Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στέγη για τα παιδιά με Σύνδρομο «Down» στη Λάρισα

Στέγη αποκτούν τα παιδιά με Σύνδρομο «Down» στη Λάρισα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου της ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου που στέγαζε το Λαρισαϊκό Ωδείο στην Λάμπρου Κατσώνη 6, κτίριο ιδιοκτησίας Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 168.000 ευρώ με Δικαιούχο τον Δήμο Λαρισαίων και Φορέα Λειτουργίας τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα το κτίριο πρόκειται να στεγάσει πρότυπη δομή αυτόνομης διαβίωσης και αυτοδιαχείρισης ατόμων με Σύνδρομο «Down».

«Έχουμε τη χαρά σήμερα να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ένα έργο που αφορά τη δημιουργία μιας νέας στέγης για τα παιδιά με Σύνδρομο «Down». Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, το Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε ένα έργο με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε προσπάθειες και σε δράσεις που αποσκοπούν στην άρση των ανισοτήτων και της διαφορετικότητας. Το χαμόγελο ενός παιδιού με σύνδρομο Down, είναι ένας από τους πιο δυνατούς ύμνους για τη χαρά της ζωής και τη νίκη της διαφορετικότητας, κόντρα στην προκατάληψη και στην περιθωριοποίηση συνανθρώπων μας, που δεν απολαμβάνουν όλα όσα θεωρούμε αυτονόητα οι περισσότεροι. Οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων και των φορέων που διεκδικούν ευκαιρίες για περισσότερα τέτοια χαμόγελα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το κτίριο έχει συνολική δόμηση 300 μ2. Στο ημιυπόγεια αναμένεται να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής, χώρος έκθεσης, χώρος φιλοξενίας επισκεπτών, χώρος εκπαίδευσης, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων και υποστήριξης, χώρος κουζίνας και χώροι υγιεινής (WC ΑΜΕΑ και WC) συνολικού εμβαδού 150 μ2. Στο ισόγειο του κτιρίου αναμένεται να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής, χώρος διοίκησης και γραφείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας, χώρος πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας, χώρος προσωρινής διημέρευση, χώροι υγιεινής (WC ΑΜΕΑ και WC), χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων και χώρος ενημέρωσης και συμβουλευτικών συναντήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια