Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απεργίες στα Διαγνωστικά Κέντρα από 21.11.2019

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν, από τις 21 Νοεμβρίου, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ζητάει την κατάργηση του claw back, τονίζοντας ότι οδηγεί «τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία».
Όπως ανακοίνωσε ο ΠΑΣΙΔΙΚ μετά από ευρεία σύσκεψη που στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που είναι ο θεσμικός θεματοφύλακας όλου του ιατρικού κόσμου της χώρας, στην οποία συμμετείχαν όλες σχεδόν οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής, αλλά και Πρόεδροι άλλων μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων του κλάδου των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, με μοναδικό αίτημα την κατάργηση του claw back, του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών ενός κλειστού και ανεπαρκούς προϋπολογισμού για τις πραγματικές ανάγκες των 10.000.000 ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.
Σημειώνεται ότι ο κλάδος είχε κλυδωνιστεί από κινητοποιήσεις και τον περασμένο Μάιο με πολύ μεγάλη συμμετοχή διεκδικώντας ακριβώς την ικανοποίηση του ίδιου αιτήματος, αλλά η απεργία διεκόπη λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, το clawback προστιθέμενο σε άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει από το έτος 2013 και μετά, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλες ανεξαιρέτως τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ επισημαίνει ότι πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Οργανισμού εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), αφού οι περισσότερες κρατικές δομές έχουν καταρρεύσει. Η απεργία θα είναι τριήμερη και ξεκινά στις 21/11/2019 οπότε και θα μπει λουκέτο στις μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια