Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τάρτα μπισκότου με σύκο και τυρί

.
Υλικά
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
250 γραμμάρια μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια τυρί μανούρι
100 γραμμάρια τυρί ξινομυζήθρα
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κιλό φρέσκα σύκα καθαρισμένα
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 φρέσκα σύκα φρέσκα ή ξερά (για τη διακόσμηση)
80 ml κονιάκ

Εκτέλεση
Δουλεύουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης Βιτάμ με μια σπάτουλα (ή με τα χέρια μας) έως ότου μαλακώσει. Αφήνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε όλο το Βιτάμ σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα, έως ότου ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε την κρέμα των τυριών επάνω στο ψημένο μπισκότο, προσέχοντας να έχει κρυώσει αρκετά, για να μην λιώσει η κρέμα.
Στη συνέχεια, βάζουμε στο μίξερ τα φρέσκα σύκα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε, ελαφρώς, το ανακάτεμα, έως ότου ρευστοποιηθούν.
Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, διακοσμούμε με τα ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια