτή που φέρνει παρελθοντικούς έρωτες και συναισθήματα στο παρόν και αυτή τη φορά ζητά από εμάς να καταλάβουμε αν τελικά αξίζει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία στους έρωτες αυτούς που έχουν περάσει αλλά δεν έχουν προσπεράσει…
Ευκαιρία λοιπόν από 13 Μαΐου έως και 25 Ιουνίου με την Αφροδίτη στους Διδύμους να το προσπαθήσουμε και η προσέγγιση θα έχει λεκτικές «επιθέσεις» και τι άλλο πέρα από αναμνήσεις… Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη μεταβλητή Αφροδίτη μπορεί να έχουμε εφήμερα αποτελέσματα αλλά σημασία έχει ότι ένας ακόμα γύρος ίσως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις πριν πούμε το τελευταίο αντίο και το «πάμε για άλλα»!

Άρης ανάδρομος
Ανάδρομος και ο Άρης στον αγαπημένο του Κριό (που φέτος θα παραμείνει από 28 Ιουνίου και μέχρι το τέλος της χρονιάς) από 10 Σεπτεμβρίου έως 14 Νοεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το διάστημα δε θα είναι εύκολο να κατανοήσουμε τις προτεραιότητές μας, δε θα προσαρμοστούμε εύκολα μετά τις διακοπές και γενικά τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί η δράση δε θα έχει συγκροτημένη ενέργεια, αντίθετα θα χανόμαστε σε αναζητήσεις ή θα κατηγορούμε τον εαυτό μας για κάτι που δεν κάναμε, που τελικά το κάναμε ίσως όμως ετεροχρονισμένα ίσως όχι με τον κατάλληλο τρόπο και τώρα φαίνεται αδύνατο να το διορθώσουμε!

Σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα
Η χρονιά εγκαινιάζεται με τη συνάντηση του Κρόνου με τον Πλούτωνα, μία δύσκολη όψη , και παρόλο που κορυφώνεται στις 12 Ιανουαρίου οι δονήσεις της θα επηρεάσουν αρκετά έντονα και θα εγκαινιάσουν μία περίοδο όπου η εξουσία δε θα μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν διαδικασίες και μάλιστα νόμιμες… Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές και περιορισμοί στην ελευθερία καθώς ο καθείς αναρχοαυτόνομος θα μπει σε καλούπια και μάλιστα θα αποκαλύψει και τι έχει δημιουργήσει ως τώρα. Η μαγική λέξη είναι η κάθαρση και η διαφάνεια σε παντός είδους σχέσεις γιατί έτσι θα υπάρξει και πρόοδος αλλά και ευημερία… Μέχρι όμως να συμβούν όλα αυτά η μεταβατική περίοδος θα είναι δύσκολη και καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα!

Εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα
Τρεις φορές επαναλαμβάνεται η όψη εξαγώνου του Δία με τον Ποσειδώνα μέσα στην χρονιά! Όψη που αυξάνει τη φαντασία, εντείνει την αλληλεγγύη με τους δυνατούς να βοηθούν τους αδύναμους και γενικά υπάρχει μία ισορροπία που δίνει δύναμη σε όλους και ελπίδα για το μέλλον! Ιδιαίτερα βοηθητική η όψη αυτή για τους καλλιτέχνες με την έμπνευση που θα τους χαρίσει ενώ η πνευματικότητα που αυξάνει γενικότερα θα βοηθήσει και όσους παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά δρώμενα να καταλαβαίνουν τα νοήματα…

Το εξάγωνο αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στις 27 Ιουλίου και στις 12 Οκτωβρίου βοηθώντας περισσότερο τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθείς) αλλά και τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους)

Σύνοδος Δία-Πλούτωνα
Ο Δίας θα συναντηθεί με τον Πλούτωνα, επίσης τρείς φορές, με την όψη αυτή να δίνει περισσότερη ένταση στις μεταρρυθμιστική δράση του Πλούτωνα! Σε κοινωνικό επίπεδο θα προσπαθήσει να μειώσει τις όποιες διαφορές ή τουλάχιστον να οριοθετήσει το ποιος είναι τι και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές του. Σίγουρα είναι μία όψη που φέρνει μία αίγλη σε όποιον επηρεάζει, αρκεί να καταφέρει να αποδεχτεί τον εαυτό του και τις αδυναμίες του αλλά και να είναι διαθέσιμος να πει αλήθειες που μέχρι τώρα τις είχε καταχωνιασμένες για τον όποιο λόγο. Η σύνοδος Δία –Πλούτωνα πραγματοποιείται στις 5 Απριλίου, στις 30 Ιουνίου και στις 12 Νοεμβρίου 2020. Περισσότερο ευνοϊκή αυτή η σύνοδος και πάλι για τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους).

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ
Πολυάριθμη σε εκλείψεις είναι η χρονιά μας και σίγουρα αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η ανεμελιά δεν ταιριάζει σε αυτή την χρονιά… Απεναντίας, η δράση θα μας φέρει πιο κοντά στις επιδιώξεις μας, και κυρίως στο να καταλάβουμε ότι όταν κάτι φτάνει στο τέλος του το γύρισμα της σελίδας και το άνοιγμα ενός καινούργιου κεφαλαίου είναι η μόνη επιλογή που θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τον εαυτό μας και να μας επιτρέψει να κάνουμε καινούργια όνειρα!

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) και κυρίως αυτούς που έχουν γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Με την έκλειψη αυτή θα είναι δύσκολο να διατηρήσουμε συνεργασίες και να επενδύσουμε σε αυτές σε χρόνο αλλά και χρήμα. Ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση και στις μετακινήσεις είτε μεγάλες είτε μικρές. Το θετικό της είναι ότι ο έρωτας είναι η αισιόδοξη νότα στην όλη πραγματικότητα!

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς είναι Σεληνιακή και επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς) κυρίως του δεύτερου δεκαημέρου. Η έκλειψη αυτή φέρνει κυρίως δυσκολίες οικονομικές και απώλειες θέσεων εργασίας ενώ θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τις ψυχολογικές μας διαταραχές. Το θετικό της έκλειψης είναι ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι άτομα κύρους θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν πιο προσεκτικές κινήσεις.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Και αυτή η Έκλειψη επηρεάζει τα Παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών και ειδικά την πρώτη μέρα! Πρόκειται για μία Έκλειψη Ηλίου και θα μας θέσει προ των ευθυνών μας σε θέματα οικογένειας ενώ γενικότερα θα μας ανοίξει την όρεξη για να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι ή ακόμη και να μετακομίσουμε με τις αλλαγές αυτές να γίνονται για να ικανοποιήσουμε ανάγκες που μοιάζει να έχουμε καταπιέσει. Την περίοδο αυτή λοιπόν θα θελήσουμε να είμαστε άλλο αιχμάλωτοι και κάνουμε την επανάστασή μας υποκινούμενοι από το συναίσθημα!

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αυτή η σεληνιακή έκλειψη έρχεται να ζητήσει επιτακτικά μία εξέλιξη σε ένα κύκλο πραγμάτων, να φέρει στην επιφάνεια οτιδήποτε μοιάζει φανταστικό, να λύσει απορίες αλλά και να αποκαλύψει μία πραγματικότητα που δεν είναι διακριτή αν δεν επιστρατεύσουμε τη φαντασία αλλά και τη διαίσθηση μας. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αντίθετα επιδέχεται πολλές ερμηνείες που θα έχουμε τη δυνατότητα να τις ανακαλύψουμε όταν θα θελήσουμε να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από το καθετί που δεν είναι προφανές γιατί κρύβονται και μυστικά συμφέροντα!

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η πέμπτη έκλειψη του 2020 επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς) και ιδιαίτερα αυτούς του πρώτου δεκαημέρου. Επηρεάζει κυρίως τον τρόπο που εκφραζόμαστε, αφού θα μιλάμε ορθά-κοφτά και απόλυτα, με τα λόγια να είναι λίγα και μετρημένα δείχνοντας έμπρακτα ότι η συζήτηση γύρω από τα όποια θέματα έχει εξαντληθεί και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε άλλο… Ακόμη και αν το ύφος μας δεν είναι τόσο αυστηρό η ουσία είναι ότι οι αποφάσεις μας είναι οριστικές. Σημασία έχει ότι οριστικοποιούμε κάτι και νιώθουμε ένα είδος απελευθέρωσης, ακόμα και αν ο τρόπος μας δεν το φανερώνει!

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η έκτη και τελευταία έκλειψη της χρονιάς επηρεάζει και πάλι τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς) και ιδιαίτερα αυτούς του τρίτου δεκαημέρου. Η έκλειψη αυτή μας βοηθάει να κορυφώσουμε ένα στόχο μας είτε με το να τον ακολουθήσουμε και να τον ολοκληρώσουμε είτε με το να τον εγκαταλείψουμε και να στραφούμε αλλού. Οι καινούργιοι έρωτες έχουν δυσκολίες και στο να ξεκινήσουν αλλά και στο να εκφραστούν ελεύθερα.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2020!
Κατερίνα Γλύμπη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια