Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοτόπιτα με κασέρι και πράσο

.
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο ή 6 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
5 πράσα κομμένα σε φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκος άνηθος
1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μάραθου ψιλοκομμένοι
2 αυγά
1 1/2 ποτήρι τριμμένο κασέρι
Aλάτι
Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 δόση από χωριάτικο φύλλο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το πράσο και το μαραθόσπορο μαζί με τα κρεμμυδάκια, αφού τα αλατοπιπερώσουμε, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Στο τέλος, ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο και το μαϊντανό, ψιλοκομμένους. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και λίγο παραπάνω πιπέρι.
Στο μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη για το φύλλο και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και το στρώνουμε με δυό φύλλα, αφού αλείψουμε με Βιτάμ το καθένα. Δεν τα στρώνουμε ομοιόμορφα, αλλά με ζάρες, αφού αυτά τα εξογκώματα κάνουν στο τέλος τις νοστιμότερες μπουκιές.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα δυό φύλλα, επίσης τσαλακωμένα.
Αλείφουμε με Βιτάμ την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια