Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παιχνίδια χειραγώγησης με τον καιρό

ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Χρόνια τώρα πλανάται η συζήτηση για το ζήτημα του αν μπορεί να χειραγωγηθεί ο καιρός, κυρίως από τις υπερδυνάμεις του πλανήτη ΗΠΑ, Ρωσία, και Κίνα.
Κινέζοι επιστήμονες προκάλεσαν τεχνητά την δεύτερη μεγαλύτερη χιονοθύελλα σπέρνοντας τον όλεθρο στο Πεκίνο, και προκαλώντας συζητήσεις στα κρατικά μέσα ενημέρωσης για την πρακτική της επιδιόρθωσης με τη μητέρα φύση.
Αφότου έπεσε το πιό πρόωρο χιόνι, που έχει χτυπήσει ποτέ την πρωτεύουσα στα 22 χρόνια, η πρωτεύουσα τυλίχθηκε πάλι στα λευκά, με περισσότερο χιόνι.
Από την εφημερίδα China Daily, αναφέρει ένας ανώνυμος υπάλληλος σε δήλωση του, ότι το γραφείο καιρικής τροποποίησης του Πεκίνου είχε προκαλέσει τεχνητά και τις δύο θύελλες με τη σπορά νεφών με χημικές ουσίες, μια πρακτική που μπορεί να αυξήσει την πτώση έως και 20 τοις εκατό.
Το γραφείο αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την έκθεση, και ένας ανώτερος υπάλληλος είπε ότι η θύελλα ήταν «φυσική».
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τις καιρικές συνθήκες της πόλης, προηγουμένως είχαν πει ότι τέτοιες μέθοδοι στοχεύουν στην ανακούφιση μιας ξηρασίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, που είχε πρόβλημα για περισσότερο από μια δεκαετία.
Ωστόσο, οι κάτοικοι παραπονιούνται για τις καθυστερήσεις πτήσεων, που ακυρώνονται, και τα όποια άλλα προβλήματα μιας χιονοθύελλας "έκπληξη", λέγοντας ότι θα μπορούσαν να μας είχαν προειδοποιήσει, αν είχαν σκοπό να "παίξουν" με τα σύννεφα.
Πέρα από τις καθημερινές παρενοχλήσεις, οι εμπειρογνώμονες αναφέρθηκαν ότι η χειραγώγηση του καιρού θα έχει μακροπρόθεσμα κι άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
"Κανείς δεν μπορεί να πει κατά πόσο η χειραγώγηση του καιρού θα αλλάξει τον ουρανό,» δήλωσε ο Xiao Gang, καθηγητής στο ίδρυμα ατμοσφαιρικής φυσικής στην κινεζική ακαδημία επιστημών.
"Εμείς δεν θα πρέπει να εξαρτηθούμε πάρα πολύ από τα τεχνητά μέσα για να έχουμε βροχή ή χιόνι, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αβεβαιότητες στον ουρανό."
Το 2005, το λιώσιμο του χιονιού, φέρεται να ήταν υπεύθυνο για τη δολοφονία 10.000 δέντρων στο Πεκίνο και για την καταστροφή 200.000 τετραγωνικών μέτρων πράσινης έκτασης.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ΟΝΤΩΣ ασχολούνται με την χειραγώγηση του καιρού, το μόνο που δεν είναι βέβαιο, είναι το κατά πόσο έχουν επιτυχημένα αποτελέσματα.
Αλλά και αυτό με τον "καιρό" επιτυγχάνεται. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια