Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 σημάδια ότι έχετε παράσιτα στο έντερο!

Το να έχει κανείς κάποιο παράσιτο, όπως σκουλήκια, στο εντερικό του σύστημα μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά δεν είναι τόσο απόμακρη πιθανότητα όσο πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.
Το να έχει κάποιος παράσιτα στον οργανισμό του, όπως για παράδειγμα σκουλήκια στο έντερο, μπορεί σαν σκέψη να σας τρομοκρατεί, όμως πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι τόσο απίθανο να συμβεί. Μάλιστα, τα παράσιτα εμφανίζονται πολύ πιο συχνά στους ανθρώπους από όσο νομίζατε, ενώ είναι μύθος πως αυτά ζουν αποκλειστικά στον οργανισμό των ανθρώπων των υπανάπτυκτων χωρών.

Εντούτοις, μπορεί πολλοί άνθρωποι να έχουν ένα παράσιτο μέσα τους χωρίς να το γνωρίζουν. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, οι μικροργανισμοί αυτοί προκαλούν ένα σύνολο συμπτωμάτων, εκ των οποίων λίγα μόνο επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα.

Όπως είναι γνωστό, τα παράσιτα ζουν εις βάρος άλλων έμβιων οργανισμών, από τους οποίους τρέφονται και στους οποίους κατοικούν, αναπτύσσονται και αναπαράγονται. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από τους μικροσκοπικούς μονοκύτταρους οργανισμούς, τα πρωτόζωα, μέχρι τα μεγάλα σκουλήκια, που μπορεί να δει κανείς με γυμvό μάτι.

Μερικά παραδείγματα παρασίτων αποτελούν τα νηματώδη σκουλήκια, η ταινία και τα αγκυλόστομα σκουλήκια. Και μιας και αυτό το είδος των οργανισμών έχει τόσα πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, μπορούν να προκαλέσουν ποικιλία προβλημάτων. Κάποια καταναλώνουν το φαγητό σας, αφήνοντάς σας πεινασμένους μετά από κάθε γεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να πάρετε βάρος, άλλα τρέφονται από τα ερυθρά αιμοσφαίριά σας, προκαλώντας αναιμία, και μερικά γεννούν αυγά, που μπορούν να σας προκαλέσουν κνησμό, ευερεθιστότητα, ακόμα και αϋπνία.

Οι τρόποι που μπορείτε να τα κολλήσετε είναι συνήθως μέσα από μολυσμένα τρόφιμα ή νερό, από το τσίμπημα ενός εντόμου ή μέσω της σeξουαλική επαφής με μολυσμένο άτομο. Κάποιες από τις παρασιτικές ασθένειες αντιμετωπίζονται εύκολα και κάποιες όχι. Στην περίπτωση που έχετε πρόβλημα με το έντερό σας και έχετε δοκιμάσει πολλές θεραπείες, χωρίς όμως να δείτε κάποιο αποτέλεσμα, ένα παράσιτο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βασική αιτία για πολλά από τα ανεξήγητα και ανεπίλυτα αυτά θέματα.

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως ο οργανισμός σας έχει παράσιτα:
  • Ανεξήγητη δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια ή άλλα συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου.
  • Αν ταξιδέψατε πρόσφατα στο εξωτερικό και είχατε κάποιο επεισόδιο διάρροιας.
  • Αν είχατε πάθει τροφική δηλητηρίαση στο παρελθόν και έκτοτε η πέψη σας έχει αλλάξει.
  • Αν δεν μπορείτε να αποκοιμηθείτε εύκολα ή ξυπνάτε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα.
  • Αν έχετε ανεξήγητους ερεθισμούς στο δέρμα σας ή εξανθήματα, κνίδωση, ροδόχρου ακμή και έκζεμα.
  • Αν τρίζετε τα δόντια στον ύπνο σας.
  • Αν νιώθετε πόνο στους μυς ή στις αρθρώσεις σας.
  • Αν αισθάνεστε κούραση, εξάντληση ή κατάθλιψη.
  • Αν δεν αισθάνεστε ποτέ ικανοποιημένοι ή πλήρεις μετά από τα γεύματά σας.
  • Αν έχετε διαγνωστεί με σιδηροπενική αναιμία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια