Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τεστ: ποιο πρόσωπο είδατε πρώτο;

Ο Όμηρος, Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Μότσαρτ, ο Τολστόι, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτων, η Κιουρί και ο Αϊνστάιν. 

Τι κοινό έχουν αυτά τα διάσημα άτομα των επιστημών και των τεχνών;
Είναι αυτοί που αποκαλούμε ιδιοφυΐες των οποίων το λαμπρό μυαλό και ο μοναδικός τρόπος αντίληψης για τον κόσμο βοήθησε την ανθρωπότητα να κατανοήσει διαφορετικές πτυχές του κόσμου.
Σε μια μελέτη με πάνω από 10.000 μαθητές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια μονοήμερη εκδρομή σε ένα μουσείο τέχνης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο στέφονταν και αισθάνονταν.
Οι μαθητές που επισκέφτηκαν ένα μουσείο τέχνης όχι μόνο έδειξαν αυξημένες ικανότητες κριτικής σκέψης αλλά εξέφρασαν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση προς τους ανθρώπους που έζησαν στο παρελθόν και μεγαλύτερη ανεκτικότητα προς τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από τους ίδιους.
Απλώς το να βλέπουμε έργα τέχνης έχει αποδειχθεί ότι δίνει ευχαρίστηση, σχεδόν όπως όταν ερωτευόμαστε. Εγκεφαλικές εξετάσεις αποκάλυψαν πως το να κοιτάμε έργα τέχνης προκαλεί μια αύξηση της ντοπαμίνης στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που καταγράφεται και η αγάπη.
Σε αυτό το τεστ προσωπικότητας, δείτε ποιο πρόσωπο παρατηρήσατε πρώτο στην ακόλουθη εικόνα του Oleg Shuplyak και ανακαλύψτε παρακάτω τι σημαίνει σύμφωνα με το understandingcompassion.com.
1.Οι άνθρωποι που κάθονται και είναι όρθιοι
«Έχει καιρό που έπεσε στην αντίληψη μου πως οι άνθρωποι που πετυχαίνουν σπάνια κάθονται και αφήνουν τα πράγματα να τους συμβούν. Βγαίνουν έξω και τα κάνουν να συμβούν.» -Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Αν παρατηρήσατε πρώτα κάποια από τις φιγούρες που κάθεται ή είναι όρθια, σημαίνει πως είστε και μαθητής και δάσκαλος στην ζωή. Έχετε πιθανώς μια διευρυμένη εκπαίδευση και έχετε μάθει πολλά για διάφορα θέματα του κόσμου.
Μια πτυχή του να είσαι ιδιοφυΐα είναι να είστε αρκετά έμπειροι και εξαιρετικά ικανοί σε πολυάριθμους τομείς της ζωής, και η επιμονή σας στον τομέα της μάθησης σας επέτρεψε να αναπτύξετε αυτή την ικανότητα.
Αντί να υπερηφανεύεστε για το βάθος της γνώσης σας ή για τις πολλές σας επιτυχίες στη ζωή, επιλέγετε να απολαύσετε μια ήσυχη μοναξιά και γαλήνη που προέρχεται από την φύση και από μια ταπεινή ζωή.
2.Μόνα Λίζα
«Η απλότητα είναι η υπέρτατη επιτήδευση» -Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Αν είδατε πρώτα την Μόνα Λίζα, τότε έχετε πολύ καλή όραση για να βλέπετε τις λεπτομέρειες και είστε ένας από τους πιο έξυπνους και σοφότερους ανθρώπους.
Η Μόνα Λίζα που ζωγραφίστηκε από τον ιδιοφυή Λεονάρντο Ντα Βίντσι χαρακτηρίζεται πως «είναι πιο γνωστή, η πιο επισκέψιμη, γι αυτή έχουν γραφτεί πολλά, γι αυτή έχουν τραγουδήσει πολλά, και το έργο τέχνης που έχουν αντιγράψει πολλοί.»
Αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια και η έκφραση της που περιγράφεται ως αινιγματική και η μνημειώδης σύνθεση της δείχνουν επίσης το ευγενικό χαμόγελο της που προσελκύει θεατές πάνω από 500 χρόνια.
Πιθανώς έχετε συχνά στο μυαλό σας βαθύτερες σκέψεις και αν αποφασίσετε να τις εκφράσετε, ποτέ δεν ξέρετε πόσο μεγαλοπρεπείς μπορούν να γίνουν και τι επιρροή μπορούν να έχουν.
Το κλειδί για τις μεγαλοφυείς ιδέες σας βρίσκεται στην καρδιά σας και στην ευγενική σας φύση. Αν μείνετε αληθινοί και αφήσετε την καρδιά σας να καθοδηγήσει με αγάπη στην εκδήλωση αυτών των απίστευτων ιδεών, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά θαυμάσιο που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα.
3.Λεονάρντο Ντα Βίντσι
«Η φύση από μόνη της είναι ο κυρίαρχος της αληθινής μεγαλοφυΐας» – Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Αν είδατε πρώτα την εικόνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τότε τα μάτια σας βλέπουν την ιδιοφυΐα μέσα στον πίνακα, σαν καθρέφτης που αντανακλά την ιδιοφυΐα που υπάρχει μέσα σας.
Πιθανώς έχετε διακριθεί σε πολλούς τομείς της ζωής σας και συχνά εκπλήσσεται τους άλλους με την μοναδική σας ικανότητα να κάνετε ορισμένα δύσκολα πράγματα γρήγορα και εύκολα.
Ο Λεονάρντο ήταν γνωστός για την «άσβεστη περιέργεια του» και την «πυρετωδώς εφευρετική φαντασία του» και πιθανώς δεν σταματάτε σε τίποτα όταν έχετε βάλει στόχο να μάθετε ή να πετύχετε κάτι.
Ενώ το λαμπρό σας μυαλό υπερέχει σε όλα όσα κάνετε, συχνά αντιλαμβάνεστε την ανάγκη για ξεκούραση και χαλάρωση με το να απολαύσετε την αγνότητα της φύσης, που δεν έχει επηρεαστεί από τα χέρια των ανθρώπων.
Η βαθιά εκτίμηση σας για την γαλήνη και για το περιβάλλον συχνά φέρνει θαυμάσιες ιδέες στο μυαλό σας για το πώς να προστατεύσετε την φύση. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο πώς να πραγματοποιήσετε αυτές τις ιδέες και ίσως δημιουργήσετε κάτι για το οποίο θα σας ευγνωμονούν οι μελλοντικές γενιές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια