Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δαφνέλαιο για υγιή μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας είναι άτονα, θαμπά και αδύναμα τότε το δαφνέλαιο είναι η λύση που ζητάτε. Το δαφνέλαιο έχει αντισηπτικές, τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και βοηθάει πολύ σε διάφορα προβλήματα που αφορούν το τριχωτό της κεφαλής, όπως φαγούρα, ξηρότητα, πιτυρίδα και πτώση των μαλλιών.
Είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό έλαιο που χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα καλλυντικά λόγω της καλλωπιστικής ιδιότητας που έχει. Όταν το δαφνέλαιο συνδυαστεί με καστορέλαιο και έλαιο jojoba μπορεί να αποκαταστήσει κάθε φθορά που έχουν υποστεί τα μαλλιά σας και να τα δυναμώσει κάνοντάς τα να λάμπουν από υγεία.
Το λάδι μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά και να τα ενδυναμώσει με φυσικό τρόπο, το παρακάτω λάδι μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε όμορφα, δυνατά και λαμπερά μαλλιά,
Για το λάδι μαλλιών θα χρειαστείτε:
50 ml λάδι Jojoba
100ml Δαφνέλαιο
100ml Καστορέλαιο
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο Δεντρολίβανο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Φασκόμηλο
2 σταγόνες Ylang-ylang
1 μικρό κρύσταλλο Καρνεόλη (ο κρύσταλλος Καρνεόλη, βοηθάει να αφομοιωθούν σωστά τα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό)
Σε ένα γυάλινο σκούρο μπουκάλι που θα έχετε πρώτα αποστειρώσει και στεγνώσει καλά, βάλτε πρώτα τον κρύσταλλο και τα αιθέρια έλαια, έπειτα προσθέστε το λάδι jojoba, το δαφνέλαιο, το καστορέλαιο και ανακατέψτε το μείγμα απαλά. Αφήστε το 24 ώρες σε σκιερό μέρος πριν το χρησιμοποιήσετε

Χρήση: Αν έχετε ξηρά μαλλιά εφαρμόστε το λάδι από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σας κάνοντας απαλό massage στο τριχωτό της κεφαλής, πάρτε μια πετσέτα βουτήξτε την σε ζεστό νερό και στύψτε την καλά, έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά σας με τη πετσέτα και αφήστε τα έτσι για περίπου 1 ώρα. Η βρεγμένη πετσέτα θα βοηθήσει το λάδι να διεισδύσει ακόμα πιο βαθιά μέσα στη τρίχα και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Αν θέλετε μπορείτε απλά να τα τυλίξτε με μια στεγνή πετσέτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 10 με 15 μέρες, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης ή θέλετε να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας κάντε το 1 φορά την εβδομάδα για να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι λιπαρά εφαρμόστε το λάδι μόνο στις άκρες των μαλλιών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια