Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φθινόπωρο 2019: για όλα τα ζώδια

Οι μήνες του φθινοπώρου που θα είναι έντονοι στα επαγγελματικά και οικονομικά θέματα, είναι ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης.
Ο Σεπτέμβρης με μια πλειάδα Πλανητών στην Παρθένο σε θετικές όψεις με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω αλλά και τον Ουρανό στον Ταύρο, σου ζητούν μια τελείως άλλης μορφής οργάνωση με απόλυτα ρεαλιστική δομή, διότι η όψη Δία – Ποσειδώνα καιροφυλακτεί δημιουργώντας εξαπατήσεις και ευκαιρίες παγίδες, αλλά και μια τεράστια άρνηση επαφής με την πραγματικότητα.
Εσύ χρειάζεται να φανείς πολύ προσεκτικός σε ότι δεν παρέχει τα εχέγγυα, τους όρους και τις προϋποθέσεις διαχωρίζοντας πότε κάνεις όνειρα και πότε φαντάζεσαι.
Τον Οκτώβριο περισσότερο θα σε απασχολήσουν θέματα σχέσεων και συνεργασιών, αλλά και σημαντικά ξεκαθαρίσματα στον επαγγελματικό τομέα, καταστάσεων που δεν πάνε παραπέρα και χρειάζεται να κλείσουν οριστικά.
Ο Οκτώβριος όμως επιφυλάσσει και καινούργιες συνεργασίες που μπορούν να έχουν θετικές προϋποθέσεις εξέλιξης σε βάθος χρόνου.
Από τα μέσα Οκτωβρίου και προς τον Νοέμβριο είναι η κατάλληλη περίοδος, ώστε να διαχειριστείς με την εύνοια μιας πλειάδας Πλανητών από τον Τοξότη, οικονομικά ζητήματα προσέχοντας απλώς και αποφεύγοντας οριστικές συμφωνίες το πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου με τον Ερμή από τον Σκορπιό σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία.
Το φθινόπωρο δίνει σημαντικές προοπτικές στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, αλλά και επιφυλάσσει ισχυρές παγίδες, εξαπατήσεις και ακραίες καταστάσεις κυρίως σε όσους ανήκουν στον Μεταβλητό Σταυρό (Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες) και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στο προσωπικό τους ωροσκόπιο εκεί.

Το φθινόπωρο για όλα τα ζώδια

Κριός
Σχεδόν με την είσοδό του το φθινόπωρο και την παρουσία του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Ερμή και του Άρη στο απέναντί σου ζώδιο του Ζυγού, σε έντονες όψεις με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενεργοποιεί ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις το φετινό καλοκαίρι και αφορούν σε μοντέλα σχέτισης και συνεργασιών που χρειάζεται καρμικά να αναθεωρηθούν πλήρως. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα που αφορούν παλιά δικά σου πράγματα που σχετίζονται με την οικογένεια και αυτό που συμβολίζει η «κακή» μητέρα, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν τώρα που μεγάλωσες με την πρέπουσα σοβαρότητα. Απελευθέρωσε οριστικά τον εαυτό σου από καταστάσεις βίας, επιβολής, τρέλας, παράνοιας, εγκατάλειψης, προδοσίας και αυτοκαταστροφικές επιλογές. Αποχαιρέτα οριστικά καταστάσεις και επιλογές τέτοιου είδους και αξιοποίησε την εύνοια του Δία αυτό το φθινόπωρο και τη σύναξη των πλανητών στο απέναντί σου ζώδιο του Ζυγού σε επιλογές που εμπεριέχουν εξέλιξη, ελευθερία και αγάπη για τον εαυτό σου.

Ταύρος
Με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη στο φιλικό σου ζώδιο της Παρθένου, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερω και τον Ουρανό στο ζώδιό σου σε υποδέχεται το φθινόπωρο, με τη διάθεση να «ελευθερώσεις» τον εαυτό σου από δυσλειτουργικές καταστάσεις που σε εγκλωβίζουν και σε κρατάνε ανελεύθερο και καθηλωμένο σε κάθε τομέα της ζωής σου. Το φετινό φθινόπωρο με τη σύναξη των Πλανητών να μετακινείται σταδιακά στον Ζυγό και μετέπειτα στο απέναντί σου ζώδιο του Σκορπιού, σου ζητάει να αναθεωρήσεις και να αντιμετωπίσεις σε βάθος, παιδικές «αναπηρίες» και τραύματα, αλλά και φαντάσματα που σε κρατούν συρρικνωμένο και διαρκώς να αναπαράγει τον ίδιο φαύλο κύκλο του φόβου της επιβίωσης. Η συμμετοχή του Ουρανού στο ζώδιό σου, σου ξεκαθαρίζει πως ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό που οφείλεις στον εαυτό σου από πάντα. Να τον ελευθερώσεις και να τον οδηγήσεις στην αυτονομία του και στην ασφάλεια που τόσο έχει ανάγκη. Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι πως η ασφάλεια και η ελευθερία είναι υπαρξιακές καταστάσεις και αν δεν διακινούνται και υπάρχουν σε υπαρξιακό επίπεδο, δεν πρόκειται να στις δώσει κανένα υλικό απόκτημα, πρόσωπο ή κατάσταση.

Δίδυμοι
Το πρώτο διάστημα του φθινοπώρου σου εφιστά την προσοχή με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ποσειδώνα στο πως θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις ακραίες, οι οποίες εμπεριέχουν ψυχική και σωματική ανισορροπία, παρανοϊκά σενάρια, χάοση, διαρροή και επικίνδυνες υπερβολές κυρίως σε καταστάσεις που υποδύονται τις «ευκαιρίες» αλλά κρύβουν επικίνδυνες παγίδες. Εσύ χρειάζεται να διαχωρίζεις διαρκώς τα «όνειρά» σου από τις φαντασιώσεις σου, το υπαρκτό από το φανταστικό, αποφεύγοντας δρόμους αυτό-αποπλάνησης ή εξαπάτησης. Προς τα τέλη του Σεπτέμβρη και μετά, πέντε σημαντικοί πλανήτες στο φιλικό σου ζώδιο του Ζυγού, σε βοηθούν να δεις πιο ξεκάθαρα τα πράγματα μέσα από τη στήριξη ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιτάξεις «καθαρά». Αυτό το φθινόπωρο, με την ίδια πλειάδα Πλανητών στο Ζυγό να επαναφέρει τα ίδια ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις του καλοκαιριού, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις καρμικά ζητήματα που διαμορφώνουν λάθη δικά σου στον τρόπο που σχετίζεσαι μέσα από αυτοκαταστροφικές επιλογές, που σχετίζονται με τραύματα παιδικά, αφήνοντας οριστικά πίσω σου ό,τι συμβολίζει την «κακή» μαμά και συμπεριφορές εγκατάλειψης, αδιαφορίας, αποπλάνησης, ανευθυνότητας, βίας και υποτίμησης που καταρχήν εσύ ο ίδιος ασκείς στον εαυτό σου. Ξεκίνα να αναθεωρείς καταρχήν τη σχέση με τον εαυτό σου και μετέπειτα τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι με το περιβάλλον σου, και επίλεξε καθαρά πλέον μόνο ό,τι έχει αγάπη και αποχαιρέτα οριστικά επιλογές εξάρτησης.

Καρκίνος
Με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη στο ζώδιο του Ζυγού σε έντονη όψη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα απέναντί σου να ενεργοποιούν τα θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις στο ζώδιό σου αυτό το καλοκαίρι, ξεκινάει το φθινόπωρο, κάνοντάς σου σαφές πως ήρθε η στιγμή να αφήσεις πίσω σου οριστικά τρόπους σχέτισης σε κάθε τομέα της ζωής σου, που παραπαίουν σε ένα τελείως λάθος τρόπο «αγάπης» που τελικά είναι εξάρτηση με όλα τα παθολογικά συνεπακόλουθα που επιφέρει. Τρόποι που συνδέονται με αυτό που συμβολικά θα λέγαμε «κακή» μαμά και η αιτία τους φωλιάζει σε παιδικά δικά σου τραύματα. Τραύματα που σε κρατάνε «μικρό» ενώ μεγάλωσες, κάνοντας αυτοκαταστροφικές επιλογές που σου επιστρέφουν βία, υποτίμηση, εγκατάλειψη, προδοσία, αποπλάνηση, αποδυνάμωση και καθήλωση. Όλο το Σύμπαν σε ωθεί μέσα από δύσκολους αποχαιρετισμούς συμπεριφορών, γεγονότων και προσώπων να απελευθερώσεις τον εαυτό σου προς τα εκεί που λέει αυτονομία, αγάπη, ξεκάθαρα ενήλικα όρια, καθαρές σχέσεις και επιλογές που σε ενδυναμώνουν και σε ελευθερώνουν διαρκώς. Όπως θα διαβάσεις πολύ αναλυτικά και στην εισαγωγή ήρθε η ώρα να «κλείσεις» οριστικά φαύλους κύκλους και να οδηγηθείς σε νέες καταστάσεις μιας και ο Πλούτωνας απέναντί σου δεν διαπραγματεύεται οτιδήποτε άλλο.

Λέων
Αυτό το φθινόπωρο σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις ό,τι κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στη ζωή σου. Ό,τι αναπαράγει καταστάσεις παράνοιας, χάοσης και τρέλας χρειάζεται να εξυγιανθεί πλήρως σε κάθε τομέα της ζωής σου, ξεκινώντας καταρχήν από εσένα τον ίδιο, βάζοντας όρια υγιή σε αυτοκαταστροφικές σου επιλογές και θεραπεύοντας τραύματα που σχετίζονται με αυτό που θα λέγαμε «κακή» μητέρα και εμφανίζονται καρμικά μέσα από καταστάσεις που εμπεριέχουν βία, απαξίωση, παιχνίδια επιβολής, αποπλάνηση, αυτοεξαπάτηση, αδιαφορία, παιχνίδια απειλής, εγκατάλειψης, κρίσεις μεγαλείου και επιλογές εξάρτισης. Στα μέσα του φθινοπώρου, μια πλειάδα Πλανητών από το φιλικό σου ζώδιο του Ζυγού σου δίνει, αν το ζητήσεις και το δεχθείς στήριξη και τις προϋποθέσεις ώστε να δεις καθαρά τι είναι αυτό που χρειάζεται να αφήσεις οριστικά πίσω σου καρμικά, όπως γράφω και στην εισαγωγή. Οι «αποχαιρετισμοί» αυτή την περίοδο είναι το κυρίαρχο καρμικό θέμα με τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη στον Σκορπιό σε όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο, να σου ζητούν βαθιές αλλαγές στην πορεία και τον σκοπό της ζωής σου. Ακούγοντας προσεκτικά το Σύμπαν που σου ζητά να αφήσεις πίσω σου ρόλους που υποδύεσαι και να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και ποιος ο σκοπός της δικής σου ζωής.

Παρθένος
Με μια πλειάδα Πλανητών στο ζώδιό σου σε έντονες όψεις με τον Δία και τον Ποσειδώνα σε υποδέχεται ο Σεπτέμβριος, ζητώντας σου με τη βοήθεια του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Ουρανού να βάλεις οριστικά τέλος σε χαοτικές καταστάσεις και επιλογές αυτοκαταστροφικές, παθολογικές και εξαρτησιογόνες. Η δική σου δουλειά είναι να μη χάσεις την επαφή σου με την πραγματικότητα και ενδώσεις σε υπερβολές, καταχρήσεις, ακρότητες αλλά και σε ευκαιρίες που κρύβουν τεράστιες παγίδες. Για όλη την περίοδο του Σεπτέμβρη θα χρειαστεί να φανείς εξαιρετικά προσεκτικός σε μετακινήσεις, ταξίδια, ζητήματα που αφορούν το εξωτερικό, αλλά και θέματα ψυχικής και σωματικής ισορροπίας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις και να εξυγιάνεις αυτή την περίοδο ό,τι παθολογικό υπάρχει στην εργασία σου. Οι υπερβολές είναι ούτως ή άλλως αυτό που χρειάζεται να προσέξεις όλο το φθινόπωρο, αντιμετωπίζοντας τον φόβο σου να μεγαλώσεις ή να δεχθείς ότι μεγάλωσες με ό,τι συνέπειες αυτό επιφέρει, κλείνοντας οριστικά τα νταλαβέρια σου με παιδικές αρρώστιες και εφηβικές υπερβολές και τρέλες. Αναθεώρησε πλήρως την πορεία σου, με τα θέματα των Εκλείψεων του καλοκαιριού να αναζωπυρώνονται, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους σχετίζεσαι ή ακόμη χειρότερα δε σχετίζεσαι, δίνοντας εντελώς λάθος μηνύματα στο περιβάλλον σου και επαναλαμβάνοντας φαύλους κύκλους αυτοκαταστροφικών επιλογών. Επιλογών που σχετίζονται με αυτό που λέμε «κακή» μαμά και εμπεριέχουν παιχνίδια εξουσίας, υποτίμησης, εγκατάλειψης, βίας, προδοσίας, αποπλάνησης, θεραπεύοντας πράγματα βαθιά και παιδικά και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου με επιλογές που αποδεδειγμένα κινούνται με αγάπη για εσένα τον ίδιο.

Ζυγός
Στην αναγκαιότητα να προβείς σε βαθιές αλλαγές που αφορούν την καθημερινότητά σου σε κάθε τομέα και έναν τελείως διαφορετικό τρόπο οργάνωσης σε ωθεί αυτό το φθινόπωρο. Αναθεωρήσεις που έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή μια πλειάδα Πλανητών στο ζώδιό σου σε όψη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα και ενεργοποιούν τα καρμικά ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις αυτού του καλοκαιριού. Καρμικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό που θα λέγαμε «κακή» μητέρα και έχουν να κάνουν με παιχνίδια και τραύματα εγκατάλειψης, προδοσίας, αποπλάνησης, αδιαφορίας αλλά και την τάση σου να «στηρίζεις» χωρίς να στηρίζεσαι. Όλο το φθινόπωρο σε ωθεί να πεις αντίο και να κλείσεις οριστικά κύκλους που σε απομυζούν, σε καθηλώνουν και δεν σε ενισχύουν στην εξέλιξή σου στο τώρα. «Κλεισίματα» και «αποχαιρετισμοί» που μοιραία θα σε οδηγήσουν σε έναν τελείως άλλο τρόπο οργάνωσης της ζωής σου, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στον τρόπο που επιλέγεις να σχετίζεσαι και να «δομείς» τις σχέσεις σου, λαμβάνοντας αυτό που δεν έχεις καθόλου ανάγκη και μην εισπράττοντας αυτό που χρειάζεσαι για να βρίσκεσαι σε ισορροπία και σε αρμονία μέσα σου και γύρω σου. Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου παρόλα αυτά και η εύνοια του Δία, σου δίνουν όλα τα εχέγγυα, ώστε κλείνοντας τις «παθολογικές» επιλογές, να εμφανιστούν στη ζωή σου σχέσεις και προϋποθέσεις που εμπεριέχουν αγάπη, ελευθερία, χαρά και εξέλιξη για εσένα σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Σκορπιός
Ο Ουρανός απέναντί σου και η έντονη επιρροή των Εκλείψεων αλλά και μια πλειάδα Πλανητών στο ζώδιό σου αυτό το φθινόπωρο, σου ξεκαθαρίζουν πως ήρθε η ώρα για το φτου ξελευθερία από ό,τι θυμίζει θανατήλα και να κινηθείς προς τη ζωή αυτή καθεαυτή. Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου δράματα, υπερβολές, πένθη, εξαρτήσεις και επιλογές αυτοκαταστροφής και να κινηθείς προς ό,τι προάγει τη χαρά, την εξέλιξη, την αγάπη, την ευτυχία και την αυτοπραγμάτωσή σου. Το μυστικό για εσένα ειδικά είναι να «θεραπεύσεις» τον εαυτό σου από τα δηλητήρια των ενοχών που έχεις εμποτιστεί από τα παιδικάτα σου. Οι Εκλείψεις σου ζητούν να θεραπεύσεις μπαμπούλες, τραύματα, φαντάσματα και ό,τι σημειολογεί το «κακή» μητέρα, αποχαιρετώντας οριστικά θύματα, θύτες, παιχνίδια εξουσίας, προδοσίας, βίας, εγκατάλειψης, αδιαφορίας, αποπλάνησης και της τεράστιας «ευθύνης» που χρεώθηκες να γίνεις ο Σωτήρας του γένους. Όπως επίσης και να απαλλαγείς επιτέλους από την πεποίθηση ότι μπορείς να «ελέγχεις» και να ευθύνεσαι για την ευτυχία ή την δυστυχία των άλλων όντας ένας απλός ανθρωπάκος που το πολύ-πολύ που μπορείς να ελέγξεις είναι τον εαυτό σου κι αυτό όχι πάντα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να επαναπροσδιορίσεις την ανθρώπινη υπόστασή σου, να συνειδητοποιήσεις πως δεν είσαι υπεύθυνος για κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό σου, να επιτρέψεις στους άλλους να επιλέξουν τη μοίρα τους και να είναι αυτοί απόλυτα υπεύθυνοι για αυτή κι εσύ απόλυτα υπεύθυνος για τη δική σου μοίρα και μόνο γι’ αυτή. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις κρίσεις μεγαλείου και την πίστη ότι είσαι κάτι περισσότερο από τους άλλους, απελευθερώνοντας οριστικά τον εαυτό σου από όλο αυτόν τον ορυμαγδό ενοχών που μοιραία μετά σε οδηγούν σε επιλογές αυτοκαταστροφικότητας και αυτοτιμωρίας. Ήρθε η ώρα με τον Ουρανό απέναντί σου να μεταβείς στα στάδια εξέλιξης που συμβολίζει το ζώδιό σου και από ερπετό να γίνεις αετός.

Τοξότης
Το φθινόπωρο σε υποδέχεται με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη αλλά και τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο σε έντονη όψη από το ζώδιό σου με τον Ποσειδώνα και τον Δία. Που θα πει η παράνοια, η τρέλα, η χάοση θα κάνουν πάρτυ και εσύ θα χρειαστεί να κρατήσεις γερά την επαφή σου με την πραγματικότητα με κάθε κόστος. Απέφυγε καθόλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, υπερβολές αλλά και ιδανικά σενάρια που κρύβουν παγίδες, κυρίως ως και τα τέλη του Οκτωβρίου που το πραγματικό και το φανταστικό, η αλήθεια και το ψέμα θα εμπλέκονται διαρκώς, διαμορφώνοντας θολές και χαοτικές καταστάσεις. Για άλλη μια φορά θα το τονίσω, πως οι Εκλείψεις σου ζητούν να κλείσεις οριστικά κύκλους όπως γράφω και στην εισαγωγή, με ό,τι δεν μπορείς να είσαι πια. Σου ζητούν να συμφιλιωθείς με την ηλικία σου και την πραγματικότητα, αποφεύγοντας την αγαπημένη σου τάση προς την «φυγή» και δηλώνοντας παρών και αποφασισμένος να εξυγιάνεις παθολογικές καταστάσεις μέσα σου και γύρω σου, ξεκινώντας από την φροντίδα της δικής σου ψυχικής, σωματικής και πνευματικής ισορροπίας. Το φετινό φθινόπωρο σε αυτή τη λογική σου ζητά βαθιές αναθεωρήσεις σε θέματα σχέσεων, με γνώμονα το να πάψεις πλέον να ζητάς αυτό που δεν υπάρχει από αυτόν που δεν το έχει. Οι ρεαλιστικές επιλογές και η επαφή με το συναισθηματικό τους κόστος είναι αυτό που θα σου διασφαλίσει ότι τα δώρα του Δία στο ζώδιό σου θα πιάσουν πραγματικά τόπο.

Αιγόκερως
Ο Σεπτέμβριος σε υποδέχεται με μια πλειάδα Πλανητών στο φιλικό σου ζώδιο της Παρθένου σε όψη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου αλλά και τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου, να σου ζητούν βαθιές αλλαγές στην οργάνωση της καθημερινότητάς σου που θα αφήνουν χώρο να υπάρχεις κι «εσύ» εκτός από τις φιλοδοξίες σου. Από τα μέσα του Σεπτέμβρη μια πλειάδα Πλανητών από τον Ζυγό έρχεται έτσι κι αλλιώς να αναζωπυρώσει τα θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις στον άξονά σου αυτό το καλοκαίρι. Θέματα τα οποία σχετίζονται με ό,τι σημειολογεί και σχετίζει ή έννοια «κακή» μητέρα, τραύματα αδιαφορίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, βίας, απαξίωσης, αποπλάνησης, τα οποία ανακυκλώνεις πλέον εσύ εγκαταλείποντας και αδιαφορώντας για τις προσωπικές σου ανάγκες, για χάρη των γονεϊκών σου «πρέπει». Αυτό το φθινόπωρο σου ζητάει να κλείσεις οριστικά όπως γράφω και στην εισαγωγή, φαύλους κύκλους αυτό-εξόντωσης, αποχαιρετώντας δεσμά και αλυσίδες που είναι περίτεχνα φτιαγμένα από σωρείες ενοχών και απαιτήσεων προς τον εαυτό σου που σε οδηγούν συχνά πυκνά σε αυτοκαταστροφικές επιλογές. Ήρθε η ώρα να πεις αντίο σε ό,τι θυμίζει «κακιά» μαμά και να γίνεις εσύ η «καλή» μαμά του εαυτού σου, απελευθερώνοντας αυτό το παιδάκι μέσα σου από τα τραύματα, τις ενοχές και τα δεσμά του, προς την αυτονομία και την ελευθερία του ενήλικα. Του ενήλικα που γνωρίζει πως δεν είναι ο σωτήρας κανενός και δεν μπορεί όσο και να θέλει να φέρει την ευθύνη κανενός άλλου πέραν του εαυτού του. Και η ευθύνη προς τον εαυτό σου λίγο πριν μπει ο Δίας στο ζώδιό σου είναι η φροντίδα προς το σώμα σου και οι επιλογές που προάγουν την ευτυχία, την αγάπη και μέσω της πραγματικής αγάπης, την εξέλιξή σου. Γιατί όσο κι αν σε έχουν πείσει για το αντίθετο, εξέλιξη χωρίς αυθεντική αγάπη δεν γίνεται να υπάρξει.

Υδροχόος
Αυτό το φθινόπωρο σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις και να οργανώσεις σε μια πολύ καλύτερη βάση την καθημερινότητα, την εργασία σου, ώστε να δημιουργήσεις χώρο για βαθιές αλλαγές με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό από τον Ταύρο να τις θέτει ως αναγκαιότητα για το παρακάτω στη ζωή σου. Αλλαγές «γενναίες» που σου ζητούν να αφήσεις πίσω σου ό,τι είναι «νεκρό» και σε καθηλώνει σε καταστάσεις εγκλωβισμού και ανελευθερίας. Μια πλειάδα Πλανητών από τα μέσα του Σεπτέμβρη στο φιλικό σου ζώδιο του Ζυγού άλλωστε, αφενός αναζωπυρώνουν τα καρμικά θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις του καλοκαιριού και αφετέρου σε στηρίζουν στο να πεις οριστικά αντίο όπως αναφέρω και στην εισαγωγή σε εξαρτήσεις και προσκολλήσεις, αλλά και σε μοντέλα σχέτισης που σε κρατάνε εγκλωβισμένο σε παιδικές αρρώστιες και εφηβικές τρέλες. Αντιμετωπίζοντας καρμικά ζητήματα που σχετίζονται με ό,τι σημειολογεί η φράση «κακή» μητέρα και παιχνίδια εξουσίας, επιβολής, αδιαφορίας, προδοσίας, εγκατάλειψης, βίας, υποτίμησης που ανακυκλώνεις καταρχήν εναντίον του ίδιου σου του εαυτού. Το φθινόπωρο αυτό σου ζητά να αποχαιρετίσεις φαντασιώσεις μεγαλείου και την πεποίθηση ότι μπορείς να σώσεις και να ελέγξεις οποιονδήποτε άλλον εκτός από εσένα. Συμφιλιώνοντάς σε με τον εαυτό σου και αποδεχόμενος ότι είσαι απλώς ένας άνθρωπος συγκεκριμένων δυνατοτήτων, αλλά και με τη φθαρτότητα, τη θνητότητα αυτού του ανθρώπου και την πραγματική του ηλικία. Και επιλέγοντας μια καινούργια πορεία κοντά στις ανάγκες αυτού του «ανθρώπου» κι όχι αυτού του τέλειου πλάσματος που φαντασιώνεσαι και ενοχοποιείσαι όταν δεν είσαι.

Ιχθύες
Ο Σεπτέμβριος σε υποδέχεται με τον Ήλιο, τη Νέα Σελήνη, τον Ερμή, τον Άρη απέναντί σου σε εξαιρετικά δύσκολη όψη με τον Δία στον Τοξότη, την Πανσέληνο και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου, φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με την ανάγκη μιας τελείως άλλης μορφής οργάνωση στην καθημερινότητά σου που θα προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική σου ισορροπία, βάζοντας όρια σε υπερβολές, ακρότητες, σενάρια τρέλας και παράνοιας που δεν έχουν καμία μα καμία επαφή με την πραγματικότητα. Στην ίδια λογική μετέπειτα και μια πλειάδα Πλανητών στο Ζυγό που επαναφέρουν και αναζωπυρώνουν τα καρμικά θέματα των Εκλείψεων του καλοκαιριού που σου ζητούν να αποχαιρετίσεις οριστικά ό,τι είναι «νεκρό» κι όχι απλώς δεν συμβάλλει στην ενδυνάμωση και στην εξέλιξή σου αλλά και σε απομυζά κιόλας. Ζητήματα που σχετίζονται με ό,τι σημειολογεί η φράση «κακή» μαμά και σχετίζονται με εγκατάλειψη, προδοσία, αδιαφορία, παιχνίδια βίας, υποτίμησης, απαιτήσεις και ενοχές που ανακυκλώνεις εναντίον σου μέσα από αυτοκαταστροφικές επιλογές. Μια πλειάδα Πλανητών στον Σκορπιό τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο σου ζητά να απελευθερώσεις οριστικά τον εαυτό σου από τις απαιτήσεις να γίνεις ο Σωτήρας του γένους, συνειδητοποιώντας πως μοναδική σου ευθύνη και δυνατότητα σαν άνθρωπος, είναι ο εαυτός σου και σε καμία περίπτωση η σωτηρία οποιουδήποτε άλλου. Θέτοντας όρια και εξυγιαίνοντας μέσα σου το βάρος των απαιτήσεων και των ενοχών, να είσαι κάτι που δεν μπορείς να είσαι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια