Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΟΦ: Ανακαλεί κι άλλο γενόσημο για το στομάχι

Ανακαλεί κι άλλο γενόσημο για το στομάχι που περιέχει ρανιτιδίνη
Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των φαρμάκων που περιέχουν την δραστική ουσία ρανιτιδίνη, η οποία έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση καρκίνου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε συνέχεια της εθελοντικής ανάκλησης, στην οποία προβαίνουν η μία μετά την άλλη εταιρίες που παράγουν γενόσημα φάρμακα που περιέχουν την καρκινογόνο ουσία ρανιτιδίνη, προχώρησε στην ανακοίνωση ανάκλησης ενός ακόμη φαρμακευτικού προϊόντος για την αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp.
Ο ΕΟΦ αποφασίζει:
"Την ανάκληση των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία HELP ABEE, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη. Η εταιρεία HELP ΑΒΕΕ ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για
διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

Δείτε ποιες παρτίδες ανακαλούνται:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια